google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΕΔΗΝ

Με επιστολή του προς τα τοπικά ΜΜΕ ο Διευθυντής της Χειρουργικής του Γ.Ν. Κυπαρισσίας κ. Παναγιώτης Καλοφωλιάς παίρνει θέση για το θέμα που έχει προκύψει μετά την επίθεση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ κ. Γιαννάκου σχετικά με την λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας αλλά και τις νεότερες δηλώσεις του, όπου μετά τις προγραμματισμένες επεμβάσεις ασθενών από την περιοχή μας στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου, φέρεται να δημιούργησε ένα κλίμα πανικού όσον αφορά την μετεγχειρητική τους κατάσταση αναφέροντας σε δηλώσεις πως, «Η τύχη τους αγνοείται». Αναλυτικά η επιστολή του: 
ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΠΙΤΩΝ ΜΑΣ 
Αγαπητοί συντοπίτες, προβαίνω σε αυτή την ενέργεια και απευθύνομαι σε εσάς και μόνο με απώτερο σκοπό την δική σας ορθή ενημέρωση. Και απευθύνομαι μόνο σε εσάς διότι θέλω να δώσω μία διευκρινιστική απάντηση στα όσα αναφέρει με επανειλημμένες δηλώσεις του ο κ. Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δεδομένου ότι θεωρώ, και κρίνοντας από τις πράξεις του για αυτό, ότι για τον εν λόγω «κύριο» δεν αξίζει να χυθεί ούτε μία σταγόνα μελάνι και ειλικρινά λυπάμαι που είμαι αναγκασμένος να γράψω ακόμα και αυτό. Στις 28/3/17 η 6η ΥΠΕ στην οποία ανήκει υγειονομικά το Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, εξέδωσε μια εντολή προς εμένα και έναν εκ των συνεργατών μου να «μετακινούνται στο ΓΝ Ζακύνθου προκειμένου να αντιμετωπίζουν χειρουργικά περιστατικά. Οι ημερομηνίες και κάθε άλλη λεπτομέρεια θα καθοριστούν κατόπιν συνεννόησης των Διοικητών των δύο Νοσοκομείων. Σας επισημαίνουμε ότι το έγγραφο έχει τον χαρακτήρα του «εντέλλεσθε» και η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική για όλους τους εμπλεκόμενους» 
Αυτό το κείμενο το διάβασε ο κ. Γιαννάκος και με τον «λεκτικό πλούτο» που διαθέτει και την «ιδιαίτερη ευστροφία» που τον διακρίνει, εξέδωσε δελτίο τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στο οποίο ανέφερε με πηχυαίους τίτλους «Κλείνει ο χειρουργικός τομέας του ΓΝ Κυπαρισσίας», γιατί δυστυχώς αυτό ήθελε να καταλάβει, με απώτερο σκοπό να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στο λαό της Τριφυλίας. Το δε κείμενο που ακολουθούσε ήταν γεμάτο από στοχευμένα ψέματα, από έκδηλη την εμπάθεια του κ Γιαννάκου προς το πρόσωπο του κ. Πολάκη και από λεκτική φτώχεια. Αξίζει εδώ να σχολιαστεί το γεγονός ότι ντόπιοι παράγοντες, συνοδοιπόροι και συνδαιτυμόνες του κ. Γιαννάκου, έσπευσαν να αναρτήσουν το κείμενο στις προσωπικές τους σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, διασπείροντας τον τρόμο στον κόσμο, θυσιάζοντας το αίσθημα της ασφάλειάς του στα θέματα της υγείας, στο βωμό ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων. Στο κείμενο αυτό ο κ. Γιαννάκος αυτοανακηρύχθηκε απρόσκλητος προστάτης του ΓΝ Κυπαρισσίας, της Χειρουργικής Κλινικής και ολόκληρου του Χειρουργικού τομέα. 
Ερωτώ, που ήταν ο κ. Γιαννάκος όταν επί δικής του προεδρίας στην ΠΟΕΔΗΝ και επί υπουργίας και κυβέρνησης των ημετέρων του, οι θέσεις των χειρουργών στην κλινική που διευθύνω μειώθηκαν από τρεις σε δύο όπως μειώθηκαν αντίστοιχα και οι θέσεις των ειδικευόμενων βοηθών, με απώτερο σκοπό το κλείσιμο του νοσοκομείου; Τα σχόλια δικά σας Την Τετάρτη 3/5/17 κατόπιν νέας εντολής της 6ης ΥΠΕ και κατόπιν των σχετικών συνεννοήσεων των διοικητών των δύο νοσοκομείων και του «εντέλλεσθε», όπως αναφέρει το αρχικό έγγραφο (28/3/17), μεταβήκαμε με τον ένα εκ των δύο συνεργατών μου στο ΓΝ Ζακύνθου, με σκοπό να χειρουργήσουμε τρεις ασθενείς από την περιοχή μας. Οι ασθενείς είχαν ενημερωθεί σχετικά και είχαν αποδεχθεί την εκεί μετακίνηση τους, δείχνοντάς μου απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, ως χειρουργό και ως «άνθρωπο». Εγώ ως χειρουργός όφειλα να εξασφαλίσω στους ασθενείς μου τις ίδιες ακριβώς συνθήκες τις οποίες θα είχαν και στο ΓΝ Κυπαρισσίας. Κατόπιν τούτου μεθόδευσα, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια την μετακίνηση του απαραίτητου εξοπλισμού, υλικών και προσωπικού, ούτως ώστε να μην υπάρξει ο παραμικρός επιβαρυντικός παράγοντας εις βάρος της υγείας των ασθενών μου. Στο ΓΝ Ζακύνθου οι ασθενείς υπεβλήθησαν στις προγραμματισμένες επεμβάσεις τους, με την απόλυτη και συγκινητική συνεργασία, τόσο του ιατρικού όσο και του νοσηλευτικού προσωπικού τους, το οποίο συμμετείχε ενεργά στις επεμβάσεις. 
Οι ασθενείς κατόπιν νοσηλεύτηκαν στην Χειρουργική Κλινική του ΓΝ Ζακύνθου όπου τους παρακολούθησαν οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου και τους φρόντισε το νοσηλευτικό προσωπικό που ήταν σε προγραμματισμένη βάρδια. Δεδομένου ότι είχε τεθεί ένα πρωτόκολλο παρακολούθησης για αυτούς τους ασθενείς, αυτό τηρήθηκε από τους γιατρούς του ΓΝ Ζακύνθου. Μετά από μία ομαλή μετεγχειρητική πορεία, την επομένη ημέρα όλοι οι ασθενείς πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στην οικία τους. (Κυπαρισσία και Ζαχάρω Ηλείας). Αυτό άλλωστε θα γινόταν οπουδήποτε και εάν είχαν χειρουργηθεί αυτοί οι ασθενείς, δεδομένου ότι αυτές οι επεμβάσεις όταν πραγματοποιούνται και έχουν ομαλή μετεγχειρητική πορεία, δικαιολογούν νοσηλεία στο νοσοκομείο μόνο για μία ημέρα μετά την επέμβαση. Την Παρασκευή όλοι οι ασθενείς προσήλθαν στο ΓΝ Κυπαρισσίας για την προγραμματισμένη αλλαγή των γαζών στα χειρουργικά τους τραύματα και επέστρεψαν στο περιβάλλον τους. Παράλληλα, ελήφθησαν και εξετάσεις αίματος οι οποίες ήταν φυσιολογικές και σε αναμενόμενα επίπεδα σύμφωνα με τις επεμβάσεις που είχαν υποβληθεί. Οι ασθενείς μέχρι την στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο, χαίρουν άκρας υγείας. Παρόλα αυτά ο κ. Γιαννάκος σε καινούργιες δηλώσεις του συνεχίζει το ονειρικό παραλήρημά του και εξακολουθεί να σπέρνει όχι μόνο ασύστολα ψεύδη για το όλο εγχείρημα αλλά και τρόμο στον λαό της Ζακύνθου. Αφού προσβάλλει τους ασθενείς αποκαλώντας τους «πειραματόζωα», αφού παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο, δημοσιοποιώντας στοιχεία που αφορούν την κατάσταση των εν λόγω ασθενών και μάλιστα ψευδή, αφού αμφισβητεί την φυσική τους ύπαρξη, με φράσεις όπως «Η τύχη τους αγνοείται» και αφού τέλος εξωτερικεύει τον ασύστολο ρατσισμό του, τονίζοντας ότι «οι δύο είναι αλβανικής καταγωγής», θεωρώ ότι τα υπόλοιπα θα μας τα πει σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου ευρισκόμενος προφανώς απέναντι σε αυτούς τους «αγνοούμενους, ετοιμοθάνατους, Αλβανούς». Όσον αφορά δε την λειτουργία του ΓΝ Κυπαρισσίας κατά τις ημέρες της εκεί παραμονής μας, σας ενημερώνω ότι τόσο η χειρουργική Κλινική όσο και ο υπόλοιπος χειρουργικός τομέας συνέχισε να καλύπτει απρόσκοπτα όλες τις υποχρεώσεις του. 
Κλείνοντας θέλω να πω ότι, η πράξη μας αυτή αποσκοπούσε μόνο στο να αποδείξει έμπρακτα ότι, το δίκτυο παροχής αερίων του ΓΝ Ζακύνθου, είναι ακέραιο, ασφαλές και αβλαβές και να δώσει τη σιγουριά στους εκεί εξαίρετους και έμπειρους συναδέλφους Χειρουργούς, ώστε να προχωρήσουν από εδώ και πέρα άφοβα στην πραγματοποίηση χειρουργικών επεμβάσεων και να εξακολουθήσουν να προσφέρουν υγεία στους συνανθρώπους τους, όπως άλλωστε έκαναν με επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν μία πράξη συναδελφικής αλληλεγγύης και έτσι την εξέλαβε το σύνολο των ιατρών, νοσηλευτών, λοιπών εργαζομένων αλλά και των πολιτών που μίλησαν μαζί μας σε διάφορους χώρους της καθημερινής ζωής εκεί.
 Έχουν ένα καινούργιο, άρτια εξοπλισμένο και πολυτελές νοσοκομείο, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρο και εξαίρετο προσωπικό σε όλους τους τομείς. Τέλος θεωρώ ανάξιες σχολιασμού τις εν γένει νοσηρές απόψεις του κ. Γιαννάκου και τις ρυπαρές εκφράσεις του, δεδομένου ότι ως φαίνεται στο επίπεδό του οι αξιακές έννοιες της συναδελφικότητας και της αλληλεγγύης έχουν αντικατασταθεί από έννοιες όπως, «δυσμενής μετάθεση, συμπαιγνία, πολιτικά παιχνίδια, φόβους για δολιοφθορά κλπ». Περαιτέρω δε και ενώ το γνωσιακό του επίπεδο σε ιατρικά θέματα βρίσκεται στο μηδέν, αντί να περιοριστεί στα στενά συνδικαλιστικά του ενδιαφέροντα, ως άλλος κοσμήτορας της Ιατρικής γνώσης, αγγίζει ιατρικά ζητήματα, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι είναι πιστός θεματοφύλακας των συμφερόντων των αφεντικών του, ακολουθώντας τη λαϊκή σοφία που λέει ότι «Ο σκύλος όπου τρώει γαβγίζει». 
 Σας ευχαριστώ για τη υπομονή σας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη