google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

"ΕΙΣΒΟΛΗ" ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Στην Αθήνα έφθασαν χθες μαζί με αγρότες από όλη την Ελλάδα και αυτοί της Μεσσηνίας. Συνολικά στην πρωτεύουσα μετέβησαν έξι λεωφορεία, τρία με αγρότες από τις περιοχές Χανδρινού, Πυλίας και Μεσσήνης και τρία από Γαργαλιάνους, Χώρα, Φιλιατρά και Καλό Νερό. Οι πρώτοι ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι και στις 4.00 το απόγευμα έφθασαν στην πλατεία Ομονοίας, με την απόβασή τους να κερδίζει το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων αγροτών. Πολύ πιο δύσκολο ήταν το ταξίδι για τους αγρότες από την περιοχή της Τριφυλίας, αφού ουσιαστικά χρειάστηκαν 12 ώρες εξαιτίας των σοβαρών επεισοδίων που συνέβησαν στο Χαϊδάρι. Τελικά, έφθασαν στις 5.00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή για την Αθήνα υπήρχαν πολλά αστυνομικά μπλόκα, με τους αστυνομικούς να σταματούν μέχρι και λεωφορεία του ΚΤΕΛ, ρωτώντας τους οδηγούς για τη σύνθεση των επιβατών. Επίσης, γινόταν έλεγχος σε φορτηγά, ώστε να διαπιστωθεί μήπως κάποιο μετέφερε τρακτέρ στην Αθήνα. Οι αγρότες όλης της χώρας ενώθηκαν λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα, αφού είχε προγραμματιστεί προ- συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, ώστε όλοι μαζί με τα τρακτέρ που ξεκίνησαν από τη Νίκαια να καταλήξουν στην πλατεία Συντάγματος.
Όπως μας είπαν οι αγρότες από τη Μεσσηνία, είναι αποφασισμένοι να το φτάσουν «μέχρι τέλους». Για το δρόμο της επιστροφής αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα κάποιο πούλμαν, όμως κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει. Στην αρχή η κατάληψη είχε προγραμματιστεί για 48 ώρες, όμως χθες το βράδυ το πανελλαδικό συντονιστικό αποφάσισε να μη φύγει από το Σύνταγμα, αν δε δικαιωθεί. Να σημειωθεί πως η χθεσινή ημέρα δεν ξεκίνησε καλά, αφού υπήρξαν σοβαρά επεισόδια, εκτός από το Χαϊδάρι, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο επιχείρησαν να καταλάβουν αγρότες από την Κρήτη. Όταν αυτό δεν τους επετράπη, υπήρξαν άγριες συμπλοκές μεταξύ των Κρητών και ανδρών των ΜΑΤ. Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη