google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Μπλόκα στις Εφορίες και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις

Μπλόκα στις Εφορίες και αποχή από τις φορολογικές δηλώσεις

Να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενάντια στο προτεινόμενο από την κυβέρνηση ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ομοσπονδιών και φορέων των λογιστών - φοροτεχνικών, μετά από συνεδρίαση στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος υπό τον πρόεδρό του, Κωνσταντίνο Κόλλια.  

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν τα εξής:
- Δυναμικές παραστάσεις διαμαρτυρίας με αρχή την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, στο Υπουργείο Οικονομικών και συνέχεια την Τρίτη, 1 Μαρτίου, στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.
- Αποκλεισμός Εφοριών σε όλη τη χώρα, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.
- Επαναβεβαίωση της απόφασης για κυλιόμενη αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μόλις ανοίξει η εφαρμογή του TAXISNET.

Πάγιο αίτημα των οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών παραμένει η απόσυρση του προσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, η συζήτησή του από μηδενική βάση και μάλιστα με συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία από τον αρμόδιο Υπουργό, ως απαραίτητη προϋπόθεση για να ξαναρχίσει ο διάλογος.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται για ακόμα μία φορά ότι πρόκειται για μια καθαρά φορολογική κι όχι ασφαλιστική προσέγγιση στο συνταξιοδοτικό πρόβλημα της χώρας που θα φέρει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα από την κυβέρνηση αποτελέσματα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη