google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Ήρθε η τετράχρωμη ΤΡΑΠΟΥΛΑ !!!!

Ήρθε η τετράχρωμη ΤΡΑΠΟΥΛΑ !!!!

Τέλος οι μαυροκόκκινες τράπουλες !!  
Η ζωή δεν είναι μαύρο-άσπρο! Δεν είναι ‘σκάκι’!
Θέλουμε περισσότερη πολυφωνία και πολυχρωμία!


 Λίγοι γνωρίζουν πως οι τέσσερις κατηγορίες που έχει η τράπουλα ( μπαστούνι-σπαθί-καρό-κούπα) συμβολίζουν τις 4 εποχές ( του vivaldi) ,  και πως τα 13 φύλα που έχει κάθε κατηγορία (1-10+βαλέ-ντάμα-ρήγα) συμβολίζουν τις εβδομάδες που έχει κάθε εποχή.  
     13 βδομάδες η άνοιξη, 13 το καλοκαίρι, φθινόπωρο και χειμώνας...
          13+13+13+13=52 βδομάδες         52x7 μέρες = 364 ημέρες


Εμείς θα δώσουμε 4 διαφορετικά χρώματα σε κούπα-καρό-σπαθί- μπαστούνι.
Αλλά τι χρώματα θα δώσουμε στις νέες αυτές τράπουλες ????
Ας θυμηθούμε πως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν κυρίως δύο χρώματα στα αγγεία τους, στα πιθάρια τους και στη ζωγραφική τους γενικώς. Είναι το κυανούν ( σκούρο μπλέ) και το ερυθρό (σκούρο κόκκινο). Αυτά είναι –επίσης- τα δύο ακραία χρώματα που έχει το ουράνιο τόξο, δηλαδή τα χρώματα της ίριδας. Κρατάμε αυτά τα δύο χρώματα, το ένα για το μπαστούνι και το άλλο για τις κούπες. Τα άλλα δύο χρώματα θα είναι ενδιάμεσα,  το πρασινωπό και το πορτοκαλί.


Και ποιά τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η νέα τράπουλα?
●--διαχωρίζουμε εύκολα το σπαθί απ το μπαστούνι, και το καρό απ το κούπα. Πολλές παρεξηγήσεις έχουν γίνει έως τώρα από τις λάθος δίχρωμες τράπουλες. Το μάτι του παίκτη χάνει μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου για να διαχωρίσει τα φύλλα. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό όταν ο τζόγος είναι στο ‘φόρα παρτίδα’
●--η νέα αυτή τράπουλα είναι πολύ πιο όμορφη, πιο χαρούμενη, πολύ πιο εύκολη στο παίξιμο και στις συγκινήσεις που προσφέρει, γενικώς. ΄Ισως έτσι να ήταν οι πρώτες τράπουλες, πριν πολλούς αιώνες, και μετά εκφυλίστηκαν...


------η καινοτομία που προτείνουμε, προβλέπουμε πως θα κάνει μεγάλη επιτυχία στο εγγύς μέλλον. Θα αντικατασταθούν όλες οι μέχρι τώρα τράπουλες. Ζητείται πρωτοπόρος που θα την κάνει πράξη..
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


υποσημείωση:  
1. Τα 4 χρώματα της τράπουλας συμβολίζουν επίσης τα 4 σημεία του ορίζοντα , αλλά και τα 4 φύλα!  Οι άντρες-άντρες, οι καλλιτέχνες άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες, και οι σχέτες γυναίκες. Όπως η ζωή έχει 4 φύλα, έτσι πρέπει να έχει και η τράπουλα...  
2.  --μια άλλη παραλλαγή είναι να  έχουν πιο μεγάλους αριθμούς: Α,2,3,4 κλπ,  και να είναι πιο φανερή η διαφορά της εικόνας: Βαλέ, Ντάμα, ή Ρήγας. Να είναι πιο ευδιάκριτο αν η φιγούρα είναι: νέος άντρας, ή γυναίκα ή γέροντας.
 --μια πιο εξτρίμ παραλλαγή είναι να έχουν για ‘παπάδες’ μια νέα γυναίκα- έναν μεσήλικα άντρα, και μια ηλικιωμένη γυναίκα. Αυτές θα είναι οι τράπουλες στο απώτερο μέλλον, όταν -και αν- εδραιωθεί -καλώς ή κακώς- ο φεμινισμός.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη