google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

'Ενταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι στο Χαϊδάρι, καθώς αστυνομικά μπλόκα εμποδίζαν τους αγρότες της Πελοποννήσου να συνεχίσουν την πορεία τους προς το κέντρο της Αθήνας. Οι αγρότες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικοί προσπάθησαν τους απωθήσουν με χημικά και κρότους λάμψης επί της λεωφόρου Αθηνών-Κορίνθου. Οι αγρότες κατέστρεψαν και ένα περιπολικό. Αργά το μεσημέρι τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ άνοιξε λεωφόρος Αθηνών. Οι αγρότες της Πελοποννήσου συμφώνησαν να μεταβούν στο Κέντρο χωρίς τρακτέρ.
 Στον κόμβο του Μαρκόπουλου άνοιξε το μεσημέρι το ρεύμα προς το Αεροδρόμιο. Κανονικά τα δρομολόγια του Προαστιακού για το Αεροδρόμιο. Νωρίτερα, είχαν σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια εξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όταν αγρότες από την Κρήτη, που έφτασαν τα ξημερώματα με τρία πλοία στον Πειραιά, επιχείρησαν να απωθήσουν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και να προσεγγίσουν την είσοδο του υπουργείου.
 Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, ξύλα, τούβλα και καπνογόνα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, αλλά και προς το υπουργείο. Από τις πέτρες έχουν σπάσει τζάμια του πρώτου ορόφου στο κτίριο του υπουργείου. Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα και στην πλατεία Καραϊσκάκη, όταν οι αγρότες επεδίωξαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που είχε εγκλωβίσει φορτηγό με αγροτικά προϊόντα.
 Οι αγρότες θέλησαν να φέρουν το φορτηγό με τα προϊόντα έξω από το υπουργείο και να τα μοιράσουν στους περαστικούς. Ωστόσο, ο αστυνομικός κλοιός εμπόδισε το φορτηγό να προσεγγίσει το κτίριο του υπουργείου, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες. Οι αγρότες έφυγαν από το υπουργείο και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου κυνήγησαν δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ, ενώ έριξαν στο δρόμο τα προϊόντα τους. Στη συνέχεια οι αγρότες από την Κρήτη επέστρεψαν στο υπουργείο για να διαδηλώσουν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη