google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 25 η ΜΑΡΤΙΟΥ

ΜΕ εθνική υπερηφάνεια, ελληνικές σημαίες να κυματίζουν στα μπαλκόνια, αλλά κυρίως κοσμοπλημμύρα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία για την Εθνική επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, στην δεύτερη πόλη που απελευθερώθηκε από τους Ντρέδες στην χώρα μας.
DSC01419
Μετά την επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου και τον Πανηγυρικό της ημέρας, την κατάθεση στεφάνων και την εορταστική ατμόσφαιρα, ακολούθησε η Παρέλαση της μαθητιώσσας νεολαίας στην κεντρικό οδό 25ης Μαρτίου, με τον κόσμο να πλημμυρίζει τους δρόμους από την περιοχή των Δικαστηρίων μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.
DSC01425
Με το κεφάλι ψηλά, με παραδοσιακές ενδυμασίες παρέλασαν αρχικά ο Παιδικός σταθμός, η Γελαστή Πολιτεία, τα 3 Δημοτικά σχολεία της πόλης με διμοιρίες μαθητών και μαθητριών, το Γυμνάσιο.
DSC01430
Παρέλασαν επίσης το Γενικό Λύκειο με ενδυμασίες από όλη την χώρα για την εθνική επέτειο, το 1ο ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας με το έμψυχο μαθητικό δυναμικό του, ο Ναυταθλητικός όμιλος, ο Δίωνας, ο Α.Σ.Τ. με τον ΜΕΣΚ, ενώ χειροκροτήθηκε έντονα η Φιλαρμονική ορχήστρα της Δ.Ε. Κυπαρισσίας υπό τον αρχιμουσικό Κώστα Κτενά.
DSC01441
DSC01432
Στις εκδηλώσεις παρέστη κάνοντας δηλώσεις ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας, οι αντιδήμαρχοι όπως ο κ.Γ. Μερκούρης, Κωσταντέλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας με τον Γενικό γραμματέα του Δήμου από την αντιπολίτευση ο κ. Δ. Κουτσούλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου κ. Ζαχ. Κανελλόπουλος, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας Γ. Μπακούρος, εκπρόσωποι των αστυνομικών, πυροσβεστικών, λιμενικών αρχών, ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας Τριφυλιακών συλλόγων κ. Λούτος και πλήθος φορέων. kyparissianews.com team

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη