google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ...

«Πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες» για τους αγρότες της Τριφυλίας, από το πρωί του Σαββάτου, με τα τρακτέρ στους δρόμους, ενάντια στα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα που προωθεί η Συγκυβέρνηση για το φορολογικό και το ασφαλιστικό των αγροτών, τα οποία, όπως λένε οι αγρότες, τσακίζουν την παραγωγή, εξαθλιώνουν και αφανίζουν την αγροτιά. Χθες το πρωί, σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, αγρότες με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και οχήματα, συγκεντρώθηκαν και τα παρέταξαν στις εισόδους των δύο πόλεων, σε μια ειρηνική –για την ώρα – διαμαρτυρία και κινητοποίηση, στέλνοντας μήνυμα προς τη Συγκυβέρνηση να πάρει πίσω όλα τα μέτρα που προωθεί και τα οποία είναι σε βάρος της ελληνικής γεωργικής παραγωγής και του Έλληνα αγρότη! Στα Φιλιατρά, οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της πόλης, στον Πύργο του Άιφελ ενώ στα Φιλιατρα κ στους Γαργαλιανους προχώρησαν σε συμβολικό ολιγόλεπτο αποκλεισμό του δρόμου.
Τα βασικά αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, όπως αναγράφονται σε φυλλάδιο που διένειμαν μέλη του Συλλόγου, είναι: 1) Αφορολόγητο όριο μέχρι 15.000 ευρώ, σε αυτό περιλαμβάνονται και τα ετήσια μεροκάματα του Αγρότη, 2) Η επιδότηση μέχρι 12.000 ευρώ αφορολόγητη, από κει και πάνω κλιμακωτή φορολογία, 3) Απαλλαγή νέων Αγροτών για 5 χρόνια από τη φορολογία, 4) Ασφαλιστικό ως έχει, 5) Έκδοση εργοσήμων με κουπόνια, 6) Συμψηφισμός Φ.Π.Α., 7) Κατά κύριο επάγγελμα Αγρότης 51% συν. και αποκλειστικός 80% συν. Στους Γαργαλιάνους, συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο και μετά, αφού πέρασαν από την πλατεία της πόλης, παρέταξαν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα και οχήματα, στην είσοδο της πόλης, στη διασταύρωση της επαρχιακής οδούς Μαραθόπολης – Γαργαλιάνων (θέση “Σκοτωμένου”). 
Τα βασικά αιτήματα του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων είναι: 1) 15.000 ευρώ αφορολόγητο όριο στο εισόδημα, 2) Έως 12.000 ευρώ επιδότηση αφορολόγητη, 3) Το ποσό της επιδότησης να καλύπτει τεκμήρια, 4) οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ να παραμείνουν ως έχουν, τουλάχιστον για μία 5ετία, 5) Να μην υπολογίζονται ως τεκμήριο οι καταβολές των αγροτικών δανείων αλλά ως έξοδο, 6) Οι αποσβέσεις των παγίων να πάνε στο 20%. Σημειώνεται πως, αγρότες από τους Γαργαλιάνους, κατευθύνθηκαν στα Φιλιατρά, και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην είσοδο των Φιλιατρών, ενώνοντας τις δυνάμεις τους με αυτές των αγροτών των Φιλιατρών, σε έμπρακτη απόδειξη της αλληλεγγύης και του κοινού αγώνα και του κοινού του αγροτικού κόσμου της Τριφυλίας, αλλά και ολόκληρης της χώρας!
Από το 'Θάρρος', με πληροφορίες και από την 'ΦΩΝΗ'

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη