google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ

Τις λεπτομέρειες για τον τρόπο επιβολής του φόρου διαμονής σε ξενοδοχεία και λοιπά τουριστικά καταλύματα, καθώς και την επιβολή τέλους συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, περιλαμβάνει η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Με την ίδια εγκύκλιο, κοινοποιήθηκαν και οι διατάξεις του ν. 4387/2016 για την κατάργηση του τέλους 0,05 ευρώ ανά στήλη παιγνίου του ΟΠΑΠ και την αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου στα κέρδη των τυχερών παιγνίων.Ο φόρος διαμονής θα επιβάλλεται από την 1-1-2018 σε κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα και ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα, ανά ημερήσια χρήση δωματίου, σουίτας, διαμερίσματος ή ενιαίας κατοικίας ως εξής:

Για τα κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα:
-1-2 αστέρων 0,50€
-3 αστέρων 1,50€
-4 αστέρων 3,00€
-5 αστέρων 4,00€
Για τα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα:
-1-2 κλειδιών 0,25€
-3 κλειδιών 0,50€
-4 κλειδιών 1,00€
Οι επιβαρύνσεις στη σταθερή τηλεφωνία
Το τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας επιβάλλεται από την 1-1-2017, με την ονομασία «τέλος συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας». Θα βαρύνει τους συνδρομητές (καταναλωτές-πελάτες) των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.
Το τέλος αυτό θα επιβάλλεται επί κάθε μηνιαίου λογαριασμού κάθε σύνδεσης σταθερής τηλεφωνίας με πρόσβαση σε υπηρεσίες φωνής ή/ και ευρυζωνικής πρόσβασης και θα υπολογίζεται ως ποσοστό 5% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, συμπεριλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ του ΦΠΑ.
Το τέλος θα εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας από τους συνδρομητές και θα αποδίδεται στη Φορολογική Διοίκηση με μηνιαίες δηλώσεις που θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξαρτήτως του χρόνου της εξόφλησής του.

Τυχερά παίγνια
Όσον αφορά στην αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου στα μικτά κέρδη των τυχερών παιγνίων, η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στα έσοδα καθορίζεται σε 35% επί του μικτού κέρδους που αφορά τα ποσά τα οποία προέρχονται από την εκμετάλλευση της δραστηριότητας του κατόχου της άδειας. Τα εν λόγω έσοδα θα πρέπει να αποδίδονται στο Δημόσιο εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα που αφορούν.
Το μέτρο αυτό ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2016. Για έσοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από την 1-1-2016 έως και το τέλος του προηγούμενου μήνα από τον μήνα δημοσίευσης του σχετικού νόμου (30-4-2016), η καταβολή θα πραγματοποιείται εμπρόθεσμα εντός 16 ημερών από το τέλος του ημερολογιακού μήνα δημοσίευσης του νόμου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη