google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΕ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...

ΣΕ ΠΡΟ ΚΡΙΣΗΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ...

Η ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης επιστρέφει σε προ κρίσης...
ρυθμούς καθώς τον Δεκέμβριο του 2015 ο τελικός σύνθετος δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) αυξήθηκε σε υψηλό τετραμήνου, στις 54,3 μονάδες, έναντι των 54,2 μονάδων του Νοεμβρίου και των 54 μονάδων της προκαταρκτικής εκτίμησης. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου αποδείχθηκε η ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη, καθώς τον Δεκέμβριο οι εταιρείες προσέλαβαν εργαζομένους με τον υψηλότερο ρυθμό των τελευταίων πέντε ετών ενώ όσον αφορά στον κλάδο των υπηρεσιών, ο δείκτης PMI παρέμεινε αμετάβλητος στις 54,2 μονάδες.

Τα στοιχεία του δείκτη PMI καλύπτουν την οικονομική δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στις μεγαλύτερες και περισσότερο εξελιγμένες οικονομίες συμπεριλαμβάνοντας τους βασικότερους τομείς υπηρεσιών και κάθε ένδειξη πάνω από το 50% μεταφράζεται σε ανάπτυξη. Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Markit Κρις Γουίλιαμσον, που επεξεργάζεται τα δεδομένα δήλωσε πως «το 2016 η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε σταθερή βάση». Παρά τη βελτίωση της εικόνας ο επικεφαλής οικονομολόγος υπογραμμίζει πως «τα στοιχεία της έρευνας σηματοδοτούν μια ήπια αύξηση κατά 0,4% του ΑΕΠ το τέταρτο τρίμηνο, που σημαίνει πως η ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 1,5% το 2015».

Από τις χώρες της Ευρωζώνης, η Ιταλία καταγράφει τα καλύτερα αποτλέσματα, καθώς ο δέικτης PMI βρίσκεται στο 55,6%,το υψηλότερο εδώ και 57 μήνες, ενώ και η Ελλάδα για πρώτη φορά εδώ και 16 μήνες βρίσκεται με ποσοστό άνω του 50%. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη