Θα απαγορευτεί το Moto cross - εκτός δρόμου-τελικά;

 Την Τρίτη, 22 Μαΐου, 283 (!) μεγάλα μηχανάκια, 2τροχα και 4τροχα (γουρούνες), όργωναν για 5 ώρες (!) την παραλία σε Γιαννιτσοχώρι και Ελαία. Τελικά  καταπάτησαν την βλάστηση, χάλασαν τους αμμόλοφους,  πέρασαν με βία πάνω και δίπλα απ΄ τις πρώτες φετινές χελωνοφωλιές,
 Οι αρμόδιες αρχές ( Δήμος, Αστυνομία, Τροχαία, Λιμενικό) ενημερώθηκαν από κατοίκους και από οικολόγους του Αρχέλωνα, κι όμως παρανόμησαν , και δεν έκαναν τίποτα να αποτρέψουν την παρανομία. Οι  μηχανάκηδες, λένε πως είχαν λάβει
‘άδεια’ από Δασαρχείο, Περιφερειάρχη, και Αστυνομία Ηλείας.  

   Η Κυπαρισσία γιορτάζει φέτος, το τριήμερο της ‘Αγίας Τριάδας’, με γουρνοπούλες, πολιτικούς, παπάδες …, μέχρι και ο Μεσσήνιος Πρόεδρος Δημοκρατίας θα παραστεί.
 Ειδικά φέτος, οι Κυπαρισσιώτες θα καμαρώσουν που θα τερματίσουν στην κεντρική παραλία, οι 280 μηχανές, εκτός δρόμου - off road ,από 26 χώρες.
Το διοργανώνει το Hellas Rally Raid 2018.  Οι αναβάτες θα ‘οργώσουν’ ό,τι πιο ωραίο υπάρχει στην περιοχή: Ολυμπία- Κρέστενα – Νέδα - παραλία Ελαίας - βουνά Μάλης - Χριστιάνοι - παραλία Κυπαρισσίας.  Εκεί θα υπάρχουν δημοσιογραφικά συνεργεία, κανάλια, μετάλλια, και θα τιμηθούν ως ήρωες!!!
Ήδη στην Κυπαρισσία έβαλαν μπουλντόζες (!) να ισιώσουν την παραλία, για να την δει και ο πρόεδρος Δημοκρατίας (!)  

να απαγορευτούν οι μηχανές εκτός δρόμου!
--Σήμερα πολλές μηχανές που είναι ‘εντούρο’- εκτός δρόμου, όμως τρέχουν παρανόμως εντός των πόλεων, κάνοντας θόρυβο, με μεγάλες επιταχύνσεις κα μεγάλες ταχύτητες.    Πρέπει να απαγορευτούν , όχι μόνο εντός πόλεων, αλλά και στην φύση: σε χωματόδρομους ή άμμο.
 Αν θέλουν να τρέχουν, ας φτιάξουν μόνοι τους ειδική πίστα, κι εκεί ας τρέχουν όσο θέλουν. Ας σκοτωθούν αυτοί, αντί να σκοτώνουν τη φύση, τα ζώα και τα φυτά.  Ούτε να ενοχλούν εμάς ,τους φιλήσυχους ανθρώπους.

                                     antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
Share on Google Plus

About kyparissiotis