google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Η αρπαγή της Ευρώπης και του Γανυμήδη από τον ΔΙΑ!

Η αρπαγή της Ευρώπης και του Γανυμήδη από τον ΔΙΑ!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Δίας δεν είναι μόνο ο μεγαλύτερος Θεός των αρχαίων Ελλήνων, αλλά είναι και ο μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος.
 Τον γυροφέρνουν αρκετοί δορυφόροι, οι 2 πιο γνωστοί είναι η Ευρώπη και ο Γανυμήδης.  Ο Γανυμήδης είναι ο πιο μεγάλος δορυφόρος που υπάρχει σε όλο το ηλιακό μας σύστημα!. Είναι μεγαλύτερος και από τον πλανήτη Ερμή!.

  Τους δορυφόρους αυτούς τους ανεκάλυψε το 1610 ο Γαλιλαίος . ( ο γνωστός Αστρονόμος που αντέγραψε το Αρίσταρχο τον Σάμιο, και είπε κι αυτός πως: η γη κινείται…)
 Αλλά γιατί ονομάστηκαν έτσι οι δορυφόροι του Δία??.
  Τα ονόματα είναι παρμένα από την αρπαγή της Ευρώπης, και την αρπαγή του Γανυμήδη από τον Δία.  Είναι ολοφάνερο πως οι Ευρωπαίοι ήξεραν καλά από Ελληνική Μυθολογία.

---  Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουν την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν μια παρόμοια αρπαγή που έκανε ο Δίας, και μάλιστα ‘έκλεψε’ έναν πανέμορφο νέο, που τον ερωτεύτηκε, τον Γανυμήδη!!!

Ας τα πούμε πιο αναλυτικά :

 η αρπαγή της Ευρώπη έγινε ως εξής:  
 Η Ευρώπη, ήταν μια πανέμορφη νέα, με μεγάλα μάτια όπως λέει και το όνομά της. Ευρώπη σημαίνει: μεγαλομάτα.
 Ήταν  κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάσας, βασιλιάδων της Φοινίκης. (σημερινή Συρία-Ισραήλ-Παλαιστίνη)  Είχε αδελφό τον Κάδμο, ιδρυτή της Θήβας.  (υπάρχει η θεωρία πως οι Θηβαίοι έχουν συγγένεια με τους εβραίους, ακριβώς λόγω Κάδμου)
  Ο Δίας την ερωτεύτηκε τρελά, και  μεταμορφώθηκε σε λευκό ήρεμο ταύρο, και την πλησίασε. Αυτή δεν δίστασε να ανεβεί επάνω του, και τότε αυτός με αστραπιαία ταχύτητα έφυγε, διέσχισε τη θάλασσα και την πήγε στην Κρήτη!… Η τρομαγμένη Ευρώπη (ας έρθουμε λίγο στη θέση της) έκλαιγε, δεν μπορούσε να πηδήσει, και πιανόταν από τα κέρατά του… Τρομερή σκηνή!...
 Τελικά ο μύθος λέει πως έσμιξε μαζί της ερωτικά σε μια σπηλιά στην Γόρτυνα της Κρήτης.   Κάνανε και παιδιά μαζί, το βασιλιά της Κρήτης Μίνωα και τον Ραδάμανθυ.  
 Πολλοί ζωγράφοι έχουν εμπνευστεί από την αρπαγή αυτή και έχουν κάνει εξαίρετους πίνακες. Πολλοί το έχουν κάνει και ψηφιδωτό. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σπάρτης υπάρχει ένα τέτοιο ψηφιδωτό, που η αντιγραφή του είναι πάνω στο ελληνικό δίευρω!, το πιο όμορφο δίευρο από τα 20 της Ευρώπης..   
 Όμως τους έχουν προλάβει άλλοι αρχαιότεροι… Οι αρχαίοι Γορτύνιοι Κρήτες πρώτοι αυτοί είχαν κόψει  δίδραχμο νόμισμα, με την αρπαγή της Ευρώπης,  ακριβώς σαν το δικό μας το δίευρο!  (ας μην ξεχνάμε πως οι Γορτύνιοι της Κρήτης , όπως λέει και η λέξη, κατάγονται από αποικία των Γορτυνίων της Πελοποννήσου)





  η αρπαγή του Γανυμήδη  έγινε κατά παρόμοιο τρόπο :

Ο Γανυμήδης, ήταν ‘ο πιο όμορφος νέος’, πριγκηπόπουλο της Τροίας.  Το όνομά του είναι σύνθετο: προέρχεται από το ρήμα γάνυμαι =  χαίρομαι, απολαμβάνω,  και τα  ‘μήδεα’ , που είναι τα αχαμνά, το αντρικό όργανο.  Με δυό λόγια είναι ο ‘γλυκοτσούτσουνος’, ‘ομορφόφαλλος’, εν τέλει ο καλός εραστής.
 Ο Δίας, λοιπόν, είχε θαυμάσει τον όμορφο νέο, τον ερωτεύτηκε. Στις ζωγραφιές παριστάνεται σχεδόν γυμνός, με σανδάλια και έναν απλό ανοιχτό χιτώνα επάνω του. Ο Δίας τυφλώθηκε απ την ομορφιά του, και μεταμορφώθηκε σε μεγάλο αετό, πήγε και τον άρπαξε, τον έκλεψε κανονικά,   και τον μετέφερε στον Όλυμπο.  Του χάρισε την αθανασία, και του έδωσε αποστολή να είναι ο οινοχόος των Θεών, δηλαδή να κερνά αιωνίως κρασί (νέκταρ) τα ποτήρια των Θεών!!!.!!!  
 Υπάρχουν και άλλες παραλλαγές του μύθου.

Έχει πλάκα η ηχητική ομοιότητα των  ονομάτων  τους: Δίας-Γανυμήδης, και μας αφήνει να  κάνουμε συνειρμούς πως αυτός πήδηξε τον Δία ή (και) το αντίστροφο.   Μάλλον ο Γανυμηδης τον ‘γαμηδίασε’ το Δία.  Ίσως είναι ο μόνος που ‘πήδησε’ τον γέροντα , -πιά- Δία. Η Μυθολογία υποννοεί πως υπήρξαν ομοφυλοφιλικό ζευγάρι. Απόδειξη πως υπήρξε κάποιου είδος έρως μεταξύ Δία και Γανυμήδη, είναι πως η Ηρα η γυναίκα του Δία ζήλευε τρελά τον Γανυμήδη, σύμφωνα –πάντα- με τη μυθολογία…

Τι συμπεράσματα να βγάλουμε?
Πως ο ίδιος ο Θεός είναι –και- ομοφυλόφιλος? Πως ένα μικρό ποσοστό ομοφυλοφιλίας είναι φυσιολογικό στον καθένα μας?
Ή μήπως , πως και ο μεγαλύτερος εραστής να είσαι , θα βρεθεί κάποιος που θα σε κερδίσει, θα σε νικήσει…(?)  Ποιός ξέρει πόσες άλλες διδαχές έχει ο αρχαίος ελληνικός αυτός μύθος …..

Αλλά ας πάμε παρακάτω…


τι σημασία έχουν αυτές οι δύο αρπαγές για την σύγχρονη Ελλάδα???

Οι Έλληνες είναι όλοι σαν τον Ολύμπιο Δία, εραστές και κλέφτες, κλέβουν χρήματα, κλέβουν και γυναίκες…
 Ο Δίας έκλεψε την Ευρώπη, το ίδιο κάνουν και οι σημερινοί Έλληνες, κλέβουν τα λεφτά της Ευρώπης, τις επιδοτήσεις, τα δάνεια. Κλέβουν όλους τους Ευρωπαίους, κλέβουν κι αυτοί  την ‘Ευρώπη’.
 Πολλοί Έλληνες έχουν ‘κλέψει’ επίσης πολλές ευρωπαίες, και έχουν κάνει και παιδιά μαζί τους όπως κι ο Δίας με την Ευρώπη…
  Ο Έλληνες έχουν βάλει στο 2ευρω την κλοπή της Ευρώπης, άρα τους είχαμε  προειδοποιήσει πως θα τους κλέψουμε τα 320 δις. Είναι παρμένο από την μυθολογία. Αυτοί φταίνε που δεν κατάλαβαν το υπονοούμενο…

  Ειδικά οι Κρήτες είναι πολύ θρήσκειοι, καλοί πιστοί του Δία, που κατά μια παράδοση γεννήθηκε στο νησί τους. Πριν λίγα χρόνια αν δεν ήξερες να κλέβεις ζώα, δεν σου έδιναν γυναίκα στην Κρήτη. Αλλά και τις ίδιες τις γυναίκες τις έκλεβαν πριν λίγες δεκαετίες,  για την ακρίβεια το ζευγάρι από κοινού ‘κλέβονταν’.
  Όμως όλα αυτά δεν έχουν ξεφύγει από το ευαγγέλιο, και από το άγρυπνο αυστηρό μάτι του Αποστόλου Παύλου. Το Ευαγγέλιο (Καινή Διαθήκη) δια στόματος  Παύλου λέει κάτι σχετικά λόγια για τους Κρήτες:
  Επιστολή προς Τίτον 1:12  Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί  μετάφραση: οι κρητικοί είναι πάντα ψεύτες, θηρία ανήμερα, τεμπέληδες  κοιλιόδουλοι.  
 Φαίνεται πώς προσπάθησε ο Απόστολος των Εθνών να εφαρμόσει τον δικό του ιουδαιοχριστιανισμό (και) στην Κρήτη, αλλά βρήκε δυσκολίες…


  εν τέλει…
 Πώς θα προστατέψει ο Δίας στις μέρες μας την Ελλάδα που είναι πατρίδα του, και την Ευρώπη που είναι γκόμενά του?
 Τώρα που η Ευρώπη έχει κλέψει την Ελλάδα, αλλά και η Ελλάδα χρωστάει στην Ευρώπη?
 
Ας κάνουμε –λοιπόν- μια προσευχή στο Δία:

Ζεύ πάτερ, εραστή και κλέφτη
Μόνον εσύ θα μας βοηθήσεις
Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε

Πήγαμε να σε μιμηθούμε
Στους έρωτες και στις κλεψιές σου
Αλλά μας πιάσανε ‘στα πράσα’
Δεν ξέραμε για να κρυφτούμε…

Κι αυτός :

Έξυσε λίγο το κεφάλι
Και διάταξε τον Γανυμήδη
Νέκταρ να βάλει στο ποτήρι
Πίνει γουλιά, και πάλι πίνει
Και βγάζει το χρησμό και λέει:

Πάρτε παράδειγμα την Κρήτη
Τη Γόρτυνα, το δίδραχμό της
Μόνο αυτό θα σας γλυτώσει…


 Παρεμπιπτόντως, τα 2 αυτά ονόματα Ευρώπη και Γανυμήδης, είναι πανέμορφα και είναι κρίμα να μην έχουμε δώσει σε μικρά παιδιά. Το λόγο έχουν οι νονοί και οι νονές…

antoniosantonopouloskyparissia.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη