google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΙΚΕΣ ΗΛΙΑΧΤΙΔΕΣ

Η ΜΥΘΙΚΗ πόλη του Ομήρου χιλιάδες χρόνια τώρα εκπέμπει πολιτισμό μέσα από το πάνθεο των καταξιωμένων ανθρώπων της αιώνιας πόλης, με την σύγχρονη εποχή να τελειοποιείται μέσα από το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ που ολοκληρώνεται το βράδυ της Τρίτης στην Τριφυλία. 
Ο πολιτισμός με την διαρκή παρουσία της παράδοσης φωτίστηκε δεόντως στο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης «Κυπαρισσιακές Ηλιαχτίδες» το Σάββατο το βράδυ στην Κυπαρισσία με την συνάντηση των λαών αλλά και των χορευτικών συγκροτημάτων που όχι μόνο γέμισαν την πλατεία αλλά το κοινό να φτάνει μέχρι την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου.!
Στην ομιλία της η Πρόεδρος του Συλλόγου Σόνια Τουρκολιά μίλησε για την εξακτίνωση του πολιτισμού στην άκρη του κόσμου με αναλυτική αναφορά στις χώρες που συμμετείχαν όπως το Ισραήλ με το οποίο υπάρχουν δεσμοί από την κουλτούρα των αιώνων, το εξωτικό Ανοτολικό Τιμόρ που στα βάθη του πλανήτη μας έφερε χορούς με έθιμα από ένα διαφορετικό αλλά όμορφο αγνό κόσμο, την Εσθονία με την διακριτική της ταυτότητα, αλλά και την Αρμενία με δεσμούς αιώνων. 
 
Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ
Χαιρετισμούς πριν την έναρξη της παράστασης απηύθυναν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας που μίλησε για αίσθημα ικανοποίησης μετά την παρουσίαση εξηγώντας ότι ο Δήμος πιστεύει στις συνεργασίες με την προβολή και εξωστρέφεια του τόπου στο μέλλον, συγχαίροντας τους διοργανωτές.
Συγκινημένος ήταν ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, που μίλησε για μια ώρα ενότητας κι ένα παράθυρο στον κόσμο εξασφαλίζοντας το μείγμα πολιτισμού που χρειάζεται ο τόπους, συγχαίροντας τους διοργανωτές προκειμένου να συνεχιστεί στο μέλλον.  Να σημειώσουμε ότι την Τρίτη το απόγευμα στην παραλία του Αϊ-Λαγούδη στην Κυπαρισσία, με ένα όμορφο καλοκαιρινό πάρτι θα πραγματοποιηθεί η λήξη και ο αποχαιρετισμός των εκδηλώσεων.
 
ΜΙΚΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Να τονίσουμε πριν ανέβει στο βήμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών μια μικρή μερίδα θεατών αντέδρασε με αρνητικά επιφωνήματα αλλά με παρέμβαση από το βήμα της κας Μπελόγιαννη όσο και το ιδίου που είπε ότι 'δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα' λόγω της πολιτιστικής εκδήλωσης, ηρέμησαν ενώ μόλις αποχώρησε από το βήμα τελικά χειροκροτήθηκε από τους θεατές καθώς ήταν σύντομος ο λόγος του. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη