google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Το ΠΑΣΧΑ και η γενοκτονία των αρνιών !!!.

Το ΠΑΣΧΑ και η γενοκτονία των αρνιών !!!.

Η μεγαλύτερη  γιορτή  της σύγχρονης Ελλάδας, δεν είναι η εθνική εορτή - ημέρα της απελευθέρωσης - η 25 Μαρτίου, αλλά μια θρησκευτική γιορτή (!!!), το Πάσχα (!), η οποία είναι η εθνική εορτή της απελευθέρωσης των Εβραίων!!!!!!!.    
  Η λέξη Πάσχα βγαίνει από το εβραϊκό  pesah =πεσάχ , δηλαδή το πέρασμα από την Αίγυπτο όπου ήταν δούλοι, στο Ισραήλ – Παλαιστίνη,  η οποία ονομάζεται γη της επαγγελίας, γη όπου ρέει μέλι και γάλα. Ήταν η γη που τους είχε υποσχεθεί ο θεός τους, ο Γιαχβέ!
    Το Πάσχα είναι μια ανόητη (=χωρίς νόημα) γιορτή. Επιβλήθηκε στην Ελλάδα και στον άλλο χριστιανικό κόσμο, από τους επισκόπους της Πρώτης Οικουμενικής Συνόδου (το 325), για να γιορτάζονται μαζί  2  γεγονότα: το pesah των Εβραίων, και η Ανάσταση του ‘Κυρίου’, η οποία συνέπεσε χρονικά σε ένα εβραϊκό ‘πάσχα’.
  Αν είχαν σταυρώσει τον Ιησού άλλη εποχή του χρόνου, δεν θα ξέραμε καν την λέξη Πάσχα. Κι αν ο Ιησούς ζούσε σε άλλο μέρος, το Ισραήλ δεν θα είχε σχεδόν καμμία από την δύναμη που έχει σήμερα στον κόσμο.

  Στους  Έλληνες  δεν  αρέσει  η  ακατανόητη  λέξη ‘Πάσχα’, και προτιμούν τη λέξη Α ν ά σ τ α σ η.      Στα  χωριά  λένε  μια  άλλη  καλύτερη  λέξη,  την  γιορτινή  λέξη ‘Λ α μ π ρ ή’.
  Οι περισσότεροι Έλληνες σήμερα, δεν ενδιαφέρονται ούτε για το εβραϊκό, ούτε για το χριστιανικό μέρος του Πάσχα. Αδιαφορούν στην τυπολατρεία της θρησκείας.
 Για μας, το ‘πάσχα’ είναι απλά ένα έθιμο, μια οικογενειακή γιορτή. Είναι  3-4 μέρες αργία!, - για τα σχολεία 2 βδομάδες!- , και μια ευκαιρία να πάμε στα χωριά μας. Μεγάλη Παρασκευή οινοποσία και επιτάφιος, μεγάλο Σάββατο λαμπάδα στα βαφτιστήρια, πάνε μερικοί για 5 λεπτά στην ανάσταση, μαγειρίτσα, την άλλη μέρα αρνί ή κατσίκι στη σούβλα, και κασετόφωνο με τραγούδια.
  Οι Έλληνες,  έχουν ελληνοποιήσει πλήρως αυτή τη θρησκευτική γιορτή, λένε παραδοσιακά τραγούδια, χορεύουν και γλεντούν  σ α ν   ν α   γ ι ο ρ τ ά ζ ο υ ν   τ ο ν    Δ ι ό ν υ σ ο…

 Αλλά ας δούμε τι λέει η ‘Έξοδος’ (το δεύτερο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης), πώς ήταν το εβραϊκό pesah,  και πώς πέρασε παραλλαγμένη  αυτή η γιορτή στην Ελλάδα.
     ---Ο Μωυσής άπλωσε το χέρι του πάνω από τη Θάλασσα, και ο Γιαχβέ μετάτρεψε τη θαλάσσια λεκάνη σε ξηρά, και τα νερά χωρίζονταν στα δυό. Οι ισραηλίτες πέρασαν από τη μέση της θάλασσας (…) και οι Αιγύπτιοι άρχισαν την καταδίωξη (…) και ο Μωυσής άπλωσε (πάλι) το χέρι του πάνω απ’ τη θάλασσα, και η θάλασσα άρχισε να επιστρέφει…  και όλοι οι αιγύπτιοι πνίγηκαν… Έξοδος, 14: 21-28
 Αλλά η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική… Οι Εβραίοι αποκλείεται να πέρασαν με τα πόδια την ερυθρά θάλασσα, που έχει πλάτος πολλά χιλιόμετρα.Και τότε πώς πέρασαν απέναντι?   Α π λ ώ ς   π έ ρ α σ α ν   α π ό   τ η ν   σ τ ε ρ ι ά , υπάρχει στεριά 190 χιλιόμετρα ανάμεσα στη μεσόγειο και στην ερυθρά θάλασσα. εκεί που τώρα υπάρχει η διώρυγα του Σουέζ.  (η οποία φτιάχτηκε το 1869 )   Το ‘θαύμα’ ήταν απλώς  μια φαντασίωση, λόγω πολλής θρησκευτικότητας, του Μωυσή.  Στην ψυχολογία υπάρχει το φαινόμενο: αυθυποβολή λόγω υπερβολικής ‘πίστης’, βλέπεις το ψέμα για αλήθεια.
 Κάπως έτσι εξηγείται που λένε πως ο Μαθουσάλας έζησε 969 χρόνια, απλώς έζησε 96 (ίσως και εννιά μήνες). Δεκάδες τέτοια αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη. Ίσως να μην ήταν 40 τα χρόνια που περπατούσαν για να πάνε στο Ισραήλ, αλλά μόνο 4… (ή λέγοντας ‘χρόνια’ εννοούν σεληνιακούς μήνες-‘φεγγάρια’)
 
-----Τη 10η μέρα του Μήνα (Νισσάν) θα πάρει ο καθένας ένα πρόβατο για τον πατρογονικό του οίκο. Το πρόβατο πρέπει να είναι υγιές, ένα αρσενικό μονοετές ζώο για εσάς. Μπορείτε να διαλέξετε από τα νεαρά κριάρια ή από τα κατσίκια.  (…)και την 14η μέρα  θα το σφάξετε (…) και θα φάνε το κρέας αυτή τη νύχτα. Πρέπει να είναι ψημένο στη φωτιά και να το τρώτε με άζυμους άρτους και μαζί με πικρά χόρτα. Να μη φάτε καθόλου απ’ αυτό ωμό ή βρασμένο σε νερό, αλλά ψητό στη φωτιά, το κεφάλι του μαζί με τα πόδια του και τα εντόσθια του. Και δεν πρέπει να αφήσετε τίποτα από αυτό μέχρι το πρωΐ, αλλά ό,τι μείνει από αυτό μέχρι το πρωΐ πρέπει να το κάψετε με φωτιά   (…)  εφτά μέρες θα τρώτε άζυμους άρτους, από την 14 μέρα του μήνα  έως την 21 μέρα του μήνα, το βράδυ (…) Έξοδος 12: 5-8-9-18
  Το πάσχα των Εβραίων λέγεται και γ ι ο ρ τ ή   των  α ζ ύ μ ω ν, δηλαδή τρώνε αρνί ολόκληρο αλλά με άζυμο ψωμί, που δεν έχει φουσκώσει. Το κανονικό Πάσχα είναι να τρως 7 μέρες άζυμο ψωμί, αλλά το παράλλαξαν και έκαναν μόνο μια μέρα, είναι ακριβώς η λαγάνα που τρώμε εμείς στην αρχή τη σαρακοστής την Καθαρά Δευτέρα.  Μπορούμε να δούμε στη πατροπαράδοτη μαγειρίτσα το να τρώνε και τα εντόσθια, όπως λέει η Παλαιά Διαθήκη…

 --- Αυτό είναι το νομοθέτημα του Πάσχα. Κανένας αλλοεθνής δεν μπορεί να φάει απ’ αυτό (ενν. απ το αρνί,κλπ). Αν όμως υπάρχει δούλος αγορασμένος με χρήματα, πρέπει να τον περιτμήσεις. Μόνο τότε θα μπορεί να φάει απ αυτό   Έξοδος ,12:43-44
 (…) σε περίπτωση που κάποιος πάροικος παροικεί μαζί σας και θέλει να γιορτάσει το πάσχα για τον Γιαχβέ, ας γίνει περιτομή σε κάθε αρσενικό του, και θα γίνει σαν αυτόχθων. Αλλά κανένας απερίτμητος δεν μπορεί να φάει από αυτό. . Έξοδος 12:48
  Το Πάσχα είναι μόνο για τους Εβραίους, ή και για όποιον άλλον του έχουν κάνει (δια της βίας?) περιτομή!  Αλλά γιατί έδιναν τόση σημασία στην περιτομή οι αρχαίοι καθαριομανείς ιερωμένοι Εβραίοι? (έκαναν περιτομή σε βρέφος 8 ημερών!!!)
 Δεν είναι (μόνο) η καθαριότητα του φαλλού, διότι αυτή πρέπει να γίνεται καθημερινά από τους άντρες. Είναι άλλος ο λόγος που πολύ συχνά η Παλαιά Διαθήκη μιλάει για την περιτομή. Όσοι άντρες έχουν υποστεί περιτομή, έχουν τρομερές φοβίες, σιχαίνονται το σεξ, μισούν τις γυναίκες, υπακούουν στους ιερείς και στη θρησκεία, και κάνουν εγκλήματα χωρίς καμμία αναστολή.
 Εδώ θα δώσουμε συγχαρητήρια και συγχωρητήρια στον Παύλο, που ναι μεν διέστρεψε τον Χριστιανισμό, αλλά είχε γράψει: σ’ εμένα έκαναν περιτομή, αλλά δεν πειράζει τόσο αν κάποιος είναι περιτομημένος ή απερίτμητος, αρκεί να πιστεύει στο Χριστό!...

Να πάψει η βάρβαρη γενοκτονία των αρνίων
Σε όλα τα ζώα (αλλά και στα φυτά) ισχύει ο κανόνας πως τα τρώμε όταν είναι ώριμα, όχι σε μικρή ηλικία. Είναι εγκληματικό λάθος που τρώμε νεαρά ζώα: αρνιά, κοτόπουλα, γουρουνόπουλα, κλπ. Πρέπει να πάψει αυτό το βάρβαρο έθιμο. Είναι τρέλα να σφάζουν τα  άκακα αρνάκια μερικών μηνών,  ‘γάλακτος’ (που πίνουν μόνο γάλα), και μάλιστα τα σφάζουν μπροστά στη μάνα τους!!!.  Πρέπει να σφάζουν μόνο ώριμα ζώα, προβατίνες, και μάλιστα αφού πρώτα τις ζαλίσουν-αναισθητοποιήσουν. Κι αφού τα χαϊδέψουν, και τους ζητήσουν ‘συγνώμη’. Είναι λάθος ακόμα- που τα χωρίζουν απ τη μάνα τους για να της πάρουν το γάλα, για γιαούρτι και τυρί.  Οι άνθρωποι πρέπει να ξαναγίνουμε χορτοφάγοι…  Το κρέας δεν είναι για κάθε μέρα.
--Οι σύγχρονοι φιλόζωοι είναι υποκριτές. Αγαπάνε το παμφάγο και συχνά επικίνδυνο  σκυλάκι και γατάκι,  για να τους κάνει παρέα στα σαλόνια , αλλά σκοτώνουν το άκακο χορτοφάγο αρνάκι-  κατσικάκι, και  μοσχαράκι…

  Μεταρρυθμίσεις σχετικές με το  Πάσχα
 Ακόμα και έθιμα αιώνων, κάποτε αλλάζουν.
Ως πρώτο στάδιο πρέπει να αφαιρεθεί από το Πάσχα κάθε εβραϊκό-θρησκευτικό-τυπολατρικό  στοιχείο. Να αφαιρεθεί η Παλαιά Διαθήκη απ’ τη Θρησκεία μας , δεν μας νοιάζει η ‘έξοδος’ των εβραίων από την Αίγυπτο. Άλλωστε, η ίδια η Παλαιά Διαθήκη απαγορεύει να γιορτάζει άλλος λαός το δικό τους Πάσχα.
 Εμείς οι Έλληνες θα γιορτάζουμε κάθε ‘Λαμπρή’ την επαναστατική θεωρία αγάπης  του Χριστού, αυτή που θα φέρει την ειρήνη στη γη και την απελευθέρωση για όλους τους ανθρώπους από τη δουλεία των τραπεζών…(που οι περισσότερες σήμερα είναι ιδιοκτησία των εβραίων)
 Ως δεύτερο στάδιο, θα ξεχάσουμε σιγά-σιγά το γεγονός των παθών και της ανάστασης ενός ανθρώπου, όποιος κι αν ήταν αυτός, και απλώς θα γιορτάζουμε την άνοιξη, τη χαρά, την αγάπη, τον έρωτα…

 Σεβόμαστε το Πάσχα των Εβραίων, το πέρασμα από την Αίγυπτο και την δουλεία, προς την ελευθερία. Αλλά σήμερα οι Εβραίοι έχουν γίνει ‘Αιγύπτιοι’, κι όλοι εμείς οι άλλοι λαοί είμαστε  οι δούλοι  τους...  Πρέπει κάποτε και μεις να κάνουμε ‘Πάσχα’…
   Δεν θέλουμε αρνί, ας είναι μόνο άζυμο ψωμί και πικρά λάχανα…

                                               antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr
υστερόγραφα:
-1. – Τα αποσπάσματα από την Παλαιά Διαθήκη είναι από τη μετάφραση Νέου Κόσμου. Αξίζει ο καθένας να μελετήσει την Παλαιά Διαθήκη.  Θα φρίξει με αυτά που γράφονται, αλλά θα καταφέρει να απεξαρτηθεί από τις θρησκείες.
----Ας αναφέρουμε μερικά μαργαριτάρια από την Εξοδο:
Γυναίκα που κάνει μαγγανείες δεν πρέπει να την αφήσεις ζωντανή.    22:18  (έτσι εξηγείται που έκαιγαν ζωντανές τις ‘μάγισσες’ στον μεσαίωνα)
--κάποιος που θυσιάζει σε άλλους θεούς εκτός από τον Γιαχβέ, θα αφιερώνεται στην καταστροφή. 22:20
-- πρέπει να τηρείτε την αργία του Σαββάτου, γιατί είναι κάτι άγιο για σας. Όποιος το βεβηλώσει, εξάπαντος θα θανατωθεί 31:14  
--όποιος κάνει εργασία στη διάρκεια του Σαββάτου θα θανατωθεί  35:2

-2. -- Ο μέγας Βαμβακάρης, λέει στην αυτοβιογραφία του ένα συγκινητικό συμβάν. Δούλευε στα σφαγεία ως ‘εκδορεύς’, και είχαν ένα μοσχαράκι που το αγαπούσαν, δεν ήθελαν να το σφάξουν. Μια μέρα πήρε εντολή να το σφάξει, κι αυτό το κακόμοιρο το προαιστάνθηκε, και έκλαιγε σαν μικρό παιδί, δάκρυζε σαν άνθρωπος. Αυτή η σκηνή συγκίνησε τον Μάρκο, κι από τότε έγινε μόνο μουσικός, σταμάτησε να σφάζει ζώα…
 Ευχόμαστε το παρόν άρθρο να ξυπνήσει στον αναγνώστη ανάλογα συναισθήματα.

-3.--υπάρχει ένα ηλίθιο τραγούδι που το τραγουδά ο ‘χαζούλης’ Νταλάρας , που λέει:
        Πάσχα των Ελλήνων Πάσχα
         Πάσχα της αγάπης Πάσχα
          Πάσχα των αγγέλων.
  Αλληλούια, κ. Νταράλα!
  
--4. . Υπάρχουν μερικοί ακτιβιστές ‘άθρησκοι’ , ίσως και ‘άθεοι’, οι οποίοι από αντίδραση προς το ξενόφερτο έθιμο του Πάσχα, ψήνουν αρνί Μεγάλη Παρασκευή. Το όλο θέμα, είτε συμφωνεί κανείς, είτε το θεωρεί πρόκληση, ωστόσο είναι πολύ χρήσιμο γιατί φέρνει το θέμα προς συζήτηση.  Να κρατήσουμε αυτή τη γιορτή?   Να την αλλάξουμε.?
                        Ή να την καταργήσουμε?

                               ήρθε  η   α υ τ ό μ α τ η   σούβλα...!!!
   Το λάθος που υπάρχει με όλη την Εβραϊκή γιορτή του ‘Πάσχα’, και το έγκλημα να σφάζουν δεκάδες χιλιάδες μικρά αρνάκια κάθε χρόνο, φαίνεται και στον τρόπο που τα ψήνουν ακόμα και σήμερα, χιλιάδες χρόνια μετά…     
   Παλαιότερα  γύριζαν τη σούβλα εκ περιτροπής όλη η παρέα. Η όλη διαδικασία είχε κάτι το τελετουργικό.  Αργότερα ήρθε το ηλεκτρικό μοτέρ, κι όλοι αυτοί οι ψευτοχριστινοί βρήκαν αφορμή να τεμπελιάσουν και να γίνουν ακόμα πιο παχύσαρκοι...  

 Αλλά γιατί το γυρίζουν τόσο γρήγορα?  
   Θα μπορούσαν να το γυρίζουν πολύ πιο αργά , όσο να μην στάζει το λίπος.
 Θα μπορούσαν να το γυρίζουν λίγο κάθε 10-20 λεπτά, όπως ψήνουμε τα σουβλάκια.   
  Αλλά  μ π ο ρ ε ί   η   ό λ η    δ ι α δ ι κ α σ ί α  ν α  γ ί ν ε ι  α υ τ ό μ α τ α !!!.
  Αρκεί να βάλουν 2 ρουλεμάν στα 2 σημεία που  ακουμπά η σούβλα, για να μειώσουν τις τριβές  σχεδόν σε μηδενικό βαθμό!!! . Μόλις βάλουν τα ρουλεμάν η σούβλα γυρίζει και με το μικρό δαχτυλάκι. Πώς δεν το έχουν σκεφτεί?
.
  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γυρίζει ημιαυτόματα, χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς μοτέρ. ( με έναν ατέρμονα κοχλία, με τροχαλία, με ένα κουρδιστήρι σαν αυτό που είχαν τα παλιά επιτραπέζια ρολόγια, με ένα βαρίδι ικανό να τη γυρίζει για μια ώρα, κλπ, κλπ  Ας πειραματιστεί ο αναγνώστης)

 Αλλά υπάρχει και τρόπος να γυρίζει εντελώς αυτόματα, από την κινητική ενέργεια που έχει ο ζεστός αέρας καθώς ανεβαίνει και  γυρίζει μια φτερωτή.
 Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό: γλυτώνουμε από το ρεύμα και το μοτέρ, γλυτώνουμε τους θορύβους και το τρίξιμο. Κι αν κάποιος θέλει να περάσει την ώρα του μπορεί να κάνει πως τη γυρνάει…

 Αυτοί που πουλάνε τις σούβλες, επίτηδες τις έχουν σε πρωτόγονη μορφή για να πουλάνε και τον ηλεκτρικό μηχανισμό στους τεμπέληδες Αθηναίους που πάνε στο χωριό μια φορά το χρόνο… Από αυτή την έννοια, καλά τους κάνουν…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη