google.com, pub-4409140963597879, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Θερινά σχολεία Φυσικής σε Κυπαρισσία και Μεσσήνη

Θερινά σχολεία Φυσικής σε Κυπαρισσία και Μεσσήνη

Θερινά σχολεία Φυσικής διοργανώνει και φέτος η Ενωση Ελλήνων Φυσικών στην Κυπαρισσία και στη Μεσσήνη με θέμα "Προηγμένες έννοιες της Φυσικής". Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της Φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν, χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση, αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα. Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Β' και Γ' τάξης γυμνασίου και Α' και Β' τάξης λυκείου και θα γίνουν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων. Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: Μηχανική και εφαρμογές, Ηλεκτρομαγνητισμός, Σχετικότητα, Κβαντική Φυσική, Κοσμολογία, Τοπολογία και περιβάλλον.
Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό έχουν να εισαγάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης. Το πρόγραμμα θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά: στις 10 π.μ. και στις 12 μ. Στις 7.30 μ.μ. θα ξεκινά η δραστηριότητα. Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι οι εξής: βαθμός προαγωγής μεγαλύτερος από 16 ή καλή κατάταξη στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής 2015. Το κόστος είναι 200 ευρώ ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται διαμονή, διατροφή, έντυπο υλικό, βεβαίωση παρακολούθησης). Οι διαλέξεις θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω Διαδικτύου με κόστος 15 ευρώ. Το πρόγραμμα στη Μεσσήνη θα γίνει 27 Ιουλίου με 1 Αυγούστου. Θα μιλήσουν οι: Βασίλης Δικαιουλάκος εκπαιδευτικός, Χριστίνα Κουρκουμέλη καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλειος Καράβολας φυσικός, λέκτορας University of Indianapolis Athens, Ξενοφών Moυσάς καθηγητής Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Πράντζος διευθυντής Ερευνών στο CNRS, Γεώργιος Παπαδόπουλος Ελληνογερμανική Αγωγή, Σοφοκλής Σωτηρίου Ελληνογερμανική Αγωγή, Διονύσιος Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Στις εργαστηριακές περιηγήσεις θα είναι οι: Μάνος Σαμπράκος εκπαιδευτικός, Γεώργιος Παπαδόπουλος από την Ελληνογερμανική Αγωγή, Αγγελος Λαζούδης Ελληνογερμανική Αγωγή. Θα γίνουν επισκέψεις στο παλάτι του Νέστορα, στην Αρχαία Μεσσήνη, στη Γιάλοβα.
Το πρόγραμμα στην Κυπαρισσία θα γίνει 25 - 30 Αυγούστου. Εκεί θα μιλήσουν οι: Αρτέμης Μ. Αθανασάκης δρ. μάστερ Φυσικών Επιστημών, Διονύσιος Βαβουγυιός καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Βασίλης Δικαιουλάκος εκπαιδευτικός, Βασίλειος Καράβολας φυσικός, λέκτορας University of Indianapolis Athens, Χρήστος Kοκορέλης ειδικός ερευνητής, καθηγητής στη Σχολή Ικάρων, Ιωάννης Παρθένιος ερευνητής ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ, Παναγιώτα Πρέκα επίτιμη καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διονύσιος Σιμόπουλος επίτιμος διευθυντής Ευγενιδείου Πλανηταρίου. Στα εργαστήρια θα είναι οι: Ηλίας Καλογήρου υπεύθυνος ΕΚΦΕ Ηλείας, Κωνσταντίνος Μαΐστρος καθηγητής ΠΕ 04.01 15ου Λυκείου Αθηνών, Μάνος Σαμπράκος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα γίνουν επισκέψεις, στη Νέδα, στην Αρχαία Ολυμπία και στη Βανάδα. Για πληροφορίες - εγγραφές: Αναστασία Γεώργα 3 - 7 μ.μ. στο 210 3635

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη