google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-VIDEO

ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ-VIDEO

ΜΕ μεγάλη συγκίνηση και εθνική υπερηφάνεια εορτάστηκαν οι εκδηλώσεις της Αναπαράστασης Απελευθέρωσης της Κυπαρισσίας από τον τουρκικό ζυγό με επίκεντρο των εκδηλώσεων την πλατεία της ιστορικής Αρκαδιάς.
DSC02734
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές-μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων, του Γυμνασίου και Λυκείου της πόλης που χειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον ιστορικό οικισμό από την περιοχή του Ηρώου μέχρι την Αγία Τριάδα. Αμέσως μετά ακολούθησε η εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων που οδήγησαν τους ηρωικούς Ντρέδες στην κάθοδό τους από την περιοχή τους στις παρυφές του Κάστρου της πόλης για να απελευθερώσουν τους κατοίκους από τον Τουρκικό ζυγό. 
DSC02739
Με πεζά τμήματα, με άλογα, μαζί με τους οπλαρχηγούς κινήθηκαν στην έδρα του Βοεβόδα δηλαδή στρατιωτικού διοικητή της πόλης και προέβησαν στην αποξήλωση της τουρκικής σημαίας και ανάρτησης της σημαίας του εθνικού απελευθερωτικού μας αγώνα. Με πανδαισία μουσικής και απαγγελίες οι θεατές απόλαυσαν το δρώμενο που κατέληξε στον όρκο των οπλαρχηγών στην πλατεία της ιστορικής Αρκαδιάς για Ελευθερία ή Θάνατο.
ARKADIA%2B2
Κόσμος με επισκέπτες χειροκρότησαν όλα τα μέλη των συλλόγων της πόλης, της Τριφυλίας και τους Ελληνομνήμονες που συμμετείχαν ενεργά στο δρώμενο της αναπαράστασης, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με χορούς του συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω πόλης όπου ο ο Πρόεδρος κ.Γιάννης Σταθόπουλος ευχαρίστησε το κοινό που συμμετείχε. 
ARKADIA%2B3
Τις εκδηλώσεις χαιρέτησε ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας, ενώ την παρακολούθησαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, αυτοδιοικητικοί, υποψήφιοι περιφερειακών και επικεφαλής υποψήφιοι δημοτικών σχημάτων. 
DSC02736
Η μετάδοση της εκδήλωσης έγινε απευθείας από την ιστοσελίδα www.kyparissianews.com και το ιντερνετικό κανάλι Kyparissia TV.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη