Video Of Day

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγγελος Χρονάς: «Όταν η ομάδα δεν τραβάει, κάποιοι πάνε στην εξέδρα και παρακολουθούν τον αγώνα από εκεί!»

H επίσκεψη του κλιμακίου Υγείας της ΝΔ με τους Τομεάρχες  Υγείας κ. Βασίλη Οικονόμου και  κ. Ιάσονα Φωτήλα,  συνοδευόμενοι  από Επιστημονικό Προσωπικό, εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Δήμων, οι οποίοι επισκέφτηκαν Μονάδες Υγείας του Νομού Μεσσηνίας με σκοπό, όχι να αντικρίσουν την καταστροφή, όπως σας αρέσει για λόγους εντυπωσιασμού να λέτε, αλλά για να δουν, να ενημερωθούν, να προτείνουν και … αν χρειαστεί να αποτρέψουν τα χειρότερα!
  Μακάρι να ήταν όλα τόσο ρόδινα όπως τα αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας! Θα ήταν προτιμότερο βέβαια, να ήσασταν και εσείς ο ίδιος παρόν στη συνδιάσκεψη, στην οποία παρευρέθησαν Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Επιστημονικών Συλλόγων, Διευθυντές Κλινικών και Ευαίσθητες Κοινωνικές Ομάδες που αγωνιούν πραγματικά για την Υγεία και οι οποίοι αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις καθημερινές δυσκολίες της λειτουργικότητας των νοσοκομείων.
  Σχετικά με τα έργα υποδομής να σας αναφέρω ότι πρόκειται για έργα της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου και αφορούν τα εξής:
  • Κατασκευή Περιφερειακών  Ιατρείων Πεταλιδίου, Βλαχόπουλου, Μεθώνης
  • Ανακαίνιση Νοσοκομείου Κυπαρισσίας
  • Ανακαίνιση Κέντρου Υγείας Πύλου
  • Έργα Υποδομής Νοσοκομείου Καλαμάτας
  Σχετικά με  το ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό, είναι  απαραίτητο  να αναφέρουμε μόνο αλήθειες: Εκατοντάδες εργατοώρες και ρεπό έχει να λαμβάνει η πλειοψηφία των εργαζομένων. Οι οδηγοί των ασθενοφόρων και του ΕΚΑΒ, καθώς και όλο το προσωπικό, καταβάλλουν με ζήλο καθημερινά υπεράνθρωπες, φιλότιμες προσπάθειες προκειμένου να παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας. Τα κενά, λόγω έλλειψης ή ενίοτε κακής διαχείρισης προσώπων είναι μεγάλα, οι αναμονές για εξέταση ή χειρουργική επέμβαση μη αναπόφευκτες, η αναβολή των χειρουργείων μονόδρομος… (Ανεξέλεγκτες μετακινήσεις – μεταθέσεις χωρίς αντικατάσταση με κομματικά πάντα κριτήρια).
  Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πρόταση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου κόστους 3 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, το οποίο θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε στο Πρόγραμμα της Περιφέρειας,  κρίνεται ως έργο υψίστης σημασίας για ολόκληρη την Πελοπόννησο. Είναι αναμφισβήτητα αναγκαίος ο κτηριακός εξοπλισμός, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη στελέχωση έμψυχου υλικού, ορθή διαχείριση από άρτια εξειδικευμένους επαγγελματίες της Υγείας και, φυσικά, θέσπιση κινήτρων για αύξηση της παραγωγικότητας. Πανάκριβα απεικονιστικά μηχανήματα μένουν αναξιοποίητα λόγω μη καθημερινής χρήσης στους βοηθητικούς χώρους των νοσοκομείων χωρίς επαρκές, καταρτισμένο  προσωπικό να τα θέσει σε λειτουργία.
  Ούτε σχεδιασμός, ούτε όραμα και σαφώς ούτε η εμπειρία υπάρχει στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας από την σημερινή κυβέρνηση. Θέλουμε δράσεις ρεαλιστικές τις οποίες έχει η Νέα Δημοκρατία και  συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Επιτρέψτε μου, ως νέος γιατρός, κύριε Βουλευτή Μεσσηνίας, που αγωνιά για τον τόπο του, να σας θέσω δύο ακόμα ερωτήματα:
  1. Ποια τα κίνητρα που δίνει η Κυβέρνηση στους νέους ιατρούς ώστε να δηλώσουν τα περιφερειακά ιατρεία  της  Μεσσηνίας;
  2. Ποια τα κίνητρα σας ώστε να έρθουν πίσω οι χιλιάδες επιστήμονες που διαρκώς μεταναστεύουν, από μια χώρα που τους μεγάλωσε, τους σπούδασε και τώρα -ίσως περισσότερο από ποτέ- τους χρειάζετε ;
… Και για να χρησιμοποιήσουμε αθλητική ορολογία, « όταν η ομάδα δεν τραβάει, κάποιοι πάνε στην εξέδρα και παρακολουθούν τον αγώνα από εκεί!»


                                                                             Άγγελος Γ. Χρονάς
                              Ειδ. Χειρουργός ΓΝΑ Ιπποκράτειο
                              Περιφ. Σύμβουλος Πελοποννήσου
                                                                             Εντεταλμένος για θέματα Υγείας στην Π.Ε. Μεσσηνίας
                                                                             Μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια