google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΟΜΟΒΡΟΝΤΙΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το μπαράζ απαντήσεων με αφορμή τις δηλώσεις στον Πέτρο Κωνσταντινέα που προεξοφλεί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών από το Δήμο Τριφυλίας. Να τονίσουμε ότι το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση ακόμα και στις τοπικές οργανώσεις του κυβερνητικού κόμματος 
Η ανακοίνωση του Δήμου Τριφυλίας αναφέρει τα εξής:
Έκπληξη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν, οι  απαράδεκτες δηλώσεις  του Βουλευτού Μεσσηνίας κ. Κωσταντινέα, στους πολίτες του Δήμου  Τριφυλίας  για την κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων,  ειδικότερα δε των  Α.Τ. Φιλιατρών και  Κοπανακίου.
Η προσπάθεια να πείσει ότι  το κλείσιμο των Α.Τ  θα  επιφέρει βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας,  μιας και οι αστυνομικοί  που είναι ελάχιστοι  δεν θα φυλάνε πλέον τα «ντουβάρια» όπως αυθαίρετα υποστηρίζει, απέτυχε.
Ο κ. Βουλευτής εντέχνως ξεχνά πως  η Δημ. Αρχή  εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της σε όλους τους τόνους, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το σχέδιο αναδιάταξης της Ελληνικής Αστυνομίας στην  Τρίπολη και συμπεριελάμβανε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα  Αστυνομικά Τμήματα Φιλιατρών και Κοπανακίου.
Ο κ.  Βουλευτής δεν ενημερώθηκε για τα ψηφίσματα του Δ.Σ. του Δήμου που ομόφωνα και πέρα από παρατάξεις απαιτούν τη διατήρηση των Α.Τ. , ως επίσης και άμεση στελέχωσή τους, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής.
Ο κ. Βουλευτής προφανώς εγωιστικά  κωφεύει στις φωνές και την αγωνία της κοινωνίας και επιδεικτικά δεν αξιολογεί το παλλαϊκό αίτημά της, που εκφράστηκε μέσα από διαβούλευση, για διατήρηση και ενίσχυση των εν λόγω Αστυνομικών Τμημάτων.
Ο κ. Βουλευτής σκοπίμως παραβλέπει πως υποχρέωση και καθήκον της  Κυβέρνησης είναι η στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, που είναι υποστελεχωμένα  για την ενίσχυση της προστασίας  και ασφάλειας των πολιτών, ως απόρροια του άρθρου 2 παρ. 1 του Συντάγματος  “Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας”.
Ως αποδεικνύεται ο κ. Βουλευτής έγινε πολύ γρήγορα νεο- μνημονιακός  και ξέχασε τις παλιές ρητορικές  του. Βεβαίως και  δικαιούται να έχει τις απόψεις του, είναι όμως απαράδεκτο να κάνει κρίσεις και  υπαινιγμούς για τη Δημοτική Αρχή.
Ο Δημοτική Αρχή της Τριφυλίας σέβεται κάθε  αιρετό μέλος – εκπρόσωπο της κοινωνίας μας και απαιτεί  την οφειλόμενη συμπεριφορά σεβασμού. Η Τριφυλία δεν είναι  «καραγκιόζ μπερντέ», που ο καθένας μπορεί να δίνει την παράσταση του

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη