google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Χριστοφίδης και Κάτσινος κωπηλατούν για ιερό σκοπό με στάση Κυπαρισσία

Χριστοφίδης και Κάτσινος κωπηλατούν για ιερό σκοπό με στάση Κυπαρισσία

ΔΥΟ τολμηροί κωπηλάτες του South Evian Gulf team, ο Άγγελος Χριστοφίδης και ο Αποστόλης Κάτσινος, επιχειρούν για έκτη συνεχή χρονιά ένα ναυτικό εγχείρημα συνολικής απόστασης 270 ναυτικών μιλίων, με απόπλου την Κυριακή 3 Ιουλίου από την Πάτρα. Σκοπός της αποστολής τους είναι η διάδοση της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών, σε συνεργασία με το Κέντρο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών (ΚΕΔΜΟΠ) «Χάρισε Ζωή». Όπως δηλώνει ο Άγγελος Χριστοφίδης στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Κάθε φορά που βγαίνουμε στην ανοιχτή θάλασσα δεν αρκεί να ξέρουμε που πάμε, διαβάζοντας τον χάρτη και την πυξίδα με βάση το σχέδιο πλεύσης που με προσοχή και λεπτομέρεια εκπονήσαμε. Πρέπει, πριν ακόμα πιάσουμε κουμπάσο και διπαράλληλο, να ξέρουμε και εκείνο το συνειδητό «γιατί» που στη ζωή μας ορίζει, ή θα έπρεπε να ορίζει, όλες τις πράξεις μας, από τη μικρότερη μέχρι τη μεγαλύτερη». Η εκκίνηση θα γίνει από την Πάτρα, καθώς αποτελεί την έδρα του ΚΕΔΜΟΠ «Χάρισε Ζωή», και πιο συγκεκριμένα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Στην συνέχεια, η αποστολή θα επιχειρήσει τη διάσχιση της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου με στάσεις σε Κυπαρισσία, Πύλο, Κορώνη, Πόρτο-Κάγιο, Ελαφόνησο και με τελικό κατάπλου στα Κύθηρα. Κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, θα πραγματοποιηθεί εκστρατεία ενημέρωσης για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με κύριο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της ελληνικής δεξαμενής εθελοντών δοτών.
"Δεν μας κουράζει το κουπί"
Όπως επισημαίνει ο κ. Χριστοφίδης «από την πρώτη μέρα που φτιάξαμε την ομάδα, το 2010, μέχρι και τώρα που ετοιμαζόμαστε για την 6η κατά σειρά μεγάλη αποστολή, ξέραμε τις βαθύτερες αιτίες, που εξακολουθούν να συνιστούν την πρωταρχική δύναμη, το καύσιμο, την ενέργειά μας. Η πρώτη είναι η επιδίωξη της ελευθερίας, ένα αγαθό -το πολυτιμότερο μαζί με την υγεία- απειλούμενο και δυσεύρετο σε αυτόν τον κόσμο της ακραίας πειθάρχησης, εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και ελέγχου. Στη θάλασσα γίνεσαι πάλι κύριος του εαυτού σου, υπακούοντας μόνο στους δικούς της νόμους και κανόνες. Η δεύτερη είναι απλώς το καθήκον μας, όπως απορρέει από την ίδια μας τη συνείδηση, να πορευθούμε σε έναν άλλον δρόμο αντίστασης: στον δρόμο της αλληλοβοήθειας. Να βάλουμε κι εμείς, ως ομάδα, ένα λιθαράκι στο χτίσιμο μίας νέας, ισχυρής, συλλογικής συνείδησης, ιεραρχώντας το συμφέρον της κοινότητας πάνω από αυτό του ατόμου. Καταπολεμώντας την αδιαφορία και την απάθεια» και συμπληρώνει: «Δεν μας κουράζει το κουπί. Και αν η απέναντι στεριά μοιάζει ακόμα μακρινή και αθέατη, κάποτε θα τη φτάσουμε».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη