google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΤΟΝ απόηχο από το 10ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου θυμίζοντας μικρό Κοινοβούλιο, αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις των παρατάξεων στο Δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου.
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας καθώς τέθηκαν θέματα της Μεσσηνίας και Τριφυλίας, καθώς αν ευοδωθούν οι καλές προθέσεις θα υλοποιηθούν σημαντικά έργα στην περιοχή. Αρχικά τόνισε ότι για πολύ καιρό "κυρίαρχο θέμα αποτελούσε ο οδικός άξονας Καλαμάτα-Ριζόμυλος, αλλά σε λίγο χρόνο μετά προχώρησε η απαίτηση, η ωριμότητα και η καθολική ανάγκη να κατασκευαστεί ο δίδυμος δρόμος Καλονερό-Τσακώνα που πιστεύουμε ότι θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες" για να προσθέσει ότι "καθώς το έργο ωρίμασε ως αναπτυξιακό έργο της Τριφυλίας ενώ ο Περιφερειάρχης έθεσε ξανά το δρόμο Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι που δρομολογείται". 
Για το λιμάνι της Κυπαρισσίας επισήμανε ότι "εκκρεμεί η υπογραφή από τον κ. Φάμελο ώστε να εγκριθεί η περιβαλλοντική μελέτη και ο ανάδοχος που έχει επιλεγεί να ξεκινήσει την εκτέλεση του έργου το επόμενο διάστημα". Εκτίμησε ότι αρκετά έργα μετά τις συζητήσεις θα μορφοποιηθούν ενώ σε επόμενη συνεδρίαση θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος Φιλόδημος για μηχανήματα έργου με την επιδιόρθωση έργων σχολικής στέγης, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα αποδώσει χρηματοδότηση 230.000 ευρώ για παιδικές χαρές, χωρίς όμως ο Δήμαρχος να εξηγήσει αν κατασκευαστούν νέες ή θα δαπανηθούν ξανά χρήματα σε υφιστάμενες που έχουν ήδη στοιχίσει ο κούκος αηδόνι! Αναφορά έγινε επίσης για την υλοποίηση των μελετών στο αδρευτικό δίκτυο των Φιλιατρών.
DSC01347
ΧΩΡΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΗΣΗ ΕΡΓΩΝ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Για το Αναπτυξιακό συνέδριο η επικεφαλής της Ριζοσπαστικής κίνησης Τριφυλίας Ιωάννα Μαραβελή τόνισε ότι "ο Δήμος όφειλε να διεξάγει έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ώστε να ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες αναγκών της περιοχής, μαζί με τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους προκειμένου ο Δήμαρχος να καταθέσει ομόφωνα τις προτάσεις των Τριφύλιων στο Αναπτυξιακό συνέδριο αποτελώντας ένα ισχυρό χαρτί διαπραγμάτευσης ως δυναμική που καθρεφτίζει την δημοκρατική διαδικασία του Συμβουλίου". 
Επίσης έθεσε το θέμα για την συλλογή των απορριμμάτων της Τριφυλίας στην παράνομη ΧΑΔΑ στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας, καθώς δεν έχουν προχωρήσει καμία από τις προτάσεις του τοπικού σχεδίου απορριμμάτων, ενώ υπέβαλε ερωτήσεις για το θέμα των σχολικών κτιρίων με καταγραφή των αναγκών της περιοχής καθώς υπάρχουν κενά σε κτιριακές υποδομές κατά μήκος του Δήμου.
DSC01348
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΜΕ ΛΑΓΟΥΣ..ΚΑΙ ΠΕΤΡΑΧΗΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ
Σκληρή κριτική στο Αναπτυξιακό συνέδριο έκανε ο neτης Λαικής συσπείρωσης Σαράντος Κουκούμης υποστηρίζοντας ότι "τα συνέδρια θυμίζουν την φράση φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο, αφού τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα, συντάξεις, αφού ο λαός παραληρεί από την δυστυχία του έρχονται τώρα να τάξουν λαγούς με πετραχήλια με την λέξη ανάπτυξη την οποία ακούμε αλλά ποτέ δεν βλέπουμε, τελικά να ευτελίζεται". Υπογράμμισε ότι "κανείς δεν εξαγγέλει πότε θα υλοποιηθούν, το ότι βέβαια τα δικαιώματα του λαού θα μείνουν στο άπειρο αν ο πολίτης δεν ξεσηκωθεί να αντιστρέψει την κατάσταση, θα δούμε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον χωρίς δικαιώματα, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και με μισθούς πείνας". 
Διευκρίνισε ότι "τα κεφάλαια θα επενδυθούν εκεί που υπάρχει το μέγιστο κέρδος όπως είναι τα σκουπίδια, αλλά χωρίς να αναφέρουν ποιοι θα το πληρώνουν και για πόσο καιρό καθώς οι Δήμοι αδυνατούν να τα διαχειριστούν, μολύνοντας το περιβάλλον με τις διαχρονικές ευθύνες των Δημοτικών αρχών" για να συμπληρώσει ότι "έχει ευθύνη και η σημερινή Δημοτική αρχή με τις μακέτες, τα φυλλάδια, τα 600.000 που υποσχέθηκαν για διαχείριση, το αποτέλεσμα είναι μηδέν χωρίς ίχνος διαχείρισης στερεών αποβλήτων, φτάνοντας η χωματερή της Κυπαρισσίας να δέχεται όλα τα σκουπίδια της Τριφυλίας σε ένα τόπο που έχει κορεστεί πλέον". Τέλος έκανε κριτική για την διακοπή διακίνησης μαθητών και ΑΜΕΑ καθώς δεν υπάρχει νέα σύμβαση με τα μέσα μεταφοράς με σοβαρές επιπτώσεις στην κοινωνία. kyparissianews.com, kyparissialive

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη