google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Δίκτυο δήμων για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

Δίκτυο δήμων για τον Κυπαρισσιακό κόλπο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε κοινή Συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Πύργου, Αρχαίας Ολυμπίας, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Ζαχάρως και Τριφυλίας στην Αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία στις 23 Ιανουαρίου 2016. 

Με γνώμονα το κοινό συμφέρον των Δήμων Ηλείας και Μεσσηνίας συναντήθηκαν οι αιρετοί εκπρόσωποί τους για την ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών, δράσεων και ενεργειών για τη διαχείριση, προοπτική, προστασία και ανάπτυξή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. 

Η παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Αλειφέρη, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας & Καινοτομίας κ. Π. Μαντά, των Δημάρχων, των Προέδρων, των Μελών των Δημοτικών Συμβουλίων της συμπολίτευσης αλλά και της αντιπολίτευσης αναδεικνύει τη μεγάλη πολιτική και αυτοδιοικητική σημασία της συνάντησης αυτής, των συμπερασμάτων και αποφάσεών της. 

Οι πέντε Δήμαρχοι υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας και σύστασης φορέα για τη διαχείριση των θεμάτων προστασίας και ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο έχει ως ακολούθως: 

«Δίκτυο Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου
Με τη δημιουργία του Δικτύου Δήμων του Κυπαρισσιακού Κόλπου οι κοινωνίες των πολιτών που ζουν επί αιώνες αδιαλείπτως στην περιοχή μας, που εργάζονται, αναπτύσσονται και έχουν διαμορφώσει το χώρο αυτό, το περιβάλλον και όλο το οικοσύστημα του, που έχουν δημιουργήσει και είναι κοινωνοί ενός κοινού πολιτισμού, που η αφετηρία του χάνεται στα χρόνια του Ομήρου, με κοινές παραδόσεις και συνήθειες, με τον ίδιο τρόπο ζωής, που έχουν επί αιώνες μοιραστεί τις ίδιες αγωνίες και διεκδικούν να δημιουργήσουν ένα κοινό μέλλον και μια νέα προοπτική συστήνουν αυτό το πολλαπλασιαστή ισχύος για να διεκδικήσουν και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του Κυπαρισσιακού κόλπου.

Διεκδικούμε και συνδιαμορφώνουμε τα μεγάλα έργα και τις υποδομές που λείπουν και που μας έχουν καθηλώσει σε μια θέση αναντίστοιχη της αξίας του χώρου μας. 

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να υπερασπιστούμε την προοπτική ανάπτυξης της γης μας. 

Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και δημιουργούμε την τουριστική ανάπτυξη της, με στόχο όλες τις μορφές του περιβαλλοντολογικού, φυσιολατρικού, θεραπευτικού, εναλλακτικού, αθλητικού, θρησκευτικού, πολιτισμικού, ενάλιου αλλά και του επώνυμου και κοσμοπολίτικου τουρισμού. 
Διεκδικούμε και διευκολύνουμε επενδύσεις, που έχουν σαν στόχο να αλλάξουν την μοίρα αυτού του τόπου. 
Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα και δράσεις επικοινωνίας και διασύνδεσης με άλλα Κοινωνικά Δίκτυα και διεκδικούμε ευρωπαϊκούς πόρους. 
Χαράζουμε τους πολιτιστικούς δρόμους, αναδεικνύουμε την συμμετοχή μας στην Ιστορία και από κοινού προβάλλουμε την περιοχή μας στην αγορά του τουρισμού. 
Διαμορφώνουμε τις συνθήκες, ώστε να δημιουργήσουμε ένα θεσμό και όλοι οι Δήμοι του Ιονίου να αποτελέσουν μία Ένωση Συνεργασίας Δημιουργίας και Ανάπτυξης. 
Συστήνουμε φορέα διαδημοτικής συνεργασίας για το σκοπό αυτό, ο οποίος θα υποστηριχθεί από τις Υπηρεσίες και τις δομές των Δήμων μας . Εκτελεστική Επιτροπή του φορέα θα είναι οι Δήμαρχοι και θα προεδρεύει ένας κάθε χρόνο με αντιπρόεδρο τον επόμενο προεδρεύοντα. 

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, θα είναι δημοτικοί ή τοπικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπούν, αναλογικά όλες τις παρατάξεις των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων. Οι δαπάνες λειτουργίας θα αντιμετωπίζονται από κοινού, όπως θα προσδιορισθούν, από τον προϋπολογισμό του υπό σύσταση φορέα.» 
Στη συνεδρίαση παρέστησαν εκπρόσωποι συλλόγων και λοιπών φορέων από όλους του δήμους, καθώς και ενδιαφερόμενο κοινό. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη