google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΚΑΦΟΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Οι τραγικές συνέπειες των προβλημάτων του λιμανιού της Κυπαρισσίας, που έχει υποστεί ολοσχερή καταστροφή μετά την κατάρρευση νέου τμήματος του προσήνεμου μόλου το 2013, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά τα ξημερώματα της Παρασκευής, οπότε και βούλιαξε σκάφος και υπέστησαν ζημιές ιστιοφόρο και βάρκες. Με την κακοκαιρία, μόλις λίγων ωρών, αναδείχθηκαν για μια ακόμη φορά τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα του λιμανιού το οποίο, όπως κατ’ επανάληψη έχει τονισθεί, δεν παρέχει καμία ασφάλεια ελλιμενισμού. Από το βράδυ της Πέμπτης η ένταση των ανέμων αυξήθηκε και μεγάλωνε η μανία και των κυμάτων, με αποτέλεσμα όλη η θάλασσα να μπαίνει στο λιμάνι. Μάλιστα το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο ακόμη και εντός του αλιευτικού καταφυγίου αφού όλη η ρεστία που έμπαινε στο Λιμάνι γυρνούσε γύρω – γύρω στα κρηπιδώματα και κατέληγε με όλη της την ένταση και ξεσπούσε στο αλιευτικό καταφύγιο.
Όσο περνούσε η ώρα κατάσταση γινόταν ακόμα χειρότερη, με συνέπεια να βουλιάξει ένα σκάφος και να υποστούν σοβαρές ζημιές ένα ιστιοφόρο (που μη γνωρίζοντας ότι το λιμάνι δεν παρέχει ασφάλεια, το είχε προσεγγίσει και «έδεσε») και βάρκες. Αλιείς, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, από νωρίς το βράδυ, είχαν συνεχώς το νου τους στο λιμάνι και τις περιουσίες τους και πολλοί εξ αυτών, όλη τη νύχτα ήταν εκεί για να μην καταστραφούν σκάφη και βάρκες, βοηθώντας συναδέλφους τους να σώσουν βάρκες και σκάφη τους. Όμως, το σκάφος Βέλγου υπηκόου δεν άντεξε στη μανία των κυμάτων της θάλασσας που ξεσπούσαν στο λιμάνι και βούλιαξε. Για την ανάσυρση του σκάφους που βούλιαξε στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση μες στη νύχτα, στην οποία συνέδραμαν ερασιτέχνες και επαγγελματίες αλιείς.
Μετά από ώρα και με πολύ κοπιώδη προσπάθεια, το σκάφος ανασύρθηκε στη στεριά. Για πολλοστή φορά, με τραγικό τρόπο, αποδείχθηκε ότι το λιμάνι Κυπαρισσίας δεν παρέχει καμία ασφάλεια και, αποδείχθηκε επίσης ότι, πήγαν στον αέρα 14 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ο φόβος και η ανησυχία όλων είναι τι χειρότερο ακόμα θα συμβεί μιας και ο χειμώνας είναι ακόμα μπροστά, ενώ από όλους τονίζεται ότι από το 2013, που καταστράφηκε τμήμα του προσήνεμου μόλου, παρά τις αυτοψίες, δηλώσεις, εξαγγελίες, διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις τίποτα δεν έχει γίνει. Πόσα σκάφη, πόσες βάρκες, πόσα τμήματα του μόλου έπρεπε και πρέπει να καταστραφούν για να γίνονταν, τόσα χρόνια, και να γίνουν, τελικά, παρεμβάσεις, αποκατάστασής και προστασίας του λιμανιού, αναρωτιούνται αλιείς και κάτοικοι της περιοχής…Hλ. Γιαννόπουλος

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη