google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΝΕΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΛΛΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σχετικά με τα συνεχή ερωτήματα των συμπολιτών μας, που πληθαίνουν, για τις προθέσεις μου ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, αλλά και τις προτροπές τους, θα ήθελα να δηλώσω ότι το σπόρο της ανατροπής της σημερινής παρακμιακής κατάστασης στο Δήμο μας με τη δημιουργία μιας κίνησης – κατά το δυνατόν ευρύτερης και ανανεωμένης σύνθεσης – εξακολουθώ να τον καλλιεργώ.
Προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζω και διευρύνω τις επαφές και το διάλογο με αυτοδιοικητικά στελέχη, που έχουν τη δυνατότητα του αυτοπροσδιορισμού, με οργανώσεις και φορείς και με πολίτες, που ποικιλοτρόπως (και ανεξάρτητα από την κομματική τους προτίμηση) διατυπώνουν την αναγκαιότητα κι εκφράζουν τη στήριξή τους σε μια τέτοια πρωτοβουλία και που μαζί τους θα συνδιαμορφώσουμε τις τελικές αποφάσεις. Θα ήθελα ωστόσο να κάνω δύο επισημάνσεις, που απορρέουν από τα μηνύματα τα οποία εισπράττω από τις επαφές μου με τους πολίτες:
α) Ο Δήμος Τριφυλίας δεν μπορεί να θεωρείται ως εφαλτήριο προσωπικής καριέρας μ’ εναλλακτικές στοχεύσεις, όπου μάλιστα η τελική επιλογή επαφίεται στο νεύμα ενός πολιτικού μέντορα. Έπαλξη μάχης με τα προβλήματα είναι ο Δήμος και διάθεση προσφοράς στον τόπο και τους πολίτες προϋποθέτει. Κι αυτό είναι που κινητροδοτεί τις θεμιτές φιλοδοξίες κι επιλογές, που νοηματοδοτεί και δικαιώνει τους αγώνες στο κοινωνικό αλλά και το αυτοδιοικητικό επίπεδο. Κι αυτό σηματοδοτεί τους στόχους του καθενός μας. Διαφορετικά ο χαρακτηρισμός του «καριερίστα» κι ακόμη χειρότερα του «θεσιθήρα» εύκολα – κι ίσως όχι άδικα – μπορεί να μας σημαδέψει.
β) Στη δημόσια ζωή (και μάλιστα στις τοπικές κοινωνίες) εκείνο που περισσότερο εκτιμάται και που μπορεί να παράξει αποτελέσματα με συμμάχους τους πολίτες είναι η καθαρή και υπεύθυνη στάση ανοιχτά στην κοινωνία όσων θητεύουν στο Δήμο. Και όχι τα μισόλογα ένθεν κακείθεν δίκην κουτσομπολιού και με την υποψία του καιροσκοπισμού να πλανιέται και να δηλητηριάζει τις προθέσεις, ακόμη κι αν είναι ειλικρινείς.
Κώστας Κόλλιας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη