google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Delivery με μηχανάκια μέσα στα Νοσοκομεία!!!

Delivery με μηχανάκια μέσα στα Νοσοκομεία!!!

 
 Ας περιγράψουμε κάτι που γίνεται καθημερινά σε πολλά δημόσια Νοσοκομεία της χώρας, και σίγουρα (θα) γίνεται στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
   Ένας ασθενής ή γιατρός, ή νοσοκόμος, ή υπάλληλος, ή συνοδός ασθενούς , παίρνει τηλ. ένα μαγαζί που κάνει ντιλίβερι. Και παραγγέλνει: καφέ ή σάντουιτς, ή ουζάκι-τσιπουράκι με μεζέ, ή σουβλάκια ή πίτσα, κλπ. κλπ.
   Μετά από 5-10 λεπτά έρχεται το μηχανάκι (συχνά με χαλασμένη εξάτμιση). Δεν φοράει κράνος (αλλά αυτό ας το θεωρήσουμε  δικό του πρόβλημα, ας πέσει να χτυπήσει). Στο ένα χέρι κρατά το τιμόνι και στο άλλο τον δίσκο με τα ποτά ή τρόφιμα.
  Μπαίνει βιαστικά μέσα στο Νοσοκομείο, ο πορτιέρης τον γνωρίζει από τις άλλες φορές που έχει μπεί και δεν τον σταματά ποτέ στην είσοδο-έξοδο. (αλήθεια! ποιός ο λόγος να πληρώνεται ένας υπάλληλος που δεν κάνει τίποτα!?)
  Το μηχανάκι πηγαίνει όσο πιο κοντά στην πόρτα του γραφείου-ιατρείου ή στην είσοδο του ασανσέρ ,αν είναι για τον άνω όροφο.  Μπαίνει βιαστικά στο ασανσέρ , και φτάνει εκεί που παράγγειλαν τα ούζα!...  Συχνά αφήνει κάτω ανοιχτό το μηχανάκι με αναμμένη μηχανή!, για να μην κουραστεί να το ξαναβάλει μπρός, για να φύγει στα γρήγορα μόλις κατεβεί ...
 Παρένθεσις: το ασανσέρ αυτό είναι για τους γιατρούς και για να μεταφέρουν οι τραυματιοφορείς τους ασθενείς και τους ετοιμοθάνατους !
 Με την επόμενη παραγγελία, ξαναγίνεται η ίδια ιστορία, και παίρνει τα προηγούμενα άδεια ποτήρια και σερβίστια , αφήνοντας τα καινούργια.
 Ο ‘μικρός με το μηχανάκι’ βιάζεται συνεχώς κυρίως λόγω ηλικίας, αλλά και επειδή έχει να κάνει και την επόμενη παραγγελία!


Η σκηνή αυτή γίνεται καθημερινά σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Πολλές παρανομίες συγχρόνως.
1. Πρώτα πρώτα: Απαγορεύεται να έρχονται φαγητά απ έξω, θα έπρεπε το νοσοκομείο να έχει απ όλα, υγιεινά και πολύ φτηνά. Όχι μόνο φαγητό διαίτης για ασθενείς (που κι αυτό είναι λάθος, αφού δεν έχουν για τους ασθενείς φρέσκο νερό από πηγή, δεν έχουν κοτόσουπα από χωριάτικο κοτόπουλο, δεν έχουν αλάτι, ούτε λίγο κρασάκι, ούτε ζυμωτό ψωμί κλπ)  
Θα έπρεπε να υπήρχε σε κάθε Νοσοκομείο ένα πεντακάθαρο κυλικείο, ένα μαγαζάκι που να προσφέρει δωρεάν νερό, και ένα μικρό καφεδάκι. Και να έχει και ένα φτηνό πρόχειρο  φαγητό ,αλλά και λίγο αλκοόλ για προσωπικό, συνοδούς και ασθενείς.
2.  Έπειτα απαγορεύονται όλα τα οχήματα εντός Νοσοκομείων πλην ασθενοφόρων. Ακόμα και οι διευθυντές πρέπει να το αφήνουν έξω και να περπατούν 50 -100 μέτρα.
3. Ο πορτιέρης, έχει σημαντική θέση: ρυθμίζει την κυκλοφορία για να μπουν γρήγορα τα ασθενοφόρα, ελέγχει ποιος μπαίνει και γιατί, δίνει βασικές πληροφορίες, ξέρει  3-4 γλώσσες, ή τουλάχιστον πολύ καλά αγγλικά, είναι κάπως σαν Φύλακας και ελεγκτής όλου του προαύλιου χώρου. Ενώ σήμερα αφήνουν την πόρτα ανοιχτή, και αυτοί καπνίζουν και βλέπουν τηλεόραση μέχρι να περάσει η βάρδια…
------- Την ευθύνη για όλα όσα γίνονται την έχει ο αρμόδιος Υπουργός, και ο κάθε διευθυντής του Νοσοκομείου. Και δευτερευόντως ο πορτιέρης, αλλά και ο μηχανάκιας που μπαίνει μέσα σαν να είναι σε πίστα ταχύτητος.
 Ας αφήνουν το μηχανάκι απ έξω και ας περπατούν με το δίσκο 100 μέτρα, μέχρι να φτιαχτεί πλήρες κυλικείο σε κάθε νοσοκομείο.
---------Είναι τα παράπονα ενός ασθενή για μερικούς που δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα…

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη