google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

ΓΡΙΦΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ;

ΚΛΗΡΩΝΕΙ για νέο Προεδρείο στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας ενώ ουσιαστικές λέγεται ότι θα είναι οι αλλαγές σε ότι αφορά το αυτοδιοικητικό σχήμα στο μεγάλο αυτό Δήμο της Μεσσηνίας. 
Το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώνεται αρχικά σε ότι αφορά την πολιτική ταυτότητα του Δήμου καθώς ο Δήμαρχος Τριφυλίας Τάκης Κατσίβελας μέχρι τις δημαιρεσίες θα είναι φειδωλός σε ότι αφορά τις διαρροές, αλλά έχει διαπιστώσει ότι ο Δήμος λόγω των 3 μεγάλων ΑΣΤΙΚΏΝ κέντρων δεν ομογενοποιείται, αλλά κυρίως η παραδοχή ότι δεν έχουν ομογενοποιηθεί και οι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς ο καθένας ενδιαφέρεται περισσότερο για την Δημοτική ενότητα που εκλέγονται!
Σύμφωνα με πληροφορίες για πρόεδρο του Δ.Σ. μετά την λήξη θητείας του Γιάννη Καλκαβούρα, δεν αποκλείεται να είναι ο Αναστάσιος Αδρακτάς που βρίσκεται στο προεδρείο του Σώματος εφόσον δεν οριστικοποιηθεί άλλο όνομα από την παράταξη της πλειοψηφίας. Η αντιπολίτευση πάντως θα προτείνει νέο Αντιπρόεδρο μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κουτσούλη. Το πρόσωπο αυτό αναμένεται να είναι ο σύμβουλος Γιώργος Ασημακόπουλος από τα Φιλιατρά.
ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι αντιδήμαρχοι με θεματικές αρμοδιότητες αντί για 6, ενδέχεται αν ισχύσει η αλλαγή τακτικής να είναι λιγότεροι, ενώ θα αυξηθούν οι αρμοδιότητες εντεταλμένων συμβούλων με θεματικά αντικείμενα. Σε ότι αφορά τους κύριους τομείς ανάληψης θέσεων ευθύνης φαίνεται να βρίσκονται πριν την θέση του Αντιδημάρχου ο Ιωάννης Κατσούλας που δεν αποκλείεται να είναι αναπληρωτής του κ. Δημάρχου εκτός αν τελικά πάει για Πρόεδρος του Σώματος που λέγεται ότι έχει προταθεί. Στις υπόλοιπες θέσεις πιθανόν θα δούμε τον κ. Τάσο Πούλο για τα Φιλιατρά, τον κ. Τσακανίκα για την Δ.Ε. Αυλώνος, ενώ για την Κυπαρισσία δεν αποκλείεται να αναλάβει θέση ευθύνης η Γιάννα Κωσταντέλου που δεν έχει δοκιμαστεί από την νέα θητεία του Δήμου, ενώ στον Αετό παραμένει πιθανόν ο κ. Μερκούρης. Πάντως σε ότι αφορά τους νυν Αντιδημάρχους θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι ένας εξ αυτών θα αναλάβει κάποια στιγμή την θέση του Προέδρου στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας. 
Το μέγα ερώτημα που αποτελεί γρίφο ώστε να διατηρηθούν εσωτερικές ισορροπίες είναι η άσκηση καθηκόντων από τους υπόλοιπους σημερινούς αντιδημάρχους όπως τον κ. Αδρακτά, τον κ. Τσίαγγανο και την κα Πανουσιοπούλου που μ[ορούν να αξιοποιηθούν σε άλλες θέσεις ευθύνης. Συμπεραίνεται πάντως ότι οι πολίτες κρίνουν το έργο της Δημοτικής αρχής, καθώς οι τυχόν αστοχίες ή αβλεψίες ή αδράνεια χρεώθηκε άδικα στην πλάτη του νυν Δημάρχου που όπως είχαμε σωστά γράψει έχει σηκώσει βαρύ φορτίο που δεν του αναλογεί. Κι αυτό φάνηκε σε αρκετές συνεδριάσεις του Δ.Σ. Τριφυλίας.
Από το kyparissialive, kyparissianews.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη