google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Προτάσεις για Υ Γ Ι Ε Ι Ν Ο ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!

Προτάσεις για Υ Γ Ι Ε Ι Ν Ο ΚΑΠΝΙΣΜΑ!!!

  Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι κάπνιζαν καπνό και αρωματικά φυτά.
     Παράδειγμα οι ινδιάνοι με την πίπα της ειρήνης…
    Αλλά κάπνιζαν σπάνια.  Ο καπνός και η κάνναβις (υπνούσα) που κάπνιζαν, ήταν χωρίς φυτοφάρμακα, και χρησιμοποιούσαν τσιμπούκι ή αργιλέ. Δεν κάπνιζαν  βλαβερά τυποποιημένα βιομηχανικά τσιγάρα.  Γι αυτό και δεν υπήρχαν οι αρρώστιες που έχουν οι σύγχρονοι μανιώδεις καπνιστές.

  Ένα μεγάλο μερίδιο για την βλάβη που κάνουν τα τσιγάρα είναι το χαρτί περιτυλίγματος, διότι έχει διάφορες χημικές καρκινογόνες ουσίες.
 Αν ανάψεις ένα σχέτο χαρτί, η μυρουδιά που βγάζει είναι αποκρουστική. Κανονικά θα έπρεπε για λόγους κοινωνικής υγείας να είχαν απαγορευτεί τα χαρτάκια και όλα τα τσιγάρα εμπορίου, και να καπνίζαμε σπανίως ( 1-2  φορές την ημέρα) με τους παραδοσιακούς τρόπους: τσιμπούκι-αργιλέ.
  Αλλά το κράτος, για να κονομάει δισεκατομμύρια μέσω του φόρου καπνού, επιτρέπει τις καπνοβιομηχανίες και απαγορεύει τον χύμα καπνό!!!.
  Νά η απόδειξη πως το κράτος δεν νοιάζεται για την υγεία μας, παρά μόνο για το χρήμα.
                            Κράτος   =  φόρος  =  χρήμα.
   Η βαρειά αλήθεια είναι πως τελικά το κράτος και τα ταμεία χάνουν χρήμα από το κάπνισμα, αφού οι καπνιστές αρρωσταίνουν.  Κάπνισμα σημαίνει: αρρώστειες για το λαό, και απώλεια χρήματος σε λαό και κράτος.  Όλοι βγαίνουμε χαμένοι .

 Όμως κι εμείς οι πολίτες, έχουμε μεγάλο μερίδιο ευθύνης.
 Καπνίζουμε σε όλους τους κλειστούς χώρους, ακόμα και σε σχολεία-νοσοκομεία!. Όλοι οι πολίτες κάνουμε σαν μικρά παιδιά που καπνίζουν κρυφά απ τον κηδεμόνα. Είμαστε η μόνη χώρα που έχει ψηφιστεί ο αυτονόητος νόμος δεκάδες φορές και όμως ποτέ δεν εφαρμόζεται. Το κάπνισμα θεωρείται ως απελευθέρωση!!! Τόσο κομπλεξικοί είμαστε.
  Παλαιότερα επιτρεπόταν μόνο για άντρες, όχι για γυναίκες!!!  Όποια γυναίκα κάπνιζε δεν είχε ‘σεβασμό’, ήταν σημάδι πως είναι πολύ ερωτική!  Ίσως μπέρδευαν το κάπνισμα με την ερωτική ζώνη του στόματος και τον στοματικό έρωτα. Άλλωστε, οι πρώτες διαφημίσεις του καπνίσματος είχαν φωτογραφία με μια γυναίκα με μακρύ τσιγάρο, με βαμμένα χείλη, να μας κοιτά με λαγνεία…
 Τελικά στο θέμα καπνίσματος,  κράτος και πολίτες είμαστε όλοι ανώριμοι.
Διότι το κάπνισμα με μέτρο είναι μια καλή απόλαυση για άντρες και γυναίκες… Και αν πρόκειται για κάπνισμα φαρμακευτικής ουσίας, τότε είναι θ ε ρ α π ε υ τ ι κ ό!!!

 Ποιά η λύση στο γενικό πρόβλημα του καπνίσματος?
 Είναι διπλή: ‘Μαστίγιο’ και ‘καρότο’, ‘μέλι’ και ‘ξύδι’.
  

--προτάσεις προς το κράτος:
•-- Να εφαρμοστεί -επιτέλους – ο νόμος για να μην καπνίζουν σε κλειστούς χώρους. Αλλά επειδή ο Έλληνας είναι απείθαρχος, πρέπει να δοθεί ειδική άδεια στο ήμισυ των καταστημάτων, όπου να επιτρέπεται το κάπνισμα. Τα καταστήματα αυτά να έχουν πολύ παραπάνω ΦΠΑ.
•--να επιτραπεί η καλλιέργεια ενός-δύο δενδρυλλίων καπνού (και ενός κάνναβης ) ανά καπνιστή και ανά έτος. Ο καπνιστής  θα κάνει σχετική αίτηση στην Αστυνομία.
Η άδεια θα δίνεται σε ενήλικες νομοταγείς πολίτες και  θα υποχρεούται να πληρώνει ένα μικρό ποσόν ανά έτος, ως ‘εφ άπαξ φόρος καπνού’.

•-- Παράλληλα, να αυξηθεί δραστικά ο φόρος καπνού στα τυποποιημένα τσιγάρα και καπνό, ώστε να μειωθεί πολύ η κατανάλωσή τους,  μέχρι που να μηδενιστεί. Να καταργηθούν σταδιακά τα περίπτερα σε όλη την Ελλάδα. Είναι τρέλα να είναι φυλακισμένος σε ένα τετραγωνικό ένας άνθρωπος, με κύριο σκοπό να πουλά τσιγάρα!!!  Ας τους δώσουν κίνητρα να κάνουν κάποια άλλη δουλειά.

•--Να συνεχιστούν –ωστόσο- οι εξαγωγές τσιγάρων σε άλλες χώρες από τις καπνοβιομηχανίες, ώστε να μην μείνουν άνεργοι οι καπνοπαραγωγοί.

•--Το κράτος να ψάξει να βρεί αλλού τους φόρους που θα χάσει από τα τυποποιημένα τσιγάρα. (που σιγά-σιγά θα μειωθούν τόσο , μέχρι να εξαφανιστούν). Ας φορολογήσει την βενζίνη.

--προτάσεις προς ιδιώτες:

Όσο και καλούς νόμους να βγάλει ένα κράτος, χρειάζονται και οι  ώριμοι πολίτες. Ας δούμε –λοιπόν- τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να απολαμβάνουμε το τσιγάρο μας.

•---Μια λύση είναι να καλλιεργεί όποιος θέλει ένα δενδρύλλιο καπνού για προσωπική χρήση, και να μην χρησιμοποιεί χαρτάκια. Αλλά επειδή -προς το παρόν- απαγορεύεται και η καλλιέργεια καπνού για ατομική χρήση, -όπως και μαριχουάνας,- η μόνη νόμιμη λύση που μας μένει είναι να περιορίσουμε το κάπνισμα τυποποιημένων τσιγάρων, ώστε να έχουμε την απόλαυση, αλλά χωρίς τη βλάβη.  Αντί για τσιγάρα, προτιμάμε το πουράκι, το τσιμπούκι ή μικρό αργιλεδάκι.

• --Μια άλλη λύση είναι να καπνίζει όποιος θέλει ένα χαρμάνι καπνού-κάνναβης με το αργιλεδάκι του, και να είναι νηφάλιος και εργατικός όλη τη μέρα. Ο Βαμβακάρης στην αυτοβιογραφία του απορεί πώς αφήσαν τους υγιεινούς αργιλέδες και καπνίζουν με τα χαρτάκια. Όμως προς το παρόν είναι ακόμα παράνομη η κάνναβις, πρέπει να αγωνιστούμε για να αλλάξει γρήγορα ο λάθος νόμος. Θα χρειαστεί να παραδοθούν στις αρχές μερικές δεκάδες ακτιβιστές με ένα τσιγάρο κάνναβης. Είναι η πιο αποτελεσματική και νόμιμη διαμαρτυρία. Θα δικαστούν ολίγες μέρες με αναστολή ή  και θα αθωωθούν αν επικαλεστούν ιατρικούς λόγους.

• --Να δείξουμε το καλό παράδειγμα και να μην καπνίζουμε σε κλειστούς χώρους, μπροστά σε μη καπνιστές, και ποτέ μπροστά σε μικρά παιδιά.  Ας απολαμβάνουμε το τσιγάρο μας, -όποιο κι αν είναι αυτό- σε ανοιχτούς χώρους.

•--Ας  δοθούν άδειες για μαγαζιά με αργιλέδες, με αρωματικά είδη καπνού, όπως υπάρχουν στην Τουρκία.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη