google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ

Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων μέσω τηλεφώνου, όπου άγνωστοι προσπαθούν με ψευδή γεγονότα, να αποσπάσουν χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες  ηλικιωμένη στα Φιλιατρά δέχθηκε τηλεφώνημα από αγνώστους, ενημερώνοντας την ότι ο γιος της τράκαρε και έχει εμπλακεί σε τροχαίο. Για να γίνουν δε πιστευτοί, ένας άνδρας που παρίστανε το γιο της ηλικιωμένης, της φώναζε στο τηλέφωνο: "Έλα μάνα, τράκαρα και σκότωσα ένα παιδάκι". Η ηλικιωμένη δεν "τσίμπησε", καθώς είχε ενημερωθεί για τέτοιου είδους προσπάθειες απατεώνων, που είχαν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα. Στην συνέχεια επικοινώνησε με τα παιδιά της και αμέσως ενημέρωσαν το Α.Τ. Φιλιατρών. 
Επισημαίνουμε ξανά ότι:  Τα περιστατικά αυτά όπου γίνεται προσπάθεια εξαπάτησης μέσω τηλεφώνου, έχουν αυξηθεί ραγδαία το τελευταίο διάστημα και η Ε.Λ.Α.Σ. συμβουλεύει τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους, να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ατύχημα), προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.  Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λ.π.) με άτομα τα οποία τους ζητούν χρήματα και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.  Σε κάθε ανάλογη περίπτωση, οι πολίτες παρακαλούνται να επικοινωνούν άμεσα με τα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη