ΤΟΠΙΚΌ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το Let’s do it Greece 2016!

kyparissiotis | Κυριακή, Απριλίου 10, 2016 | 0 σχόλια

Την Κυριακή, 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece.


Το σύνθημα της δράσης είναι «Πάμε να καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!». Για την Κυριακή 17 Απριλίου, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, Περιφέρειες και Περιφερειακές Ενότητες, Δήμοι, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, εταιρείες, σχολεία, σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, εθελοντικές ομάδες και φορείς σε όλη τη χώρα.


Στο Δήμο  μας συμμετέχουν το 2ο Σύστημα Προσκόπων Πατρών, ο  ΜΕΣΚ, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Μορφωτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων,  ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθόπολης, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Κυριακής, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Λιμεναρίου, ο ΟΦΑ, ο ΝΟΚΥ , ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», ο Σύλλογος για την Προστασία και  Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών  &  ο Αθλητικός Σύλλογος Καλού Νερού, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Κοπανακίου, ο Σύλλογος Γυναικών Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα», ο Σύλλογος Γιαννίτσαινας, ο Σύλλογος  Φίλων Δάσους & Παραλίας Ελαίας, ο ‘Ομιλος Δράσεων & Πολιτισμού Φιλιατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιανούπολης, ο Γυμναστικός, ο Κυνηγετικός, ο Σκοπευτικός, ο Εμπορικός Σύλλογος Γαργαλιάνων , το 10 & 20 Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων, το 10 & 20 Δημοτικό Γαργαλιάνων, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Πύργου, το Γυμνάσιο, η Φιλαρμονική, η Σχολή Τέχνης Γαργαλιάνων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων όλων των σχολείων του Δήμου μας, οι Εικαστικοί Isabelle Bachmann και  Νίκος Ζαχαρίου ….και πολλοί..πολλοί εθελοντές.


ΕΣΕΙΣ ;;;;;;


Θα φυτέψουμε εποχικά φυτά στο Κοπανάκι, στο Καλό Νερό, στη Μαραθόπολη, θα καθαρίσουμε το δάσος της Ελαίας, την παραλία της Βλασάδας, το Κάστρο της Κυπαρισσίας, την παραλία Άη Λαγούδι μέχρι τη Γιαννίτσαινα, τον παραλιακό δρόμο Λιμενάρι – Στόμιο, την είσοδο των Γαργαλιάνων στον Άγιο Σπυρίδωνα, θα βάψουμε τα ρειθροκράσπεδα της οδού 14/ρων στα Φιλιατρά, θα κάνουμε γκράφιτι στο Γυμνάσιο Φιλιατρών, στο κτίριο της Φιλαρμονικής και της Σχολής Τέχνης των Γαργαλιάνων… θα καθαρίσουμε την Τριφυλία σε μια μέρα!
Θα ολοκληρώσουμε τις δράσεις και θα συγκεντρωθούμε στις πλατείες …θα φωτογραφηθούμε …θα γιορτάσουμε όλοι μαζί ..και θα στείλουμε το μήνυμα του εθελοντισμού σ όλο τον πλανήτη.


Ελάτε να  μοιραστούμε μαζί αυτό το κοινό εθελοντικό όραμα και να κάνουμε την  Τριφυλία …να κάνουμε την Ελλάδα να ξεχωρίσει διεθνώς!


Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, ως φορέας ή ως πολίτης.
Χορηγοί μας η SAΝΙTAS, η Μεσσηνιακή Επιχείρηση ΕΡΓΟΠΑΚ ΑΕΒΕ - ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΑΝΔΑΝΙΑ
& το MESSINA RESORT HOTEL - Θ. Μπρεζεράκος στο Καλό Νερό.


Υποστηρικτές μας η Τροχαία Κυπαρισσίας, το Α’ Λιμενικό Τμήμα Κυπαρισσίας, τα Αστυνομικά Τμήματα του Δήμου μας και η ΛΗ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων.


Δείτε το βίντεο προώθησης της δράσης, μοιραστείτε το και διαδώστε μαζί μας το μήνυμα του εθελοντισμού σε όλη την Ελλάδα!  https://www.youtube.com/watch?v=4jvE1RgFUs8&feature=youtu.be

Category: , , , ,

About GalleryBloggerTemplates.com:
GalleryBloggerTemplates.com is Free Blogger Templates Gallery. We provide Blogger templates for free. You can find about tutorials, blogger hacks, SEO optimization, tips and tricks here!

0 σχόλια