google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Να αλλάξει και το 110 άρθρο του Συντάγματος! αναθεώρηση κάθε 2 χρόνια !!!

Να αλλάξει και το 110 άρθρο του Συντάγματος! αναθεώρηση κάθε 2 χρόνια !!!

Το 110 άρθρο του Συντάγματος,  ορίζει πώς γίνεται αναθεώρηση , κάθε 5 χρόνια, και ποιά άρθρα δεν μπορούν να αλλάξουν.
Ευτυχώς, αυτοί που έγραψαν το Σύνταγμα , ξέχασαν να γράψουν πως το ίδιο το άρθρο 110 δεν αλλάζει !!!...
 Αν αλλάξουμε το άρθρο αυτό, το ‘κλειδί’ του Συντάγματος, τότε η Βουλή θα μπορεί  να κάνει αναθεώρηση κάθε 2 χρόνια, ή και κάθε ένα !
 Είναι η μόνη λύση για να γίνουν σύντομα οι  μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η Χώρα, και δεν μπορεί να τις κάνει η σημερινή Βουλή…
 Οι μεταρρυθμίσεις αυτές πρέπει να διευρύνουν τις ατομικές ελευθερίες, την κοινωνική δικαιοσύνη, και να επιταχύνουν την πορεία προς την αγνή άμεση Δημοκρατία:

●--Εκλογές κάθε 2 χρόνια, αντί για 4 που είναι σήμερα.
●--Ετήσιο πολυδημοψήφισμα, αρχικώς συμβουλευτικό, και στην πορεία  αποφασιστικό , όσο ανεβαίνει το ποσοστό του ‘ναί’.
●--Αύξηση αριθμού βουλευτών σε 400, με παράλληλη μείωση μισθού. ●--Θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής, και να μπορεί ένα κόμμα με 1%  να μπεί στη Βουλή.
●--Απαγόρευση κομμάτων που δεν σέβονται την Δημοκρατία.
●--Χωρισμός Βουλής - Κυβέρνησης.
●--Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας να έχει 3 χρόνια θητεία, και ο δεύτερος σε ψήφους Υποψήφιος ορίζεται ως Αντιπρόεδρος Δημοκρατίας, και τον  αναπληροί όταν λείπει στο εξωτερικό, όταν ασθενεί, αν παραιτηθεί ή πεθάνει, ώστε να μην χρειάζεται εκλογή νέου.
●--Πλήρης και απόλυτος χωρισμός Θρησκειών και Πολιτείας!
●--Δεν υπάρχει ‘επικρατούσα θρησκεία’, αλλά μόνον ‘κατά παράδοση’ υπάρχουν δημοφιλείς 2 θρησκείες : το 12θεο και η Ορθοδοξία.
●--Παύουν τα προνόμια των Δημόσιων Υπαλλήλων.
●--Κατάργηση ασύλου για Πολιτικούς Δικαστές.
●--Ελεύθερα ιδιωτικά Πανεπιστήμια.
●--Ίδρυση Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου, που θα βρίσκει λύση σε σημαντικές υποθέσεις της Πολιτείας.
●●●---και πολλές-πολλές ακόμα αλλαγές….
                                           antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υποσημειώσεις:
--- Το άρθρο 110, εκτός από τα 5 χρόνια που ορίζει,  δεν λέει κάτι σημαντικό. Τα άρθρα που δεν μπορούν να αλλάξουν είναι γενικά και αυτονόητα: το πολίτευμα είναι προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία, όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο, η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη, η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη, κλπ.

-- Ο λόγος που μέχρι σήμερα επιτρέπει να γίνεται αναθεώρηση κάθε 5 χρόνια, είναι για να μην γίνει αναθεώρηση από την ίδια Βουλή, 4 χρόνων. Αν όμως έχουμε εκλογές συχνότερα, θα έχουμε και αναθεώρηση συχνότερα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη