google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΥΘΕΡΩΣΣΗ

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΥΘΕΡΩΣΣΗ

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ήταν η επετειακή αναπαράσταση της απελευθέρωσης της 'Αρκαδιάς' όπως ήταν το ιστορικό όνομα της Κυπαρισσίας, καθώς η Τριφυλιακή πρωτεύουσα ήταν η δεύτερη πόλη στην Ελλάδα που αποτίναξε τον Οθωμανικό ζυγό.
DSC01401
Παρά την βροχή και το κρύο ο κόσμος γέμισε την ιστορική πλατεία της Άνω Πόλης, όπου ξεκίνησε με τα μπουλούκια αποτελούμενα από συλλόγους της Τριφυλίας η ιστορική αναφορά που οδήγησαν στην απελευθέρωση της πόλης από τους ηρωικούς Ντρέδες, μαζί με ιστορικά πρόσωπα που έγραψαν ένδοξες σελίδες στην ελληνική ιστορία.
DSC01402
Η αναπαράσταση ήταν εμπλουτισμένη καθώς εκτός από τις κινήσεις των Αρκαδινών στον ιστορικό χώρο της Άνω Πόλης μέχρι το Ναό Αγίας Τριάδος είχε στηθεί θεατρικό δρώμενο με την οικία του Τουρκικού αρχηγείου, τους έφιππους οπλαρχηγούς που εισέβαλαν στην πόλη απελευθερώνοντας τους Έλληνες, αλλά και την ιστορική Δοξολογία που ακολούθησε μετά την απελευθέρωση.
DSC01414
Συγχαρητήρια αξίζουν στα μέλη του συλλόγου Ελληνομνήμων καθώς η Άνω Πόλη, μύρισε μπαρούτι, τους μορφωτικούς και εκπολιτιστικούς συλλόγους αλλά και τους συμμετέχοντας με τον Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω πόλης. 
Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν εκτός από το Δήμαρχο Τριφυλίας κ. Τάκη Κατσίβελα και αντιδημάρχους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την Αντιπεριφερειάρχη κα Νικολάκου, την κα Αντωνία Μπούζα και Γιώργο Μπακούρο, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Ανδρινόπουλος και από την ελλάσονα μειοψηφία ο κ. Κουκούμης, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ .Λούτος και πλήθος κόσμου. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη