google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Με επετειακές εκδηλώσεις για πρώτη φορά η Κυπαρισσία, τίμησε την απελευθέρωση της πόλης που συνέβαλε τα μέγιστα στην Επανάσταση του ’21! Η Αρκαδιά ήταν η δεύτερη πόλη μετά την Καλαμάτα που ελευθερώθηκε από τους Τούρκους.
 Στις 4.00 το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον της Άνω Πόλεως Κυπαρισσίας και έγινε κατάθεση στεφάνων από επισήμους, εκπροσώπους Σ.Α., σχολεία, αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από μαθητές σχολείων της πόλης και ακολούθως ο Δήμος Τριφυλίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης, το ΜΕΣΚ, το Μορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Γαργαλιάνων, το Σύλλογο Φιλοπροόδων Φιλιατρών και το Σύλλογο Γυναικών Κοπανακίου «Η Καλλιπάτειρα», πραγματοποίησαν εορταστική εκδήλωση με θέμα «Η Τριφυλία στην Επανάσταση», κατά την οποία έγινε αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Αρκαδιάς στις 24 Μαρτίου 1821.
Το βράδυ, στα καλντερίμια της Παλιάς Πόλης, έγιναν λαμπαδηφορίες. Σημειώνεται πως δεν έλειψαν οι μουρμούρες και οι αντιδράσεις από Απανωπολίτες για την κατάργηση της επίσημης Δοξολογίας της 25ης Μαρτίου στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος. Ποικίλα δε σχόλια και εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το απόγευμα, ενώ στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάτω Πόλη τελούνταν Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, στην Πάνω Πόλη γίνονταν τα δρώμενα με μουσικές και χορούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη