google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΝΙΚΟ

ΚΡΟΥΣΜΑ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΠΑΝΙΚΟ

ΘΕΜΑ συζήτησης προκάλεσε στην τοπική κοινωνία των Γαργαλιάνων όταν εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων βρέθηκε θετικός στο μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας όπως διαπιστώνουν οι αρμόδιοι φορείς. Η λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος διεξάγεται κανονικά ο Εκπαιδευτικός του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων φέρεται να διαγνώστηκε με Φυματίωση και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων λαμβάνοντας θεραπευτική αγωγή. Οι Ιατρικές Υπηρεσίες της περιφέρειας όπως συνηθίζεται έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιο που προβλέπεται με αποτέλεσμα την Δευτέρα το πρωί επισκέφθηκαν το σχολείο, από την Νομαρχία, Νομίατρος και Επισκέπτρια Υγείας προκειμένου να κάνουν τεστ δερματοαντίδρασης mantoux (τεστ για φυματίωση) στους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς.
Υπήρξε ελλιπής ενημέρωση του Διευθυντή του Σχολείου κ. Τσόπελα. Ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου κ. Γιώργος Τσόπελας, μιλώντας στο gargalainoionline, είπε τα εξής:
 «Η διάγνωση της εκπαιδευτικού έγινε την περασμένη Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου, όπου και ενημερώθηκε το σχολείο από την Υγειονομική Υπηρεσία. Έκρινα σκόπιμο να μην το αναφέρω αμέσως για να μην δημιουργηθεί πανικός, ενώ είχα προγραμματίσει να γίνει ενημέρωση των γονέων το Σάββατο 14 Νοεμβρίου. Παρόλα αυτά, την Παρασκευή το πρωί ενημέρωσα τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων κ. Αντώνη Παπούλια, ενώ του ζήτησα να ενημερώσει και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. Ήθελα να περάσουν οι ημέρες γιατι θα γινόταν μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο και οι γονείς πολύ πιθανό να μην έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο. Η εκπαιδευτικός ήταν στο ολοήμερο και είχε αρκετά μεγάλο αριθμό παιδιών (42). Από την Υγειονομική Υπηρεσία δεν είχα καμία πληροφορία για το τι θα γίνει σήμερα, απλά μου ζήτησαν να φέρουν τα παιδιά τα βιβλιάρια τους. Σήμερα που ήρθα σε επικοινωνία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας κ. Νίκο Κλάδη, μου ζήτησε να καλέσω του γονείς προκειμένου να ενημερωθούν από τον Νομίατρο της Νομαρχίας καθώς και να κάνουν προληπτικό έλεγχο οι μαθητές».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη