google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΩΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,..

ΒΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΓΙΑ ΕΩΛΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ,..

του Ηλία Γιαννόπουλου
Το «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών, παρότι ήταν γνωστό πως κάποια στιγμή θα ερχόταν, με την επισημοποίησή του ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου και, πλέον, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις και οι συνέπειές τους από τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, αφού ο φιλιατρινός λαός «χρεώνει» τους πάντες. Όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει στο «Θ», εδώ και πολλούς μήνες, που ήταν σε διαβούλευση το σχέδιο πρότασης που προέβλεπε το «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών, στα Φιλιατρά τόνιζαν: «Με άναρθρες κραυγές, τσάμπα μαγκιές, αποφάσεις και ψηφίσματα – χαρτοπόλεμο, προσεγγίσεις “αλέν ντελόν” και τοπικιστικές κορώνες και εγωκεντρικά στέμματα και κοκορέματα, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο άπειρο να πάρει κανένας στα σοβαρά ό,τι και να λέγεται! Πρόταση συγκεκριμένη, στοιχειοθετημένη, με συγκεκριμένα, βάσιμα και τεκμηριωμένα επιχειρήματα, χρειάζεται. Και βεβαίως, να κληθούν άπαντες οι πολιτικοί της Μεσσηνίας να πάρουν θέση. Να πάρουν θέση οι σημερινοί, που άλλα λέγανε χθες, και να πάρουν θέση και οι χθεσινοί, που άλλα έκαναν και άλλα λένε. Ας παραιτηθούν – γιατί όχι; – οι του Δήμου Τριφυλίας, εάν και εφόσον δεν εισακούγονται ή δεν τους “περνάει” να κάνουν κάτι για τα συμφέροντα της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των δημοτών τους, που με τα “λουκέτα” θα γίνουνε έρμαιο κακοποιών!».
Σε συγκεντρώσεις, αλλά και δηλώσεις τους, τοπικοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες των Φιλιατρών αναφέρονταν όλο το προηγούμενο διάστημα – με καθυστέρηση, ωστόσο, πολλών μηνών – στη δύναμη των Φιλιατρινών, τις γνωριμίες και θέσεις που κατέχουν, αλλά και αυτά, δυστυχώς, στην υπόθεση του Α.Τ. δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα, είτε γιατί δεν κινητοποιήθηκαν έγκαιρα οι δυνάμεις αυτές είτε γιατί δεν έχουν την ισχύ που κάποτε μπορεί να είχαν και δεν μπορούν πια να παρέμβουν ουσιαστικά και δε λαμβάνονται υπόψη από εκείνους που παίρνουν τις αποφάσεις! Οι αναφορές και οι άναρθρες κραυγές σε βάρος του «Καλλικράτη» και του Δήμου Τριφυλίας ήταν αναμενόμενες, μιας και διαρκώς επαναλαμβάνονται από εκπροσώπους φορέων των Φιλιατρών που θέτουν θέμα Δήμου, δηλαδή τη διάλυση του Δήμου Τριφυλίας με τη σημερινή του μορφή.
Άποψη και θέση, πάντως, που τείνει, μέρα με τη μέρα, να γίνει κοινός τόπος και για τα Φιλιατρά, αλλά τον τελευταίο καιρό και για την Κυπαρισσία, όχι όμως για τους Γαργαλιάνους! Δεν αποκλείεται, λοιπόν, προσεχώς, να τεθεί δημοσίως και επισήμως θέμα διάλυσης του Δήμου Τριφυλίας με τη μορφή και οντότητα που έχει σήμερα, κάτι που πολλές φορές έχει επισημανθεί από εκπροσώπους συλλογικών φορέων των Φιλιατρών, οι οποίοι, εκτός από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, «χρεώνουν» και την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά, καθώς και τη σημερινή Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη