google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η ''Κιβωτός του Κόσμου'' απέκτησε δικό της σπίτι

Η ''Κιβωτός του Κόσμου'' απέκτησε δικό της σπίτι

Δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις η οργάνωση ''Κιβωτός του Κόσμου''. Όλοι σχεδόν γνωρίζουμε πως εκεί γίνεται σπουδαίο έργο από έναν ιερέα, τον παπα Αντώνη όπως είναι γνωστός. Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Εθελοντικός Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού.
Δραστηριοποιείται και απευθύνεται πρώτα και κύρια στα μικρά απροστάτευτα παιδιά, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και πολλά χωρίς γονείς, που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, παραμέληση, εγκατάλειψη, χωρίς ιατρική φροντίδα με αβέβαιο μέλλον. Η Κιβωτός καλύπτει εξ ολοκλήρου και φροντίζει τα απροστάτευτα παιδιά. Σε συνεργασία με Εισαγγελίες Ανηλίκων, φορείς προστασίας και υπηρεσίες για τα δικαιώματα των παιδιών, αναλαμβάνει το μεγάλωμα των ανηλίκων στα τέσσερα μέχρι σήμερα, σπίτια φιλοξενίας. Πρόκειται για παιδιά από βρεφική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση τους, τα οποία έχουν υποστεί κακοποίηση, παραμέληση και πολύ άσχημες συνθήκες διαβίωσης. Τα παιδιά ζουν σε μεγάλα σπίτια με παιδαγωγούς –φροντιστές για την καθημερινότητα τους και είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια, μη θυμίζοντας σε τίποτα την ιδρυματικού τύπου φροντίδα. (δείτε εδώ http://kivotostoukosmou.org/kivotos/content/view/12/28/lang,el/ ).
Πρόσφατα η ''Κιβωτός του Κόσμου'' απέκτησε στη Νέα Φιγαλεία δικό της σπίτι το οποίο δώρησε η κα. Θεοδώρα Κουμάντου η οποία απεβίωσε. Το #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 ήρθε σε επικοινωνία με την οργάνωση για να ενημερωθεί και να αποτυπώσει σε αυτό το άρθρο τις πληροφορίες που συνέλεξε. Αρχικά εκφράστηκε ένα μεγάλο ευχαριστώ, ένα τεράστιο ευχαριστώ εκ μέρους του παπα Αντώνη στην οικογένεια της κας Κουμάντου για τη δωρεά αυτή. Ύστερα και μετά από ερώτηση του #ΦΙΓΑΛΕΙΑNews24 σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου, αναφέρθηκαν τα εξής: ''Υπάρχουν σχέδια αξιοποίησης του κτηρίου στο άμεσο μέλλον, ωστόσο, το κτήριο είναι μικρό για να φιλοξενήσει παιδιά. Θέλουμε να έρθουμε εκεί να φτιάξουμε μια νέα Κιβωτό να φέρουμε παιδιά να δώσουμε ζωντάνια στην περιοχή αλλά θέλουμε υποστηρικτές. Το κτήριο πρέπει να μεγαλώσει να προστεθούν δωμάτια, κουζίνα αλλά και μπάνια για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών που θα μεταφερθούν εκεί. Ξέρουμε πως δεν είναι εύκολο αλλά ζητάμε και τη συνδρομή τοπικών εταιριών εκεί στην Ηλεία & την Πελοπόννησο αλλά και την ευρύτερη περιοχή που θα μπορέσουν να βοηθήσουν στο να μεγαλώσουμε αυτό το χώρο και να τον κάνουμε μια νέα Κιβωτό. Να ενεργοποιηθεί η τοπική κοινωνία.
 Η φιλοξενία παιδιών εκεί στη Φιγαλεία θα είναι μεγάλη υπόθεση. Το μέρος είναι εξαιρετικό, διαθέτει τοπική αγορά για να αγοράζουμε τα προιόντα που θα χρειάζονται, διαθέτει πράσινο, έχει εξαιρετικές παραλίες και έναν εξαιρετικό ιστορικό και θρησκευτικό πολιτισμό''. Επίσης όπως ενημερωθήκαμε τα μέλη της Κιβωτόυ συλλέγουν και το ελαιόλαδο στο κτήμα που ανήκει στο ίδιο κτήριο και αποτέλεσμα το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Νέας Φιγαλείας να είναι καλύτερη τροφή στα τραπέζια της Κιβωτού. Τέλος αξίζει να τονίσουμε εδώ πως η «Κιβωτός του Κόσμου» αναδείχθηκε ανάμεσα στις Κορυφαίες Επωνυμίες στην Ελλάδα για το 2016 στα πλαίσια του παγκόσμιου θεσμού των Superbrands, που πραγματοποιείται στη χώρα μας για πέμπτη φορά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη