Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗς 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ- VIDEO

ΜΕ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην ιστορική 'Αρκαδιά' οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Ανεξαρτησίας, με παρέλαση μπροστά από την εξέδρα των επισήμων αλλά και το εμβατήριο 'Μακεδονία Ξακουστή' που παιάνιζε τόσο κατά την έναρξη όσο και κατά την λήξη της παρέλασης η Φιλαρμονική Ορχήστρα της πόλης, με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα.
DSC02753
DSC02754

Μετά την Δοξολογία και τον Πανηγυρικό της ημέρας ξεκίνησε η παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας με τον παιδικό σταθμό, τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης σε σχηματισμούς που απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα των γονιών, του Γυμνασίου, του Ενιαίου Λυκείου με παραδοσιακές στολές από όλη την χώρα και την Μακεδονία, του 1ου ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με τα πεζά τμήματα μαθητών και μαθητριών, του Ναυταθλητικού ομίλου Κυπαρισσίας, του αθλητικού σωματείου Δίωνας, του Αθλητικού συλλόγου Τριφυλίας και του Μ.Ε.Σ.Κ. που ολοκλήρωσε την παρέλαση.
DSC02756
DSC02755
Ο κόσμος με εθνική υπερηφάνεια συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις καθώς αυτό αποτελεί το απόσταγμα ιστορικής μνήμης και ταυτότητας, ενώ σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κατσίβελας μίλησε για ενωτικές εκδηλώσεις στην Άνω Πόλη, το Σιδηρόκαστρο και
DSC02757
στις 3 πόλεις του Δήμου που αποτελούν σημείο αναφοράς για τον τόπο μας και την τεράστια συμβολή των ηρώων του 1821 στον Αγώνα της Απελευθέρωσης. 
DSC02762
DSC02761
DSC02760
DSC02759
Παρών ήταν επίσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, αιρετοί, από το Αστυνομικό τμήμα Τριφυλίας, το Λιμενικό σταθμό, την Πυροσβεεστική υπηρεσία και φορείς της πόλης, ενώ την περιφέρεια εκπροσώπησε ο Γιώργος Μπακούρος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια