google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΕΥΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

       Καταγγέλλουμε την Δημοτική αρχή της πόλης, για την ανάλγητη συμπεριφορά σε εργαζόμενους  ΑΜΕΑ με απειλές απόλυσης.
   Η πρόσληψή τους έγινε βάσει  υπουργικής απόφασης με την οποία καταρτίστηκαν προγράμματα του ΟΑΕΔ για την «επιδότηση νέων θέσεων εργασίας ατόμων με ειδικές ανάγκες, κατά το οποίο ο εργοδότης επιδοτείται από τον ΟΑΕΔ.
    
     Πολύ πριν τελειώσει το πρόγραμμα (7/12/2018 και 17/12/2018), οι εργαζόμενοι έχουν υποβάλει   αίτημα μετατροπής της σύμβασης τους σε αορίστου χρόνου.
     Η αρμόδια διευθύντρια της υπηρεσίας στις 27/12/2018 με  αρ πρωτ 3536, εισηγείται μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ζητά να συνεδριάσει το ΔΣ ώστε να πάρει σχετική απόφαση.    
     Αφού αναλύει την σχετική νομοθεσία προστασίας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, στο τέλος της εισήγησης της, επικαλείται την απελπιστική έλλειψη σε μόνιμο προσωπικό, τεκμηριώνοντας έτσι την εισήγηση της.
    Καταγγέλλουμε την άρνηση μέχρι σήμερα συνεδρίασης του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ και τον Πρόεδρο για τις απειλές πού εξαπολύει καθημερινά εναντίον του μέλους ΑΜΕΑ πού είναι και μέλος της τριμελούς σωματειακής επιτροπής.

  Και αυτή η στάση της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, αποδεικνύει ότι,
   
Και στο χώρο της τοπικής  διοίκησης συγκρούονται δύο ταξικά αντίθετες πολιτικές.
   Από την μια μεριά οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας, (πού προωθεί και η δημοτική αρχή της πόλης και πού ταυτίζεται με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ). Η πολιτική αυτή φορτώνει τους εργαζόμενους με ανασφάλεια και μισθούς πείνας, με  έλλειψη μέτρων προστασίας και σε πολλές περιπτώσεις ανασφάλιστους, χωρίς καμία προστασία. Αυτές οι πολιτικές δεν επιτρέπουν σταθερές και μόνιμες σχέσεις και σε πολλές περιπτώσεις ολόκληρες υπηρεσίες ιδιωτικοποιούνται.
Στη λογική της μείωσης του μισθολογικού κόστους, προσλαμβάνουν κόσμο είτε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, είτε  με συμβάσεις κοινωφελούς, είτε με διάφορα προγράμματα κατάρτισης μέσω ΟΑΕΔ προσφέροντας χαρτζιλίκια αντί για μισθούς.
   Από την  άλλη μεριά, οι μόνιμες και σταθερές σχέσεις που παλεύουν τα ταξικά σωματεία.
   Σε αυτήν την κατεύθυνση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία παραχώρηση. Είμαστε αποφασισμένοι:
     
   
      Προκηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 18/1/2019 κατά τις ώρες 11.30π.μ.-2.30μ.μ., για όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και παράσταση διαμαρτυρίας στις 13.00  το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΔΣ, της ΔΕΥΑΤ (Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Τριφυλίας), όπου θα συζητηθεί το θέμα μετατροπής ή μη των συμβάσεων των ΑΜΕΑ, σε αορίστου χρόνου.
    Στην ίδια συνεδρίαση υπάρχει θέμα για το μέλλον των εργαζόμενων που έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ από τους προσωρινούς πίνακες της 3Κ, αφού ακόμα δεν έχουν βγει οι οριστικοί πίνακες.

                                                     ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1.       ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

2.      ΝΑ ΜΗΝ  ΑΠΟΛΥΘΕΙ  ΚΑΝΕΝΑΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 3Κ ΚΑΙ ΝΑ      
       ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ  ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ  ΜΕΧΡΙ  ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ       ΠΙΝΑΚΕΣ.
3.   ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ      
TO ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΝΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ      ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ANAΓΚΕΣ.
                                   
       ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη