Video Of Day

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δεν ισχύει πλέον το άβατο του Αγίου Όρους !!!

 
Μέχρι πριν λίγα χρόνια σε ένα ‘νομό’ της Ελλάδας απαγορεύονταν να πάνε οι γυναίκες και όλα τα άλλα θηλυκά ζώα!!!   Και μάλιστα όλα τα σκάφη που έχουν γυναίκες πρέπει να απέχουν από τη στεριά 500 μέτρα!!!. Μιλάμε για το ‘Άγιο Όρος’.
  Όμως όλα αυτά τα παράλογα και τα αντιχριστιανικά έπαψαν νομικώς να ισχύουν.  Τον Ιανουάριο του 2003  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εισηγήθηκε να καταργηθεί το άβατο στο Άγιον Όρος. με οριακή διαφορά, 274 υπέρ,  269 κατά,

 Στο άρθρο 90 του 3ου κεφαλαίου, Προς την ισότητα, ζητεί από την Ελληνική κυβέρνηση να καταργήσει τις ποινικές διατάξεις που περιλαμβάνονται στο άρθρο 43β του Νομοθετικού Διατάγματος 2623 /1953/Α-268, οι οποίες προβλέπουν ποινές φυλάκισης 2 έως 12 μηνών για τις γυναίκες που παραβαίνουν το άβατο του Αγίου Όρους. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει το αίτημά του για άρση της απαγόρευσης εισόδου γυναικών στο Άγιο όρος και επισημαίνει ότι μια τέτοια απαγόρευση αποτελεί παραβίαση της αρχής και των διεθνών συμβάσεων για την ισότητα των δύο φύλων και την μη επιβολή διακρίσεων με βάση το φύλο, και των διατάξεων για την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων που περιλαμβάνονται στο  Ελληνικό Σύνταγμα και στο Κοινοτικό Δίκαιο»
 Ωστόσο η Ελληνική Κυβέρνηση δεν έχει αλλάξει ακόμα τον παρωχημένο νόμο και ‘τυπικά’ απαγορεύει την είσοδο γυναικών.  Έχουμε ,δηλαδή, διάσταση 2 δικαίων , και τελικώς  υπερισχύει το ευρωπαϊκό δίκαιο και η απλή λογική.


Πώς μπορεί να μπεί γυναίκα στο Άγιο Όρος…

 Σήμερα , με δεδομένη την εξέλιξη , την τεχνολογία, και την γυναικεία χειραφέτηση, είναι μόνον θέμα χρόνου πότε θα πάνε πολλές γυναίκες εκεί.
  Καλό θα είναι να είναι σεμνά ντυμένες , σα μουσουλμάνες.  Οι συνοδοί άντρες πρέπει να προειδοποιήσουν αυστηρά τους καλογέρους να μην ασκήσουν βία, απλώς αν θέλουν να καλέσουν την αστυνομία. Να υπάρξουν φωτογραφίες, μάρτυρες, και βιντεοσκόπηση για τυχόν άσκηση βίας ή και βιασμού!...

Από θαλάσσης: Είναι ο πιο εύκολος τρόπος. Παίρνεις μια βάρκα από την Ουρανούπολη ή την Ιερισσό και πας βαρκάδα. Μόλις φτάσεις στο πρώτο κατοικούμενο κτίσμα, μοναστήρι ή αρσανά  ή καλύβα , κατεβαίνεις. Ίσως χρειαστεί να κολυμπήσουν οι κοπέλες λίγα μέτρα…
 Μπορείς να μπείς –βεβαίως- και κανονικά με το πλοίο της γραμμής, απλώς χρειάζεται η ανάλογη μεταμφίεση. Τους  ιερείς, ή τους ντυμένους ιερείς, δεν τους ψάχνουν στην είσοδο στο καράβι, ούτε τους ζητούν έγγραφα.

-----Μια ωραία ιδέα είναι να πάνε οι γυναίκες μαζί με τους συνοδούς τους, συγχρόνως στις 2 γειτονικές μονές της Ανατολικής πλευράς, στη Μονή Εσφιγμένου και στη Μονή Βατοπεδίου.
   Η μία γνωστή για τα οικονομικά της σκάνδαλα, την πολλή εξέλιξη, τον μόνιμο επισκέπτη Κάρολο της Αγγλίας, και το ελικοδρόμιο που έχει!. Και η άλλη που έχει μείνει στο μεσαίωνα, με τους ζηλωτές φανατικούς μοναχούς της, που δεν θέλουν να βλέπουν γυναίκα ούτε ζωγραφιστή.

 Από ξηράς:
Οδικώς: αν ένας μοναχός έχει τζίπ με πινακίδες Αγίου Όρους, είναι πανεύκολο να κρύψει εκεί μια γυναίκα, που πρέπει να μείνει κρυμμένη για τις 1 - 2 ώρες, που το καράβι ταξιδεύει έως τη Δάφνη.
  Ένας άλλος τρόπος είναι να μπεί γυναίκα κρυμμένη σε ένα φορτηγό απ τα πολλά  που μπαίνουν κάθε μέρα στο Όρος .( στην καμπίνα του οδηγού ή στην καρότσα)

Πεζή: Πηγαίνεις ένα χιλιόμετρο μετά από την Ουρανούπολη, σε ένα χωματόδρομο, και φτάνει τα σύνορα του Αγίου Όρους. Εκεί υπάρχει ένα φυλάκιο.  Πηδάς το φράχτη και προχωράς στο χωματόδρομο…


        Πόσο  θα δικαστούν, ?
    Θα δικαστούν ,όμως , οι γυναίκες που θα μπούν στο Όρος. ?
Αν πάει μία μεμονωμένη ,για λίγο ,χωρίς να προκαλέσει, δεν θα της κάνουν τίποτα, απλώς θα την βγάλουν έξω. Πολλές έχουν μπεί έτσι.
Αν όμως πάει επίσημα ή αν πάνε πολλές οργανωμένες, το πιο πιθανό είναι πως θα δικαστεί λίγες μέρες έως 2 μήνες, με αναστολή, σε δικαστήριο της πόλης έξω από το Άγιο Όρος…
 Δηλαδή δεν θα μπεί φυλακή, ούτε θα πληρώσει  πρόστιμο, εκτός από τα έξοδα δικαστηρίου και δικηγόρου. Χρειάζεται ένας καλός δικηγόρος, και ένας μάνατζερ ώστε να ενημερωθούν από πριν δημοσιογράφοι, κανάλια, εφημερίδες, περιοδικά, και  …ευρωβουλευτές, κλπ.

Μπορούν να πάρουν αποζημίωση!
Αν πάνε γυναίκες στο Όρος, όχι μόνο θα γίνουν  διάσημες ,αλλά και σίγουρα θα αποζημιωθούν από τις αγωγές που θα επιδικάσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στο οποίο θα προσφύγουν.. Μάλιστα αν υπάρχουν στοιχεία, για χειροδικία ή  απόπειρα βιασμού από καλογέρους, τότε τα λεφτά γίνονται πάρα πολλά, και το σούσουρο μεγαλύτερο.…Γυναίκες που -ίσως –μπήκαν στο Ορος
   Αρκετές Βυζαντινές Αυτοκράτειρες ή Πριγκίπισσες, που έγιναν χορηγοί και προστάτες των μονών, μάλλον μπήκαν κατά το παρελθόν στο Όρος.
 Άλλωστε ένας από τους λόγους που διάφοροι ηγεμόνες και αυτοκράτορες , μαγεμένοι από την ομορφιά του τοπίου, έδωσαν πολλά λεφτά για να φτιαχτούν εκεί μοναστήρια, είναι με απώτερο σκοπό να πάνε εκεί στα γεράματά τους…
---------------------- -----   
-- Το 382 εισήλθε στο όρος η Πλακεντία, κόρη του Μ. Θεοδοσίου
--Η  Πουλχερία, σύζυγος του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μαρκιανού, ανήγειραν τον 5ο αι τη Μονή Εσφιγμένου, και ίσως τη Μονή Ξηροποτάμου, σίγουρα θα πήγε εκεί.
--  Ο Σκαρλάτος με τη γυναίκα του τη Ρωξάντρα, ηγεμόνες της Μολδοβλαχίας, ήταν ευεργέτες στη μονή Παντελεήμονος,  και σίγουρα  θα είχαν πατήσει το πόδι τους  .
-- Πριν την επανάσταση του 21 (το 1819) η κυρά-Βασιλική, σύντροφος του Αλή Πασά, έκανε μεγάλη χρηματική δωρεά στον ηγούμενο Χρύσανθο για την ανοικοδόμηση της μονής Κωνσταμονίτου, και πολύ πιθανό να πήγε και στη Μονή.Γυναίκες που σίγουρα μπήκαν στο Όρος
-- Ο ηγεμόνας της Σερβίας το 1345 Στέφανος Δουσάν και η γυναίκα του Ελένη επισκέφτηκαν το Όρος και ενίσχυσαν όλες τις μονές, που είχαν λεηλατηθεί λίγα χρόνια πριν από Φράγκους και από τον Πατριάρχη και Αυτοκράτορα Κων/πόλεως.
--- Το 1404 μπήκε στο όρος η σύζυγος του αυτοκράτορα   Ι. Παλαιολόγου.
-- Η  Μάρα ,  μητέρα του Μωάμεθ του Πορθητή, παρέμεινε χριστιανή. Η παράδοση λέει πως  πήγε η ίδια στη Μονή Αγίου Παύλου και  δώρισε  τα δώρα των τριών μάγων που είχαν κλέψει οι Τούρκοι απ την Αγιά Σοφία. Άκουσε όμως μια φωνή που της είπε να μην προχωρήσει άλλο γιατί μόνο η Θεοτόκος είναι στο Άγιο Όρος.
-- Το 1905 φιλοξενήθηκε στη Μονή Παντελεήμονος η νεαρή Ρωσίδα πριγκίπισσα Τατιάνα Νικήτα, και προξένησε την αντίδραση του Πατριαρχείου Κων/πόλεως.
--Το 1929 η Ελληνίδα ‘Μις Ευρώπη’  Αλίκη Διπλαράκου, μπήκε για λίγο στο Όρος χωρίς να υπάρξει μεγάλη αντίδραση , μάλλον λόγω του τίτλου της.
--Το 1931 η Γαλλίδα συγγραφέας Μαρί Σουατί ντύθηκε άντρας και παραβίασε τα σύνορα. Αργότερα έγραψε το περίφημο βιβλίο της ‘ένα μήνα με τους άντρες’.
--Το 1971 μπήκαν η Γαλλίδα Ζακλίν Μισελέ, και οι Ιταλίδες Βαρβαρίτο και Παστρέλα.
--Την δεκαετία του  80, υπήρχε κύκλωμα που έβαζε (λίγες) γυναίκες μέσα στο όρος, ντυμένες άντρες. Η πληροφορία είναι από αξιόπιστη πηγή.
--Τέλος, τον Ιανουάριο του 2008 η βουλευτής του Σύρριζα Ευαγγελία Αμανατίδου μαζί με άλλες 9 γυναίκες παραβίασαν  ,για λίγο τα σύνορα δίπλα από την Ουρανούπολη, με αφορμή και το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει με το ‘βατοπέδι’
-- Πρόσφατα 4 Μολδαβές  που έρχονταν στην Ελλάδα ως λαθραίες μετανάστριες , προσάραξαν λόγω θαλασσοταραχής στις ακτές του όρους, και τελικώς απελάθηκαν…
------------------------------
  Εκτός από αυτές, λέγεται πως και άλλες γυναίκες  πάτησαν  το πόδι τους στο όρος:  Η Μελίνα Μερκούρη,  η Αλίκη Βουγιουκλάκη, η Σοφία Λώρεν , η Βασίλισσα Άννα Μαρία, κλπ.  Αλλά εκτός από όλες αυτές τις επώνυμες, είχαν πάει και άλλες πολλές ‘ανώνυμες’  λόγω διώξεων , μετακινήσεων πληθυσμών,  σε άλλες εποχές.

 Υπάρχουν σήμερα   γυναίκες  εκεί?
   Αφού κατάφεραν κατά καιρούς και πήγαν μερικές, σίγουρα και σήμερα στο 2015 θα μένουν εκεί γυναίκες , δεδομένης της τεχνολογίας και της εξελίξεως.
Είναι όμως μετρημένες στα δάκτυλα…Δεν βρίσκονται σε πολυσύχναστα μοναστήρια , αλλά σε μικρά και απόμερα οικήματα με  λίγους μοναχούς.  Μένουν εκεί μυστικά, αφού αν τυχόν  μαθευτεί, και αυτές θα τις διώξουν, αλλά και τους ‘μοναχούς’.

Οι καλόγεροι δεν εφαρμόζουν το νόμο ως προς τα ζώα!
  Έχουμε προσωπική μαρτυρία πως  ήδη έπαψε να εφαρμόζεται ο νόμος των μοναχών ως προς τα άλλα ζώα. Υπάρχουν στο Όρος πολλές γουρούνες με τα μικρά τους, γάτες, σκύλες, αλλά και φοράδες, γαϊδούρες, μουλάρες, εκτός απ τα πολλά θηλυκά ψάρια που κολυμπάνε στη θάλασσα γύρω από τη χερσόνησο.  Τα ζώα αυτά άνοιξαν το δρόμο να πάνε επιτέλους και οι γυναίκες!!!    Παρακινούμε τις Ελληνίδες να εφαρμόσουν την απλή λογική, και την Ευρωπαϊκή Απόφαση.
  Ο Άγγλος περιηγητής Λίκ, αναφέρει πως πριν μερικούς αιώνες υπήρχαν περιπτώσεις που εισήλθαν γυναίκες στο όρος και οι καλόγεροι τις σκότωσαν… Παίρνουμε όρκο πως αποκλείεται κάτι τέτοιο να συμβεί σήμερα. Αντιθέτως θα πάρουν πολλά χρήματα ως αποζημίωση, και θα βοηθήσουν στο να αλλάξει πιο γρήγορα ο παρωχημένος νόμος. Θα κάνουν δηλαδή καλό στην Ελλάδα και στην ορθοδοξία…
                   antoniosantonopouloskyparissia

Δεν υπάρχουν σχόλια