google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 “Σήμερα καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα”

“Σήμερα καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα”

Ανοιχτοί παραμένουν οι δρόμοι σε όλα τα μπλόκα των αγροτών, που συναντήθηκαν την Παρασκευή με αντιπροσωπεία επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων. Σφίγγει ο κλοιός από Δευτέρα
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες σε όλη τη χώρα, που προαναγγέλλουν σκλήρυνση της στάσης τους από Δευτέρα. Την Παρασκευή στο μπλόκο του Κάστρου συναντήθηκε αντιπροσωπεία επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων με τους αγρότες, που συζήτησαν τον τρόπο που θα μπορέσουν να συντονίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Στη Λάρισα από την άλλη, διεξήχθη συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης.

Όταν η γραβάτα συνάντησε τη γαλότσα

«Σήμερα καταφέραμε να ενωθούν η γραβάτα με τη γαλότσα» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του μπλόκου του Κάστρου ο κ. Τσακμάκης, υποδεχόμενος την αντιπροσωπεία των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων που έφτασε στις 7.30 το απόγευμα στην περιοχή του Κάστρου όπου και το μπλόκο των αγροτών.
Πρόκειται για μία συνάντηση η οποία, όπως δήλωσαν όλες οι πλευρές, έχει σαν στόχο την κοινή αγωνιστική πορεία το επόμενο διάστημα, με φόντο την 4η Φεβρουαρίου που είναι η επόμενη κινητοποίηση στην Αθήνα.
Από την πλευρά των αγροτών, ο Γιάννης Βάγγος επανέλαβε ότι οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι, τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε σε αυτή τη φάση κανένα περιθώριο να είμαστε και του χρόνου τέτοια εποχή πάλι στο δρόμο». Ο ίδιος επανέλαβε ότι βασικό στοιχείο για να ξεκινήσει πιθανός διάλογος, είναι η κυβέρνηση να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό και οτιδήποτε άλλο έχει ανακοινωθεί.

Συντονισμός ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

Από την πλευρά των επιστημονικών φορέων, στη συνάντηση ήταν παρών από την πλευρά των δικηγόρων, ο κ. Βερβεσός από την πλευρά των φαρμακοποιών ο κ. Ζήκας από τους οικονομολόγους ο κ. Κολιός από ΤΕΕ ο αντιπρόεδρος κ. Μήλης και από τους γιατρούς ο κ. Χριστόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής επί τάπητος τέθηκε το πλαίσιο ευρύτερου συντονισμού και μάλιστα σημειώθηκε ότι τα αιτήματα πρέπει να είναι στοχευμένα και συγκεκριμένα, με προβολή εκείνων των αιτημάτων που «ενώνουν το σύνολο των φορέων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως το Ασφαλιστικό».

Δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας αλλά για ένα μαραθώνιο

Οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων έκαναν λόγο για ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκονται οι κινητοποιήσεις αυτή την περίοδο και μάλιστα προσδιόρισε ότι «δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας αλλά για ένα μαραθώνιο» ζητώντας διεύρυνση του κοινωνικού μετώπου. Τόνισαν την ανάγκη να απευθυνθούν και στις κοινωνικές ομάδες «οι οποίες δεν έχουν εμπλακεί αυτή την περίοδο στις κινητοποιήσεις», κατηγόρησαν την κυβέρνηση για «ανέξοδες υποσχέσεις και εμπαιγμό» ζητώντας από τους αγρότες να στοχεύουν σε συγκεκριμένα αιτήματα έτσι ώστε, όπως είπαν, να δημιουργηθεί ένα ευρύτατο κοινωνικό μπλοκ το οποίο «θα αναγκάσει την κυβέρνηση να πάρει πίσω το ασφαλιστικό και όποια άλλα μέτρα σκέπτεται».

Το αγροτικό να είναι η αιχμή του δόρατος σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων ζήτησαν από τους αγρότες να συμμετέχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 4 Φεβρουαρίου και μάλιστα σημείωσαν ότι «το αγροτικό θα πρέπει να είναι η αιχμή του δόρατος σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση». Τόνισαν ακόμη ότι θα συνεχίσουν τις επαφές τους σε όλα τα επίπεδα, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, έτσι ώστε η απεργία στις 4 Φλεβάρη να έχει τα πλέον μαζικά χαρακτηριστικά.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη