google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΟ ΧΑΛΑΖΙ

ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚΑ είναι τα πρώτα επίσημα στοιχεία από την έντονη κακοκαιρία στις 4/11/2016 σύμφωνα με την ΔΙεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας που έπληξε περιοχές της Τριφυλίας και συγκεκριμένα στην Τ.Κ. Σπηλιάς,στην Τ.Κ. Φαρακλάδας και στην Δ.Κ. Γαργαλιάνων. Σύμφωνα με την αυτοψία που διενεργήθηκε προξενήθηκαν μεγάλες ζημιές, η αποτίμηση των οποίων μέχρι στιγμής έχει ως εξής, εξ’αιτίας :
Α. Ισχυρής χαλαζόπτωσης και οι ζημιές που προξενήθηκαν αφορούν: α) Ελιές σε έκταση 4.000 στρ. , β) Πατάτες σε έκταση 100 στρ.,γ) Iceberg σε έκταση 200 στρ, δ) Υπαίθρια κηπευτικά 100 στρ. Β. Έντονων βροχοπτώσεων και οι ζημιές που προξενήθηκαν αφορούν: α) Θερμοκήπια σε έκταση 5 στρ. β) Υπαίθρια κηπευτικά σε έκταση 20 στρ. 
 Σημειώνουμε ότι υπήρξε διακύμανση των ζημιών από περιοχή σε περιοχή και σε ορισμένες περιπτώσεις η καταστροφή ήταν ολοσχερής.. Μάλιστα ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Σπηλιάς Τάκης Γυφτάκης τόνισε μιλώντας στο kyparissianews.com ότι το χαλάζι σε ορισμένες περιοχές δεν είναι λιώσει ούτε μέχρι το απόγευμα, ενώ λόγω της προσβολής σε καρπό και δέντρα θα απαιτηθεί πλέον να κοπούν κορμοί δέντρων καθώς η ζημιά είναι εκτεταμένη για τα επόμενα χρόνια επηρεάζοντας την καρποφορία και συνέστησε οι παραγωγοί να έχουν πλήρη εικόνα των ζημιών που επλήγησαν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη