google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΕΜΠΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ , ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΕΜΠΟΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ , ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


ΜΕ κινητοποιήσεις απαντούν οι κοινωνικοί φορείς της Τριφυλίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία. Με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας τονίζει ότι με το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά θα βάλει λουκέτο στα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας, αφού σε αυτό περιλαμβάνονται δυσβάσταχτα μέτρα και άδικες και βάρβαρες επιβαρύνσεις για τους ελεύθερους επαγγελματίες και εμπόρους. Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο εξοντώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας σημειώνει ο Σύλλογος, πλήττοντας ευθέως την επιχειρηματικότητα, την απασχόληση, την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο τον φαύλο κύκλο που ανοίγει. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκαν ομόφωνα τα εξής:
 - Διοργάνωση ημερίδας ενημέρωσης του εμπορικού κλάδου και όλων των πολιτών της Τριφυλίας, την ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 19:00 μ.μ. με κεντρικό ομιλητή τον ΗΛΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΟΥ & ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, οι εμπορικοί σύλλογοι Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας και Φιλιατρών, στο «ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΕΙΟ» Π.Κ. ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
 -Την ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ του εμπορικού κόσμου της πόλης μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις, της Πέμπτης 4 Φεβρουαρίου 2016, συμμεριζόμενοι την αντίστοιχη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Ε.Ε. -Συγκέντρωση την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου από τις 11:30 έως 13:30 και συμβολικό αποκλεισμό της κεντρικής εισόδου της Κυπαρισσίας (Έπιπλα Λουδάρου) -Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με την ναύλωση λεωφορείων kai Σημείο αναχώρησης, στο πρώην κτήριο ΟΣΕ στις 7.30πμ....... ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ -ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΠΛΟΚΑ Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του που υπογράφει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασόπουλος, ο Σύλλογος Μηχανικών Τριφυλίας " Μετά από έξη χρόνια σκληρών φορολογικών μέτρων που είχαν στόχο την οικονομική μας αφαίμαξη καλούμε τους μηχανικούς να βροντοφωνάξουν μαζί με όλους τους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους εμπόρους και τους αγρότες ότι δεν πάει άλλο. Η πολιτική των μνημονίων όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργήσει και στον κλάδο των μηχανικών τεράστια ανεργία υποαπασχόληση και πενιχρά εισοδήματα για όσους έχουν ακόμη δουλειά. Το 60% των αυτοαπασχολούμενων μηχανικών αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και τα «ασήκωτα» φορολογικά βάρη για τον καθένα μας, δηλαδή φόρος 26% από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή 100% για τον επόμενο χρόνο, φόρο επιτηδεύματος , εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ κλπ.
Τα ληξιπρόθεσμα χρέη που έχουν βεβαιωθεί στο ΚΕΑΕΟ για όσους χρωστούν από 5000 και άνω προς τους φορείς της κοινωνικής ασφάλισης, με στοιχεία της κυβέρνησης είναι συνολικά 15 δις ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τα ληξιπρόθεσμα χρέη για όσους χρωστούν έως 5000 ευρώ. Μόνο το 2015 τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν κατά 12.5 δις και συνολικά ανέρχονται σε 85 δις ευρώ. Από τα παραπάνω είναι περισσότερο από προφανές ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις που έχουν επιβληθεί και συσσωρευτεί έως σήμερα. Η κυβέρνηση αντί να μειώσει την υπέρμετρη φορολογία που επιβλήθηκε τα προηγούμενα χρόνια και να εφαρμόσει πολιτικές που θα δημιουργήσουν δουλειές και εισόδημα, έρχεται με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο να προσθέσει νέα φορολογικά βάρη σε μια κοινωνία που έχει καταρρεύσει. Προφανώς επιζητεί την εξόντωσή μας. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Και καταλήγει ότι Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μηχανικών ελευθέρων επαγγελματιών Τριφυλίας καλεί τα μέλη του μηχανικούς της Τριφυλίας να συντονίσουν τη δράση τους με τους άλλους φορείς της Τριφυλίας, αγρότες-επαγγελματίες-εμπόρους. Για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχέδιου, για να μην κατεδαφιστεί η δημόσια κοινωνική ασφάλιση, για τη μείωση και όχι την αύξηση των ασφαλιστικών μας εισφορών" . 



Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη