ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

ΟΜΟΡΦΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΛ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

kyparissiotis | Τρίτη, Απριλίου 11, 2017 | 0 σχόλια

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας της Β` Λυκείου του ΓΕΛ Κυπαρισσίας “Η άλλη όψη του νομίσματος” πραγματοποιήθηκε σήμερα η θεατρική παράσταση “Η κάλπικη λίρα” στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος». Κάποτε αντί για νομίσματα, χαρτονομίσματα και πιστωτικές κάρτες οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν σιδερένια εργαλεία, ράβδους αλατιού, κογχύλια, ουρές ελεφάντων ακόμα και ανθρώπινα κρανία. Όταν επικράτησε το νόμισμα οι παραστάσεις και οι επιγραφές σε αυτά δεν υπογράμμιζαν μόνο το κύρος του κράτους , αλλά αποτελούσαν και εγγύηση για την ποιότητα και την αξία του νομίσματος. Οι λέξεις νόμισμα και νόμος έχουν την ίδια ετυμολογική ρίζα. Επιπλέον τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα δεν εκφράζουν μόνο πλούτη και οικονομικά μεγέθη. Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι τα χρησιμοποιούσαν ως μαγικά σύμβολα, ικανά να θεραπεύσουν, να προστατεύσουν και να φέρουν καλή η κακή τύχη. Οι μαθητές μέσα από τη διαδικασία αναζήτησης στοιχείων γνώρισαν όλα τα παραπάνω και τα συσχέτισαν με τα σημερινά δεδομένα. Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές:
Βίγλιαρη Ευαγγελία, Γεωργακοπούλου Ελένη-Βενέτα, Γιαννόπουλος Δημήτριος, Γκοτσόπουλου Δέσποινα-Ελευθερία, Διαμαντής Ηλίας, Θεοδωρακόπουλος Ιωάννης, Θεοδωρακοπούλου Γεωργία-Μαρία, Καραβούλιας Ιωάννης, Λαγού Μαρία, Μεμίση Βασιλική, Μουράτσι Μικαέλα, Μπούρας Απόστολος, Νικολόπουλος Παναγιώτης, Νταϊφώτης Κωνσταντίνος, Παρασκευόπουλος Αχιλλέας, Ράμμου Γεωργία, Σταθόπουλος Παναγιώτης, Τάνεφ-Βασίλεβ Βασίλ, Ψαράκης Μιχαήλ. Υπεύθυνη Καθηγήτρια ερευνητικής εργασίας: Γαλάνη Αικατερίνη.

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια