ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Συνάντηση Κατρούγκαλου κοινωνικών εταίρων για τα εργασιακά

kyparissiotis | Τρίτη, Ιουλίου 19, 2016 | 0 σχόλια

Σε εξέλιξη είναι οι επαφές μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, με στόχο τη συγκρότηση του κοινωνικού μετώπου κυβέρνησης - ΓΣΕΕ και εκπροσώπων των εργοδοτικών οργανώσεων, εν όψει της φθινοπωρινής διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των θεσμών για το εργασιακό. Τα εργασιακά θα συζητηθούν και στη συνάντηση που θα έχει σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.
Χθες, ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε εκτάκτως με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο Φέσσα, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ της κορυφαίας εργοδοτικής οργάνωσης και των υπόλοίπων κοινωνικών εταίρων, καθώς και του υπουργείου Εργασίας, στην συγκρότηση της ατζέντας γύρω από τις επερχόμενες αλλαγές στα εργασιακές σχέσεις. Η ατζέντα της συζήτησης μεταξύ του Γ. Κατρούγκαλου και του Θ.Φέσσα αφορούσαν την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ιδιαιτερότητα των επιχειρησιακών συμβάσεων, τον ρόλο του ΟΜΕΔ, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του συνδικαλιστικού νόμου 1264/1982, για τον οποίο τόσο ο ΣΕΒ όσο και οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις έχουν θέσει θέματα «πρακτικών στρέβλωσής του».

Category: , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια