google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΛΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ

Από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε. Μεσσηνίας, ανακοινώνεται ότι με τις διατάξεις της με αρ. πρωτ. 91354/24-08-2017 Απόφασης του Οικονομίας και Ανάπτυξης (ΦΕΚ 2983/Β΄/30-08-2017), με θέμα «Κωδικοποίηση Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.)», επέρχονται αλλαγές στις μέχρι τώρα ισχύουσες διατάξεις και παρακαλούμε, όλους τους επιχειρηματίες του Νομού μας, να φροντίσουν για την άμεση ενημέρωσή τους και την εφαρμογή των διατάξεων, επισημαίνοντας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις των παραβάσεων προβλέπεται η επιβολή διοικητικού προστίμου.
Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 71 της προαναφερόμενης απόφασης, τα καταστήματα μαζικής εστίασης και αναψυχής (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορης εστίασης, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα) υποχρεούνται από 1-1-2018, να διαθέτουν αποκλειστικά και μόνο μέσω σφραγισμένων μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών ή συσκευασιών μιας χρήσης το κάθε είδους έλαιο που προορίζεται στον τελικό καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση.
Οι συσκευασίες θα πρέπει να φέρουν τις απαιτούμενες επισημάνσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα εθνική και ενωσιακή νομοθεσία.
Στους παραβάτες της διάταξης επιβάλλεται πρόστιμο πεντακοσίων (500€) ευρώ ανά είδος.
Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 73 της ανωτέρω απόφασης, τα κέντρα και καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης υποχρεούνται στην έκδοση διπλοτύπων αποδείξεων ή αποδείξεων ταμειακής μηχανής θεωρημένων από τη Δ.Ο.Υ. Τα κέντρα και καταστήματα  τηρούν αριθμημένο διπλότυπο μπλοκ με το ονοματεπώνυμο του εκμεταλλευτή της επιχείρησης ή την επωνυμία αυτής και τον τίτλο «ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΕΛΑΤΩΝ», όπου αναγράφονται αναλυτικά τα είδη που κατανάλωσε ο πελάτης.
Το πρωτότυπο του εν λόγω λογαριασμού παραδίδεται στον πελάτη, το δε στέλεχος διατηρείται τουλάχιστον πέντε ημέρες από την ημερομηνία έκδοσής του και παραδίδεται στα ελεγκτικά όργανα εφόσον ζητηθεί. Αν όμως στις ανωτέρω φορολογικές αποδείξεις αναφέρονται τα είδη και οι τιμές αναλυτικά, τότε δεν απαιτείται η τήρηση αριθμημένου διπλότυπου μπλοκ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη