google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΛΗ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες έχω καιρό να επικοινωνήσω μαζί σας για τα θέματα του δήμου. Ο κύριος λόγος είναι ο φόρτος της εργασίας μου. Ωστόσο  προσπαθώ όπως κάνω πάντα και έχω χρέος απέναντί σας, να σας ενημερώνω για τα τεκταινόμενα στο δήμο μας όπως αυτά παρουσιάζονται στα δημοτικά συμβούλια. Δυστυχώς περίμενα ασχολούμενος με τα κοινά στην περιοχή μας ότι το δημοτικό συμβούλιο θα είχε αναβαθμισμένο ρόλο και πως έστω κάποιες από τις αγωνίες των πολιτών θα εισακούονταν. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. Δεν συνεδριάζουμε συχνά ,συνήθως μία φορά το μήνα. Τα θέματα συσσωρεύονται, τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και ο χρόνος πιέζει. Αποτέλεσμα ; Τα ουσιαστικά προβλήματα σχεδόν να μην αγγίζονται ποτέ ή όταν καταπιανόμαστε με αυτά να πολιτικοποιείται χωρίς λόγο και αιτία η συζήτηση ,να μην υπάρχει καμία εισήγηση τεκμηριωμένη και όταν έρχεται η ώρα της ψηφοφορίας οι μισοί να μην ξέρουν τι ψηφίζουν.  Ενδεικτικά σας αναφέρω το θέμα εξόδων στην εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2015 που αν δε μιλούσα για τα 53 ευρώ το κιλό τα λουκούμια θα το είχαν ωραιότατα ψηφίσει αλλά και το γεγονός ότι το κρίσιμο θέμα των έργων του νοσοκομείου που συζητήθηκε στις 2 τα ξημερώματα με τους συμβούλους να είναι  με το ένα πόδι στην έξοδο προς το σπίτι τους. Και να σκεφτεί κανείς ότι οι μισοί είναι συνταξιούχοι. Δηλαδή δεν έχουν κάποιον σημαντικό λόγο να σηκωθούν νωρίς την άλλη μέρα. Ελπίζω να διορθωθεί αυτή η κατάσταση γιατί χαμένος βγαίνει ο τόπος μας. Στο τελευταίο συμβούλιο στις 30 Σεπτεμβρίου τέθηκαν πολλά σημαντικά ζητήματα .
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ: o δήμαρχος απήντησε πως θα εφαρμοστεί η μελέτη που είχαν πληρώσει οι Κυπαρισσιώτες 100.000 ευρώ τα προηγούμενα χρόνια. Συγκεκριμένα επισήμανε πως περίμενε να περάσει το καλοκαίρι και να εφαρμοστεί ενώ σε παρατήρηση του κ.Μπακούρου ότι από το Πάσχα αυτό λέτε, απήντησε πως –φίλε Σωτήρη είσαι πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και ξέρεις με τι καθυστερήσεις λειτουργούν οι υπηρεσίες-Συμπέρασμα;;-Aναμένουμε να δούμε
ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ : Σύντομα θα τα αποσύρουν οι υπηρεσίες του δήμου. Αυτή βέβαια η απάντηση δίνεται ένα χρόνο τώρα. Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε.
ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ KYΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: o δήμαρχος ανέφερε ότι σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες θα κατεδαφιστούν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα και στην συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες εκείνες προς επαναλειτουργία. Σε ερώτησή μου –Αφού έχει αυθαίρετες κατασκευές χρόνια τώρα ,πως και είχε άδεια λειτουργίας ; Ποιοι φέρουν ευθύνη ; -Aπάντηση δεν έλαβα
ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ –ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ : έθεσα προσωπικά αυτή την ερώτηση στο δήμαρχό μας αφού συμπληρώνεται σχεδόν χρόνος από τις θορυβώδεις συνεδριάσεις περι διαχείρισης απορριμάτων ,την ανακοίνωση περι δημιουργίας εργοστασίου επεξεργασίας απορριμάτων στους Γαργαλιάνους και τελικώς τη φημη περι ιδιωτικοποίησης της αποκομιδής αυτών.Ο δήμαρχός μας ,απήντησε ότι είναι αποφασισμένος να ιδιωτικοποιήσει την αποκομιδή των απορριμάτων αφού σύμφωνα με μελέτη του δήμου είναι η πιο σύμφορη λύση. Όσον αφορά το γενικότερο θέμα είπε πως βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και πως πολλά θα εξαρτηθούν από την κεντρική διοίκηση. Δεν ξέρω φίλοι μου ποια θα είναι η επιβάρυνση στα δημοτικά τέλη με την ιδιωτικοποίηση διότι εν μέσω κρίσης με ΔΕΥΑΤ να χτυπά αλύπητα και με ήδη ακριβά δημοτικά τέλη αμφιβάλλω αν τα νοικοκυριά θα αντέξουν. Παράλληλα ρώτησα πότε επιτέλους όλοι οι δημότες θα πληρώνουν τα ίδια δημοτικά τέλη διότι ως γνωστόν χρόνια τώρα οι Κυπαρισσιώτες πληρώνουμε τα περισσότερα . Ο δήμαρχος απάντησε πως σιγά σιγά θα γίνει και αυτό και πως αν τελικώς στους Γαργαλιάνους κατασκευαστεί το εργοστάσιο σκουπιδιών ,οι πολίτες εκεί θα πληρώνουν τα μισά τέλη. Νομίζω ότι οποιαδήποτε περιοχή επιβαρυνθεί πρέπει να έχει ανταποδοτικά οφέλη. Το καταλαβαίνει ο καθένας μας αυτό.
ΕΣΟΔΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΟΥ : Σας ενημερώνω ότι τα έσοδα από το φετινό πανηγύρι στην Κυπαρισσία έιναι 73.500 ευρώ ,λίγο λιγότερα από τα 76.000 πέρυσι και καμία σχέση με τα 100.000 και πλέον ευρώ προηγούμενων ετών. Ο εμπορικός σύλλογος της πόλης χρόνια τώρα αιτείται ένα ποσό από τα χρήματα αυτά να επιστρέφεται με τη μορφή αναπλάσεων στη τοπική αγορά ή οποία ζημιώνεται τις ημέρες του πανηγυριού .Το έιχα πει και περυσι το ξαναρώτησα και φέτος αλλά η απάντηση μάλλον δεν ήταν η καλύτερη. Δε γίνεται διάκριση στα έσοδα .Οι πολίτες βλέπουν έργα από το δήμο και έχουν ανταποδοτικά οφέλη.
ΜΠΑΡΕΣ ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ : Aπομακρύνονται μετά από συνεννόηση με τον επιχώριο μητροπολίτη οι μπάρες μπροστά από το μητροπολιτικό μέγαρο και δωρίζονται στο δήμο προς χρήση ενώ θα τοποθετηθούν υπόγειοι στύλοι που ανεβοκατεβαίνουν ηλεκτρονικά.
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ-ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟΒΑΘΡΑ: Θέσαμε ως αντιπολίτευση και το ζήτημα των βοθρολυμάτων που εμφανίζονται στην περιοχή της αποβάθρας και όχι μόνο μετά από έντονη βροχόπτωση και ο αντιδήμαρχος κ.Τσίγγανος είπε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες το γνωρίζουν το θέμα και θα παρέμβουν άμεσα. Μένει να το δούμε.
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ : To δημοτικό συμβούλιο κατέληξε σε ψήφισμα έκφρασης αγανάκτησης και αποτροπιασμού για τη μη έναρξη λειτουργίας του ειδικού σχολείου Φιλιατρών. Στην συζήτηση θεωρώ τουλάχιστον ατυχή αλλά και προσβλητική συνάμα την αποστροφή του λόγου του δημάρχου που είπε- Δυστυχώς η κυβέρνηση δε δείχνει την ίδια ευαισθησία για τα <δικά μας> παιδιά όπως κάνει για τους λαθρομετανάστες-Τουλάχιστον άκυρη η σύγκριση θα πω εγώ και δεν το συνεχίζω. Σε άλλο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος του συμβουλίου θα είχε παρέμβει ,εδώ απλά διακόπτει τους πάντες πλην του δημάρχου.
Κατά τα λοιπά σας ενημερώνω ότι ζήτησα να νοιαστούμε επιτέλους με τεκμηριωμένες μελέτες για έργα μέσω ΕΣΠΑ μιας και ο αρμόδιος υπουργός είναι νέος άνθρωπος, γνώστης του αντικειμένου και Μεσσήνιος και μην αφήσουμε και αυτή τη θητεία να πάει χαμένη.
Ο δήμαρχος ανέφερε πως θα υπάρξει μελέτη για τα κτίρια της παλαιάς εθνικής τράπεζας και το κτίριο Αντωνόπουλου στην Άνω Πόλη και ότι κάθε χρόνο θα συντηρείται ένα καλντερίμι. Προς τη θετική κατεύθυνση οι ανακοινώσεις αρκεί να γίνουν πράξη κάποια στιγμή και να μη λέμε κάθε χρόνο τα ίδια.
Για οποιοδήποτε πρόβλημα πέραν των γνωστών και χρόνιων  που αντιμετωπίζει η πόλη μας ,που μπορώ ως δημοτικός σύμβουλος να αναδείξω και να δοθεί λύση μπορείτε να μου τηλεφωνείτε στο 6973 42 61 44.
Να μην ξεχνάτε ότι μόνο όταν νοιαζόμαστε όλοι ,μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα. Η αδιαφορία ήταν και είναι πάντα κακός  σύντροφος στη ζωή μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη