google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ Ο ΝΟ.ΚΥ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΗΜΩΣΕΙ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ Ο ΝΟ.ΚΥ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΗΜΩΣΕΙ

Εκθεση – αναφορά μας για τις ενέργειες του στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας, αλλά και ειδικά για τη λειτουργία του κατά τη χρονική διάρκεια από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο 2015, οπότε και έληξε η κολυμβητική περίοδος, έκανε προς το Δήμο Τριφυλίας ο Ναυταθλητικός όμιλος της πόλης μετά από σκληρές οικονομίες. Όπως αναφέρει με έγγραφό του στο Δήμαρχο Τριφυλίας:
  (1) Όπως είχαμε συζητήσει και συμφωνήσει την περασμένη άνοιξη, ο Ν.Ο.ΚΥ.: (α) καθάρισε και προετοίμασε τη δεξαμενή για να δεχτεί το νερό,
(β) επιδιόρθωσε όλες τις ζημιές και αγόρασε ανταλλακτικά για την ηλεκτρονική σκούπα και όπου χρειάστηκαν για τη λειτουργικότητα του κολυμβητηρίου. Όσον αφορά στη σκούπα, παρ’ όλες τις προσπάθειες και τα έξοδα, δεν καταφέραμε να διορθώσουμε τη βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα διεύθυνσης, εδώ στην Ελλάδα, και θα χρειαστεί την νέα περίοδο να τη στείλουμε για επιδιόρθωση στο εργοστάσιο κατασκευής της στην Ιταλία,
(γ) το Δ.Σ. και τα μέλη του Ομίλου μας ανέλαβαν εξ ολοκλήρου τη συντήρηση της δεξαμενής, την καθαριότητα εντός της δεξαμενής, την επίβλεψη της ορθής λειτουργίας των μηχανημάτων, τις χημικές αναλύσεις του νερού και τη διατήρησή τους στα επιθυμητά επίπεδα, την παροχή ημερησίως των κατάλληλων ποσοτήτων χημικών καθώς και γενικά την καθαριότητα και τη συντήρηση όλου του κολυμβητηρίου. Η όλη διαδικασία διεκπεραιώθηκε απόλυτα και στο υψηλότερο επιθυμητό επίπεδο χωρίς κανένα πρόβλημα.
(2) Όσον αφορά στην άθληση και την εν γένει διαδικασία της παροχής υπηρεσιών καθώς και στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου, την ευθύνη ανέλαβαν οι τρεις προπονητές του ομίλου μας και, κατά γενική ομολογία, γονέων-κηδεμόνων και παιδιών, τα αποτελέσματα ήταν άριστα. Συγκεκριμένα, κατά την επτάμηνη λειτουργία, πέρασαν και ασκήθηκαν επιτυχώς και με ευεργετικά αποτελέσματα 263 άτομα. Επιστέγασμα της θερινής περιόδου ήταν μια εντυπωσιακή αθλητική γιορτή, με τη συμμετοχή όλων των αθλουμένων και την προσέλευση άνω των 400 θεατών, γεγονός που μας εξέπληξε θετικά, επειδή ήταν παραμονές Δεκαπενταύγουστου. Αυτή η αγωνιστική ημερίδα τελείωσε σε οικογενειακή ατμόσφαιρα με γλυκά και αναψυκτικά και ανταλλαγή ευχών και συγχαρητηρίων.
 (3) Τα θετικά αυτά αποτελέσματα αλλά και άλλα γεγονότα από το παρελθόν μας διαβεβαιώνουν ότι, αν ξεπεράσουμε μερικά μικροπροβλήματα στην προβολή και την οργάνωση σε ευρύτερη βάση της λειτουργίας του κολυμβητηρίου, θα πολλαπλασιαστούν θεαματικά τα θετικά αποτελέσματα. Αποβλέπουμε στη συμμετοχή συλλόγων, σχολείων, αλλά και συμπολιτών μας για άθληση ή αποκατάσταση της υγείας τους.
 (4) Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να επισημάνουμε την έλευση και παραμονή του Καναδέζικου Σχολείου στην πόλη μας για είκοσι ημέρες, το οποίο συμμετείχε αθλούμενο αλλά και προσφέροντας εθελοντική εργασία στο κολυμβητήριο (ελαιοχρωματισμός κιγκλιδώματος) πληρώνοντας, μάλιστα, και τα έξοδα για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν. Ήταν τόση η ικανοποίησή τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα που σχεδίασε και υλοποίησε ο Ν.Ο.ΚΥ. ώστε με επιστολή τους και ηλεκτρονική επικοινωνία που είχαμε μαζί τους, μετά το πέρας του προγράμματος, εξέφρασαν την επιθυμία τους να επανέλθουν για το ίδιο πρόγραμμα τη νέα χρονιά.
TI ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΝΟΚΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
(5) Αυτό, ωστόσο, που θα κάνει «απόσβεση» και εφικτή την απρόσκοπτη λειτουργία του κολυμβητηρίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είναι η ένταξή του σε πρόγραμμα αθλητικού τουρισμού και σε αγωνιστικά προγράμματα Αθλητικών Συλλόγων και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Για την ένταξη αυτή απαιτούνται σταδιακά και κατά προτεραιότητα τα εξής: (α) αίθουσα γυμναστηρίου, 250 τμ., απαραίτητη για ολοκληρωμένη προπόνηση όλων των ενδιαφερομένων που έχουν ήδη εκφράσει την επιθυμία τους για συμμετοχή και επιλογή της πόλης μας ως προπονητικού καμπ, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, (β) αντικατάσταση του πετρελαίου ως καύσιμου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, εντάσσοντας το κολυμβητήριο σε σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα, (γ) αυτονόμηση του κολυμβητηρίου, όσον αφορά στο νερό, από το νερό της πόλης με κατασκευή ξεχωριστής γεώτρησης, για να αντιμετωπισθεί το υδρευτικό πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες,
(δ) κατασκευή στεγάστρου στη νότια πλευρά του κτηρίου του κολυμβητηρίου, για τη δημιουργία πρόσθετου και απαραίτητου χώρου, (ε) ίσως είναι απαραίτητη και η κατασκευή στεγάστρου στην ανατολική πλευρά του κολυμβητηρίου, από την περίφραξη έως την στέγη των κτηρίων, που θα καλύπτει τη δεξαμενή από τις καιρικές συνθήκες, αλλά, κυρίως, θα καταστήσει δυνατή την τοποθέτηση ηλιακών πάνελ, (στ) δημιουργία νέας δεξαμενής 25 μ., κατά προτίμηση στεγασμένης, σε χώρο απαλλοτρίωσης γειτονικού οικοπέδου. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα τεράστιας περιστολής της ενεργειακής κατανάλωσης, κατά τη χειμερινή περίοδο, οπότε δεν θα χρησιμοποιείται η μεγάλη δεξαμενή. Το κόστος κατασκευής της νέας δεξαμενής θα είναι πολύ περιορισμένο, επειδή για τη λειτουργία της θα χρησιμοποιούνται τα ήδη υπάρχοντα μηχανήματα της μεγάλης δεξαμενής. Επίσης, θα διευρυνθούν οι δυνατότητες άσκησης, αγώνων, και εκμάθησης καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την μικρή δεξαμενή ως προθερμαντήριο απαραίτητο για τη φιλοξενία και διεξαγωγή μεγάλων αγώνων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη