google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΜΕ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΕΦΥΓΕ ΤΟ..ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΜΕ ΡΥΜΟΥΛΚΟ ΕΦΥΓΕ ΤΟ..ΣΑΠΙΟΚΑΡΑΒΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Το σαπιοκάραβο (παλιά τράτα), με αραβικές επιγραφές και σύμβολα, που εκτιμάται πως χρησιμοποιήθηκε από αδίστακτους δουλέμπορους για μεταφορά λαθρομεταναστών, εντοπίστηκε ακυβέρνητο τη Μεγάλη Παρασκευή, 18 Απριλίου 2014, όπως και ένα ιστιοφόρο, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κυπαρισσίας και ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι. Στους χώρους του βρέθηκαν ένα σωρό ρούχα κουρελιασμένα, κουβέρτες, παιδικά παπούτσια, ακόμη και ρύζι και λάδι με αραβικές ονομασίες. Στα, δε, αμπάρια, αλλά και σε άλλα σημεία της τράτας, υπήρχαν είδη ρουχισμού και τροφίμων, που με την πάροδο του χρόνου και εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης βρωμούσαν.
Οι αλιείς από την πρώτη κιόλας στιγμή έκαναν λόγο για εστία μόλυνσης και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, ενώ εγγράφως ζήτησαν από τις Αρχές την απομάκρυνσή του. Χρειάστηκε, όμως, να περάσουν 20 ολόκληροι μήνες για να διεξαχθεί, στις 18 Δεκεμβρίου 2015, πλειοδοτικός διαγωνισμός για την απομάκρυνσή του! Παρόλο που, μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία ΝΕΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Μ.Ε.Π.Ε., αυτή άμεσα ξεκίνησε όλες τις απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες ώστε σύντομα να το απομακρύνει, το τέρας της γραφειοκρατίας «μεγαλούργησε», με συνέπεια η εταιρεία να αποσύρει το ενδιαφέρον της και να πάρει το καράβι στην ιδιοκτησία του ο Δημήτρης Φιντριλής.
Απαιτήθηκαν μήνες ολόκληροι, μέχρι ο νέος ιδιοκτήτης να λάβει εγκρίσεις και υπογραφές από Αρχές και υπηρεσίες! Χθες το πρωί ο ίδιος έφτασε στην Κυπαρισσία με άλλο καράβι, «ψαράδικο», και το μεσημέρι, αφού διευθετήθηκαν κάποιες διαδικασίες και έγινε έλεγχος από το Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας, το απομάκρυνε. Όπως, δε, είπε, «θα γίνει μετασκευή και θα γίνει αλιευτικό σκάφος». Στο λιμάνι Κυπαρισσίας, χθες από νωρίς το πρωί, ήταν και ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Ζαχαρίας Κανελλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, ενώ στηλίτευσε την απίστευτη γραφειοκρατία. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό του Λιμενικού Ταμείου για την ανάπτυξη του λιμανιού και της Τριφυλίας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών Αλιέων Τριφυλίας, Κώστας Ροϊλός, ο οποίος επί 26 μήνες με έγγραφα και προφορικές παρεμβάσεις ζητούσε την απομάκρυνση του σαπιοκάραβου, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη