google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΤ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΜΕΑ

ΜΕ πανό και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησε η Δευτέρα στη Τριφυλία, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας καταγγέλλει τον Δήμο για την απόλυση ακόμα και ΑΜΕΑ στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας.
Πιο αναλυτικά σε δηλώσεις του o Πρόεδρος του σωματείου Παναγιώτης Κουφαλάκος μαζί με την διασωματειακή επιτροπή τόνισε ότι: "Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή της πόλης, για την ανάλγητη και φασιστική προσπάθεια απόλυσης  εργαζόμενων  ΑΜΕΑ. Η πρόσληψή τους έγινε βάσει  υπουργικής απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την «επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, έχουν υπαχθεί στο προβλεπόμενο στην υπουργική απόφαση πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης, ενώ η σύμβαση που έχει καταρτιστεί με την δημοτική επιχείρηση είναι εξαρχής αορίστου και όχι ορισμένου χρόνου.
Ως τέτοια διέπεται από τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας ως προς τη λύση των συμβάσεων εργασίας αορίστου χρόνου. Επομένως, δύναται να λυθεί νομίμως , με έγγραφο καταγγελίας και καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης απόλυσης, αλλά μπορεί να παραμείνει η αόριστη διάρκεια της σύμβασης αν με έγγραφο της υπηρεσίας ( που υπάρχει), προκύπτει ότι καλύπτει μόνιμη και διαρκή ανάγκη". 
ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΕΑ Ο ΔΗΜΟΣ..
Συνέχισε λέγοντας ότι "εάν κατόπιν αιτήσεως τους, διατηρηθεί με απόφαση του  Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης η εργασιακή τους σχέση, μετά την ολοκλήρωση του προβλεπόμενου στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ χρονικού διαστήματος απασχόλησης, επέρχονται αυτοδικαίως, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 3227/2004, όλες οι προβλεπόμενες στο ν. 2643/1998 συνέπειες, και ως εκ τούτου εφαρμόζονται οι προστατευτικές για την απασχόληση ατόμων ειδικών κατηγοριών, προβλέψεις του ως άνω νόμου.
Υποστήριξε ότι "Η Δημοτική Επιχείρηση με εντολή του Δημάρχου κ Κατσίβελα παρανομεί και ουσιαστικά και τυπικά και στέλνει στην ανεργία άτομα με ειδικές ανάγκες δείχνοντας την πολιτική της κατεύθυνση για τις εργασιακές σχέσεις ζούγκλας που επιθυμεί και προωθεί. Μάλιστα το ένα άτομο ΑΜΕΑ είναι μέλος της σωματειακής επιτροπής για την ΔΕΥΑ Τριφυλίας", ενώ κάλεσε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρουν θέση και να ζητήσουν έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Λαό της Τριφυλίας να καταδικάσουν την Δημοτική αρχή και να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους. Στην συνέχεια διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο ενώ ξεδίπλωσαν πανό διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη