google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ; βεβαίως ΝΑΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ; βεβαίως ΝΑΙ στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια!


Τους αρχαίους αιώνες , 5ο π.Χ, έως 5ο  μ.Χ., η Αθήνα είχε παγκοσμίως τις καλύτερες ιδιωτικές Σχολές και Πανεπιστήμια. Πολύ καλύτερα, -αναλογικώς- από τα σημερινά Αγγλικά και Αμερικανικά...
 Δυστυχώς το συντηρητικό καθηγητικό κατεστημένο δεν αφήνει να γίνουν στην σύγχρονη Ελλάδα  ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ο λόγος είναι για να διορίζουν τα παιδιά τους στη θέση τους… Και όλων των άλλων τα παιδιά πρέπει να πάνε στο εξωτερικό…
 Η κυβέρνηση του Σύριζα έκανε λάθος στο θέμα αυτό, και πρέπει να επανορθώσει  στην επόμενη ψηφοφορία. Να γίνουν πολλά ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και με τμήματα σε κάθε Πρωτεύουσα Νομού.
 Ο υγιής συναγωνισμός δημοσίων και ιδιωτικών σχολών, θα κάνει καλύτερες και τις δύο. Τα δημόσια σχολεία θα είναι τα καλύτερα και δωρεάν! Κι άσε τους πλούσιους να πληρώνουν δίδακτρα για να χαζέψουν ακόμα περισσότερο τον ‘κανακάρη’ και τη ‘χαϊδεμένη’ τους.
το  άρθρο 110 επιτρέπει και δεύτερη ψηφοφορία …
 Οι κομματικοί ‘συνταγματολόγοι’ λένε πως χάθηκε η ευκαιρία, ‘ δεν πέρασε η πρόταση για ιδιωτικά πανεπιστήμια’. Αλλά αυτό είναι λάθος. Το Σύνταγμα προβλέπει 2 ψηφοφορίες με απόσταση πάνω από 30 μέρες, ώστε να το ξανασκεφτούν οι Βουλευτές, και να ξαναψηφίσουν διαφορετικά από την πρώτη φορά. Η δεύτερη ψήφος είναι πιο σημαντική, και αναιρεί την πρώτη...  
 Ο Σύριζα οφείλει να υπερψηφίσει τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, και η Ν.Δ. να υπερψηφίσει το χωρισμό Θρησκείας-Πολιτείας, με μεγάλη πλειοψηφία, 180 και πλέον, ώστε η επόμενη Αναθεωρητική Βουλή να τα αλλάξει στα σίγουρα, έστω με 151 Βουλευτές.
                                    antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

Υποσημείωση:  
1. -- Ο Σωκράτης ‘δίδασκε’ χωρίς ανταμοιβή,  δωρεάν. Δηλαδή απλώς συνομιλούσε στην αγορά, στα γυμναστήρια, και στα καφενεία, όπως έκαναν και κάνουν συνεχώς όλοι οι Έλληνες. Η λαϊκή σοφία είναι ανώτερη από την ‘πανεπιστημιακή’ φιλοσοφία. Οι ‘καθηγητές’ χάζεψαν από τα πολλά γράμματα….
--Εν τέλει δεν χρειάζονται ούτε τα Κρατικά, ούτε τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια . Οι γνώσεις υπάρχουν δωρεάν στο διαδίκτυο και στα βιβλία. Και ο καθένας , τις γνώσεις που έχει, μπορεί να τις μεταδίδει – δωρεάν- στους άλλους. Τόσο απλά.
2. --Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει Ιδιωτικά Πανεπιστήμια (!), αλλά από την άλλη πλευρά , έχει τόσα πολλά παράνομα ‘ιδιωτικά’ Γυμνάσια και Λύκεια, δηλαδή οι δημόσιοι καθηγητές ‘ψαρεύουν’ μαθητές για το απόγευμα, για ιδιαίτερα φροντιστήρια… Η ελεύθερη οικονομία πρέπει να ισχύσει  για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη