google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...

ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ...

Κλειστά επ’αόριστον είναι τα Τέμπη, ο Ισθμός της Κορίνθου σε νέα και παλαιά Εθνική Οδό, τα Μάλγαρα, τα Γιαννιτσά και η εθνική οδός Πύργου – Κυπαρισσίας στο Καλό Νερό

Οι αγρότες σκληραίνουν τη στάση τους ενώ αναμένουν την επίσημη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό. 

Από πλευράς κυβέρνησης σχεδιάζονται νέες βελτιωτικές προτάσεις, ενώ από πλευράς αγροτών το ήδη υπάρχων χάσμα βάθυνε μετά την αποστολή των αιτημάτων προς το Μαξίμου από διαφορετικές επιτροπές των κατά τόπους μπλόκων.

Κλειστά τα Τέμπη, ανοιγοκλείνει η Νίκαια
Σε αποκλεισμό της παλαιάς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ θα προχωρήσουν σήμερα από τις 4 το απόγευμα και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση. Ενώ αύριο, το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.
Στο μεταξύ τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του, κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.
Ωστόσο, αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπων όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Από αύριο μάλιστα, υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

Αποκλεισμένη η Θεσσαλονίκη
Κλειστά επ’αόριστον είναι και τα διόδια των Μαλγάρων, όπως η Κατερίνη και τα Γιαννιτσά.

Το μπλόκο της Χαλκηδόνας κλείνει σήμερα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00, ενώ το Δερβένι από τις 11:00 ανοίγει στις 15:00. Από τις 15:00 μέχρι τις 18:00 η κυκλοφορία από το σημείο θα διεξάγεται μόνο από μία λωρίδα.

Τα Κερδύλια που έκλεισαν στις 12:00 θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 12:00 τη νύχτα.

Έκλεισαν και την Αθηνών - Λαμίας
Τουλάχιστον για 3 ώρες αποφάσισαν να κλείσουν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στο 200ό χλμ, στο ύψος του κόμβου του Μπράλου, οι αγρότες από τη Φθιώτιδα. Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από τα μπλόκα της Αταλάντης, του Δομοκού, της Ανθήλης και έχουν προσδιορίσει ότι στις 2.0 μ.μ. θα κλείσουν την εθνική οδό και τους παράδρομους με συνέπεια τη Ελλάδα να «κοπεί» στη μέση, καθώς δεν υπάρχει κάποια διέξοδος.
Η αστυνομία προσπαθεί να δημιουργήσει διεξόδους μόνο για τα ΙΧ αυτοκίνητα μέσα από αγροτικούς και επαρχιακούς δρόμους με μεγάλες παρακάμψεις, ενώ σε ό,τι αφορά τα βαριά οχήματα και τα λεωφορεία αυτά θα ακινητοποιηθούν περιμένοντας να ολοκληρωθεί ο αποκλεισμός. 
Τα φορτηγά που κατέρχονται από βόρειο Ελλάδα προς Αθήνα θα ακινητοποιηθούν στο ύψος της Λαμίας, εκείνα που έρχονται από την περιοχή της Πάτρας διαμέσου της Άμφισσας προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν στη Γραβιά και όσα κινούνται στο εθνικό δίκτυο από Αθήνα προς Λαμία θα ακινητοποιηθούν κατά μήκος της εθνικής οδού από τα διόδια της Τραγάνας μέχρι τα διόδια της Αγίας Τριάδας.
Σημειώνεται ότι παραμένει αποκλεισμένη και η παλιά εθνική οδός Λαμίας-Αθηνών στο ύψος της Αμφίκλειας, καθώς και στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτία, στην περιοχή παλιός Λεβέντης.

Αποκομμένη η δυτική Ελλάδα – Μπλόκα σε όλη την Πελοπόννησο
Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλαμάκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Κλειστό επ' αόριστον κρατούν από τις 12:00 το μεσημέρι σήμερα το δρόμο στο Καλό Νερό οι αγρότες της Τριφυλίας, σύμφωνα με απόφαση την οποία έλαβαν κατά τη χθεσινοβραδινή τους συνέλευση. 
Στο μπλόκο συμμετέχουν 30 περίπου τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα, ενώ αύριο αναμένονται προς ενίσχυσή του κι άλλα τρακτέρ, καθώς η περιοχή βρίσκεται εν μέσω καλλιεργητικής περιόδου των πρώιμων λαχανικών και οι περισσότεροι αγρότες βρίσκονται στις δουλειές τους.
Η κυκλοφορία των οχημάτων από Κυπαρισσία προς Πύργο και από Πύργο προς Κυπαρισσία, αλλά και των οχημάτων που κατευθύνονται από Τρίπολη και Καλαμάτα προς Πύργο - Πάτρα, μέσω του κόμβου του Καλού Νερού, γίνεται μετ' εμποδίων από τους παράδρομους, από τους οποίους δεν μπορούν να διέλθουν μεγάλα και βαριά οχήματα, ωστόσο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής, ενδέχεται κατά χρονικά διαστήματα να επιτρέπεται η διέλευση βαρέων οχημάτων.

Μπλόκα και στην Κρήτη
Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους, αποκλείοντας δύο φορές την ημέρα την εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, αποφάσισαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.

Οι συγκεκριμένοι αγρότες παραμένουν στη θέση «Μεγάλα Χωράφια» κλείνοντας, από σήμερα Τρίτη, την Εθνική οδό από τις 12 έως τις 12.30 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 5.30 το απόγευμα.
Όπως έκαναν γνωστό για τις παραπέρα δράσεις τους αναμένουν τις αποφάσεις του αυντονιστικού τους σε σύμπλευση με το μπλόκο της Νίκαιας στη Θεσσαλία.

Νέα πρόταση της κυβέρνησης 
Βελτιωτική πρόταση για το Ασφαλιστικό των αγροτών επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας, με στόχο να αρθεί το αδιέξοδο. 

Η κυβέρνηση θέτει στο τραπέζι πρόταση για προαιρετικές «εκπτώσεις» στις εισφορές των αγροτών, με αντίστοιχη όμως επίπτωση στη σύνταξή τους, όπως και επιμήκυνση της μεταβατικής περιόδου αύξησης των εισφορών.
Ταυτόχρονα εξετάζεται η διατήρηση της αυτονομίας του ΟΓΑ, που είναι πάγιο αίτημα σε όλα τα μπλόκα.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα ε το Έθνος, η νέα κυβερνητική πρόταση προβλέπει τη δυνατότητα να καθορίζουν το ύψος των κύριων συντάξεών τους ανάλογα με τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βασικό σενάριο προβλέπει τρεις ασφαλιστικές κατηγορίες για την κύρια σύνταξη: 12%, 14% και 20% του καθαρού φορολογητέου εισοδήματος. 
Όσοι επιλέξουν να πληρώνουν εισφορά στο 12% αναμένεται να δικαιούνται 12/20 της Εθνικής Σύνταξης, δηλαδή 230 ευρώ ενώ θα έχουν αντίστοιχη μείωση και στο ανταποδοτικό τμήμα

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη