Όλοι τρώμε καθημερινά όλο τις ίδιες 10-20 τροφές !!: (ψωμί - τυρί- ζυμαρικά-πατάτες-ντομάτες-χοιρινό-κοτόπουλο-αυγά-κρεμμύδι-λάδι-σάλτσες-καφέ-γάλα-ζάχαρη) Το μόνο που αλλάζει είναι ο συνδυασμός των τροφών, και ο τρόπος μαγειρέματος!
Αλλά υπάρχει και η ακριβώς αντίθετη δίαιτα...
Τρώμε σε κ ά θ ε γεύμα μ ί α δ ι α φ ο ρ ε τ ι κ ή τ ρ ο φ ή , κατά προτίμηση ωμή ή μαγειρεμένη με απλό τρόπο !!!
Για παράδειγμα: σήμερα έχουμε ‘ντομάτες’, τις τρώμε ωμές, τρώμε 2-3-4, μέχρι να χορτάσουμε. Χωρίς ούτε αλάτι, ούτε λάδι. Στο επόμενο γεύμα τρώμε χοιρινό κρέας στα κάρβουνα, χωρίς ούτε ψωμί! Αύριο θα φάμε μόνο ρύζι βραστό κι ανάλατο! Αν μας λείψει το αλάτι, τρώμε 2-3 παστές σαρδέλες. Αν θελήσουμε λάδι, πίνουμε μια-δυό κουταλιές. Μετά θα κολατσίσουμε: ψωμί ζυμωτό σχέτο, ή τυρί σχέτο, 1,2,3 φέτες. Την άλλη μέρα τρως μόνο ελιές, 20-30, ή ψαρόσουπα με φρέσκα ψάρια, (χωρίς σέλινα-πατάτες-καρότα) .
Μία άλλη παραλλαγή είναι να τρώς φρούτο για φαγητό!. Είναι η περίφημη σ τ α φ υ λ ο θ ε ρ α π ε ί α , που γίνεται Αύγουστο – Σεπτέμβρη: για λίγες μέρες τρως μόνο σταφύλια, και κάνει πολύ καλό στον οργανισμό!!!.
Η νέα αυτή ‘υπερμοντέρνα’ μαγειρική, ας ξεκινήσει απ’ την Ελλάδα, καθώς εδώ έχουμε τις πλουσιότερη παγκοσμίως χλωρίδα και πανίδα, δηλαδή τεράστια ποικιλία σε ζώα και φυτά. Και τα περισσότερα από αυτά τρώγονται: υπάρχουν πολλές εκατοντάδες διαφορετικές τροφές!! : κρέατα, πτηνά-ψάρια, καρποί, όσπρια, λάχανα, φρούτα, κλπ. κλπ.. Αργότερα θα γίνει και παγκόσμια μόδα...
Πάρα πολλά τα οφέλη:
● --Ο οργανισμός αυτομάτως παίρνει από κάθε τροφή τις ουσίες που μ ό ν ο αυτή έχει!!!. Και τις συγκρατεί, ειδικά όταν φάει μια τροφή για πρώτη φορά.
●--Θωρακίζεται το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνονται οι ασθένειες.
●--Εξασκείται η γεύση μας, αλλά και η όσφρηση. --Λειτουργεί καλά η πέψη.
●--Ελέγχουμε το αίσθημα της πείνας. Χορταίνουμε με λίγο φαγητό! Είναι ένας εύκολος , έξυπνος και απλός τρόπος για να αδυνατίσουμε…
●--Τρώμε κάθε τι στην εποχή του, υγιεινό και φτηνό, δεν πετάμε φαγητό, εξοικονομούμε πολλά χρήματα.(!)
●--Αλλά εκτός από σωματική υγεία, αποκτάς και ψυχική - διανοητική υγεία, δεν έχεις παραξενιές, ούτε φοβίες, γίνεσαι ανοιχτόμυαλος, δεκτικός σε καινοτόμες ιδέες, πολυσυλλεκτικός και εν τέλει πιο δημοκρατικός.
antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υποσημείωση:
--η εναλλασσόμενη πολυμονοφαγία μπορεί να εφαρμοστεί και σε καταστήματα εστιάσεως: ταβέρνες, καφενεία, μπαρ, κλπ. Στην αρχή οι καλομαθημένοι πελάτες θα πάθουν κάποιο σοκ, αλλά αν η ποιότητα είναι καλή, μετά θα τους αρέσει…
--Η αφορμή για την ‘πολυμονοφαγία’, υπήρξε η εξής εμπειρία: μία παρέα είχαν βγάλει ένα χταπόδι απ’ τη θάλασσα, το χτύπησαν στα βράχια, άναψαν αυτοσχέδια φωτιά στην άμμο, με καλάμια και ξυλαράκια, και το έψησαν πάνω στα κάρβουνα, χωρίς σχάρα, χωρίς ούτε ψωμί, ούτε λεμόνι, ούτε λάδι, ούτε αλάτι. Και το έφαγαν χωρίς μαχαίρι-πιρούνι, με τα χέρια... Ήταν το πιο νόστιμο φαγητό!