google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΝΕΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

ΝΕΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις έρχονται για όλους τους Ελληνες με τη συμπλήρωση των δηλώσεων στην εφορία από τον Απρίλιο. Οπως εκτιμούν οι φοροτεχνικοί, τα μέτρα που ψηφίστηκαν πέρυσι για να κλείσει η αξιολόγηση, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται μετά τα μέσα Απριλίου οπότε και θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Σύμφωνα με το Thetoc, λόγω της εφαρμογής νέας φορολογικής κλίμακας από τον Ιούνιο του 2016 και όχι από την αρχή της περυσινής χρονιάς, λόγω της μείωσης του αφορολογήτου αλλά και της ενεργοποίησης της νέας κλίμακας υπολογισμού της εισφοράς αλληλεγγύης, περισσότερα από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης με τη διαφορά συγκριτικά με το 2016 να ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο άτομα.
Η φετινή διαδικασία υποβολής των δηλώσεων θα ξεχωρίσει από κάθε προηγούμενη για δύο λόγους:
1. Πρώτον διότι θα φέρει τα περισσότερα χρεωστικά και τα λιγότερα πιστωτικά εκκαθαριστικά από κάθε άλλη χρονιά. Μόλις υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις, οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί θα συνειδητοποιήσουν ότι χρωστούν λεφτά και ότι το σύνολο του φόρου που τους αναλογεί δεν έχει παρακρατηθεί από τον μισθό όπως συμβαίνει κάθε χρόνο. Όσο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες και τους ιδιοκτήτες ακινήτων, θα βρεθούν αντιμέτωποι για πρώτοι φορά με τους νέους συντελεστές φορολόγησης
2. Δεύτερον διότι με την επιβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα αλλάξουν και οι ασφαλιστικές εισφορές για 1,5 εκατομμύριο επιτηδευματίες, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Από τον Αύγουστο και μετά, θα αλλάξει η βάση υπολογισμού των εισφορών καθώς ενώ η χρονιά ξεκινάει με βάση τα εισοδήματα του 2015, με το που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία υποβολής δηλώσεων, η βάση θα αλλάξει και θα χρησιμοποιηθούν τα εισοδήματα του 2016.
Οι φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν από τον Απρίλιο (για τον συγκεκριμένο μήνα είναι προγραμματισμένο να ανοίξει το σύστημα) έως και τις 15 Ιουλίου χωρίς φυσικά να αποκλείεται το ενδεχόμενο παράτασης.
Οι εισηγήσεις για να πληρωθεί ο φόρος σε έξι μηνιαίες δόσεις δεν έγιναν δεκτές και έτσι οι φορολογούμενοι θα έχουν και πάλι στη διάθεσή τους τρεις διμηνιαίες δόσεις εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να πληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη έως το τέλος Σεπτεμβρίου και η 3η έως το τέλος Νοεμβρίου.
Η κάθε δόση, αναμένεται να προσεγγίσει το 1,5 δις. ευρώ καθώς το τελικό ποσό της εκκαθάρισης, λόγω και των νέων φορολογικών μέτρων που θα ενεργοποιηθούν, θα αγγίξει τα 4,5 δις. ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη